Først Bitcoin Mag og nå…

Uansett hvor det er røyk, er det ild. I går slettet YouTube LaBitConf-kanalen angivelig for det vanlige. I følge plattformens automatiserte sensur inneholdt den prestisjetunge konferansekanalen «innhold som fremmer ulovlige aktiviteter eller oppfordrer brukere til å bryte YouTubes retningslinjer». Dette har skjedd før for Bitcoin-relaterte kanaler.

Relatert lesing | Kryptografisk sensur av YouTube har blitt veldig ekstrem

I oktober blokkerte robotovervåkere Anthony Pomplianos kanal for The Best Business Show. På tidspunktet for konflikten intervjuet Pompliano Bitcoin-analytiker Plan B. Ja, det handlet om Bitcoin, men innholdet var så utbredt som det er. Enda merkeligere ringte de Pompliano og truet ham med et slag, noe som heller ikke var berettiget, og de endte opp med å bytte til et atomvåpen og sensurere hele kanalen.

Dette er et annet merkelig aspekt ved hele dette fenomenet. Plattformen har tre streiker i en 90-dagers policy. Du må være veldig utenfor linje for å få kanalen din permanent utestengt. Men når det kommer til Bitcoin som tema, går YouTube rett til forbudet som om det var Kina.

Plattformen forbeholder seg retten til å anskaffe atomvåpen når de finner «ett tilfelle av alvorlig brudd». Var denne tilstanden til stede i disse tilfellene? blir dommen. Er alt en tilfeldighet eller er det mer i denne historien? La oss sjekke fakta og se hvor vi er.

Si farvel til den nøye kuraterte LaBitConf YouTube-kanalen

Den spansktalende kryptokonferansekanalen er vert for to typer innhold. 1.- Tidligere opptredener av de mest respekterte sinnene i verdensrommet. 2.- Reklamemateriell for de ulike konferansepublikasjonene. Hva sa plattformen om LaBitConf veldedig innhold? Samme som vanlig Cryptonoticias-rapporter:

«YouTube fastslår at etter å ha gjennomgått innholdet, oppdager de «alvorlige eller gjentatte brudd» på fellesskapsreglene deres. De gjør det klart at alt innhold som «oppmuntrer til ulovlige aktiviteter eller oppfordrer brukere til å bryte YouTubes retningslinjer» ikke er tillatt på plattformen.»

Dette er. Standard e-posten alle får uten svar på LaBitConf-forespørsler eller spørsmål. Konferansen tok til Twitter for å uttrykke sin avsky:

“Mange av de ledende kryptoguruene har stolt på oss og gått videre til scenen vår, glade for å kjenne dem mens vi deler overbevisningen om at kryptovaluta er kommet for å bli, noe som utfordrer oss til å tenke på en mer desentralisert fremtid.”

LaBitConf-produsent Diana Gomez Banegas fortalte Cryptonoticias:

“Dette er et generelt problem med nettverksadministrasjon, der brukeren er forsvarsløs mot de ofte vilkårlige og automatiske beslutningene til plattformene.”

Ja det virker riktig. Det er verdt å merke seg at LaBitConf-kanalen er tilbake på nett i skrivende stund.

BTC price chart for 01/21/2022 on Bitstamp | Source: BTC/USD on TradingView.com

På den tiden målrettet YouTube magasinet Bitcoin مجلة

Hvis LaBitConf var et isolert tilfelle, ville vi ikke mistenke noe. Men det ser ut til å være et mønster her. 11. januar stanset YouTube den midtre sendingen av den prestisjetunge magasinkanalen. Temaene var dagens bitcoin-historier, ingenting kontroversielt eller alvorlig. Hva sa plattformen om det? Samme gamle historie selvfølgelig. Bitcoin Magazine rapporterer:

Plattformen rettferdiggjorde flyttingen ved å si at “innhold som oppmuntrer til ulovlige aktiviteter eller oppfordrer brukere til å bryte YouTube-retningslinjene er ikke tillatt på YouTube,” og la til at unntak kan gjøres hvis en video viser informasjonen som pedagogisk i stedet for å oppfordre andre til å etterligne den. .

Googles videoplattform gjenskapte Bitcoin Magazines YouTube-kanal på mindre enn en time etter at Bitcoin-medieselskapet sendte inn en anke.”

Nysgjerrig fakta: På tidspunktet for Bitcoin Magazine-forbudet, avslørte et enkelt søk velkjente svindel som ble streamet uten hindring.

“Etter forbudet resulterte søkeresultater for live Bitcoin-innhold i live-strømmer som fremmet tvilsomme utfall med den vanlige følelsen av at det haster med uredelig aktivitet, i stedet for nøye utformet informativt og pedagogisk innhold sendt av den nå forbudte Bitcoin Magazine YouTube-kanalen.”

Er det noe skummelt som skjer her?

En gammel rapport som hevder Shadowbanning og sensur

I mai 2020, like før halveringen, Forbes rapporterte Et omfattende problem spredte seg til Google, plattformens morselskap:

“Dette er offentlig kunnskap,” sier Christopher Jaszynski, en teknisk analytiker, foredragsholder og YouTuber i kjeden. Siden Google eier YouTube, eskalerer dette også fra medier som er avhengige av Google-trafikk til Bitcoin- og kryptobrukere på YouTube. Alle YouTubere er nå utestengt fra Big Bitcoin, inkludert MMCrypto-kanalen vår.”

Relatert lesing | YouTube-krypteringssvindel er økende ettersom ofrene taper millioner

I samme rapport siterte de Karl Martin Ranfeldt, grunnlegger av Moon Channel:

“Denne siste utviklingen angående YouTubes sensur mot bitcoin-videoer er svært bekymringsfull. Det er nå klart at YouTube bevisst begrenser tilgangen til videoene mine når jeg legger ordet bitcoin i tittelen.”

Så, har Runefelt et problem nå? Kan han samarbeide med berørte YouTube-kanaler og komme til bunns i dette? Eller leser vi på den annen side mye om det? Ser vi for oss at fiender ikke er der? blir dommen. Du har mottatt alle relevante fakta tilgjengelig.

Featured Image: Screenshot from this Milena Mayorga tweet| Charts by TradingView.com

Dette innholdet er levert av Bitcoinist.com. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *