El Salvador kjøper den billigste 410 …

Styreleder Nep Bukele bekreftet at 410 BTC ble kjøpt for 15 millioner dollar, noe som bringer handelsprisen nær 36 585 dollar per BTC.

Den sentralamerikanske nasjonen El Salvador har lagt til 410 Bitcoin (BTC) til sin sentrale reserve da BTC-prisen handles under $37 000, en pris sist sett 26. juli 2021.

Det nye tillegget til BTC-reserven i El Salvador ble kunngjort av president Neb Bukele, som bekreftet at 410 BTC-kjøpet ble gjort for $15 millioner, noe som brakte prisen nær $36.585 per BTC.

El Salvador tok i bruk Bitcoin som lovlig betalingsmiddel 7. september 2021, som en måte å slå katastrofal inflasjon midt i den svekkede kjøpekraften til nasjonen. Spol frem til i dag har landet strategisk akkumulert 1 801 BTC de siste fire månedene, spesielt når markedet opplever et midlertidig prisfall.

Det siste kjøpet er for øyeblikket det billigste kjøpet av El Salvador siden landet har tatt i bruk BTC som lovlig betalingsmiddel.

Med BTC-handel like over $36 000 og det resulterende salget, mener Bukele at «noen spillere selger veldig billig», og støtter hans langsiktige visjon for mainstream Bitcoin-adopsjon.

Bitcoin prisbevegelse. Kilde: TradingView.

Som du kan se ovenfor fra data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView, har BTC sett et jevnt prisoppgang siden midten av juli, noe som førte til en all-time high på nesten $69K den første uken i november. Imidlertid så de neste tre månedene et kraftig fall i markedsprisene da investorer omdirigerte BTC-fortjeneste til å kjøpe andre mynter.

I slekt: Land vil ta i bruk bitcoin- og kryptobrukere for å nå 1B innen 2023: Rapport

En ny rapport fra Crypto.com spår at det globale kryptomarkedet vil være vert for en milliard brukere innen utgangen av 2022 ettersom flere utviklingsland etterligner El Salvadors trekk for å omfavne mainstream BTC.

Månedlig vekst av eiere av kryptovaluta. Kilde: Crypto.com.

Som Cointelegraph rapporterte, anslår Crypto.com at “hvis vi kan ekstrapolere en lignende økning i 2022, er vi på vei til å nå 1 milliard kryptobrukere innen utgangen av 2022.” Rapporten konkluderer med at kombinasjonen av utviklingsland som følger El Salvador og deres “vennlige holdning” til kryptovalutaindustrien betyr at “land ikke lenger har råd til å ignorere det økende presset for kryptovaluta fra publikum.”