Global V-svindel: Sør-Korea…

Fire sørkoreanere anklaget for å ha stjålet 1,9 milliarder dollar fra intetanende investorer i et angivelig kryptopyramidespill kan tilbringe resten av livet i fengsel hvis påtalemyndighetene i det asiatiske landet går sin vei.

Ifølge lokale rapporter krever koreanske påtalemyndigheter livsvarig fengsel for de fire eks-lederne i V Global, en kryptovalutabørs som angivelig har svindlet titusenvis av investorer i landet. Påtalemyndigheten mener at bare livstidsdommen kan gjenspeile alvoret i forbrytelsen de fire begikk og ødeleggelsene de påførte familiene til ofrene deres.

V Global var en kryptovalutabørs som tiltrakk seg investorer med løfter om rask og garantert avkastning. Ifølge lokale nyheter har den lovet sine brukere 300% av inntektene. For å åpne en konto måtte brukere sette inn 6 millioner KRW (omtrent $5 300) og minimum KRW 18 millioner ($16 000) ble garantert i retur.

For å oppnå rask vekst og kundeintroduksjon, har V Global også tilbudt 1,2 millioner KRW ($1006) for hver ny kunde hentet inn av brukerne.

Det holdt til dels løftet, og betalte noen av sine tidlige brukere. Imidlertid, som etterforskere oppdaget, var det å betale investorer i tidlig fase med penger som investorer i sent stadium hadde forpliktet seg til, i et pyramidespill.

Ifølge myndighetene brakte børsen inn rundt 52 ​​400 investorer, og da den falt hadde koordinatorene 1,87 milliarder dollar. Investorer hevdet at beløpet var mye høyere, med noen rapporter som estimerte tallene til 60 000 kunder og 3,3 milliarder dollar i tap.

Nå har Yonhap News Agency rapportert at påtalemyndighetene som behandler saken ikke ønsker å vise nåde mot de fire lederne. De sier at de fire har ødelagt så mange familier at alle sparepengene deres er satt til side og fortjener å tilbringe resten av livet bak lås og slå.

Se: CoinGeek New York Commission etterforsker kriminell aktivitet på blokkjeden

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, The Ultimate Resource Guide for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *