Central Bank Digital Currency (CBDC) Foreslått av Federal Reserve: Et elendig mareritt eller en nødvendig utvikling for dollaren?

Den amerikanske sentralbanken har tatt sitt første skritt mot å utstede en digital sentralbankvaluta (CBDC). Og mens en digital dollar fortsatt er et stykke unna selv om Fed bestemmer seg for å gå videre med denne ideen, bør utsiktene til en amerikansk sentralbank digital valuta bekymre kryptovalutaindustrien.

I sin nye rapport, “Money and Payments: The US Dollar in the Age of Digital Transformation”Fed skisserte problemene CBD kan støte på og mekanismene den kan bruke for å løse dem.

Rapporten bemerker at innføringen av en digital sentralbankvaluta vil representere en viktig innovasjon i amerikanske penger, men den er fortsatt forsiktig med de potensielle problemene det kan forårsake for landets pengesystem.

Den tilbyr en sentralbanks digital valuta som et middel for å oppnå finansiell inkludering, utvide tilgangen til digitale betalingstjenester, redusere transaksjonsgebyrer og fremskynde grenseoverskridende overføringer og transaksjoner.

Men å grave dypere i rapporten avslører at disse fordelene vil komme til en kostnad som få ser ut til å være villige til å betale.

Det første skrittet mot USAs CBD er veldig skremmende

Beslutningstakere og ansatte ved Federal Reserve har studert sentralbankers digitale valutaer i flere år, men det var ikke før i 2020 at de ble mer høylytte om potensialet til en digital dollar. Visst, Kinas massive statlige innsats for å teste og implementere den digitale yuanen akselererte Federal Reserves forskning på digitale sentralbankvalutaer, men det var ikke den eneste faktoren som brakte oss nærmere den digitale dollaren.

Økningen i bruk av kryptovaluta, både globalt og i USA, er en viktig faktor som bidrar til mer seriøs forskning på kryptovalutaer. I sin rapport bemerket Federal Reserve at kryptovalutaer ikke har blitt “utbredt brukt som betalingsmåte” i USA Selv om denne uttalelsen er sann, er det som rapporten ikke klarer å gjenkjenne omfanget av kryptovaluta-adopsjon som en sikring mot fiat-valutaer.

Imidlertid anerkjente presidentens arbeidsgruppe for finansmarkeder (PWG) bruken av stabile mynter i landet. I en felles rapport med Federal Deposit Insurance Corporation Corporation (FDIC) og Office of the Comptroller of the Currency (OCC), bemerket PWG at stablecoins har potensial til å forstyrre det eksisterende betalingssystemet og føre til en konsentrasjon av økonomisk makt.

Mangelen på regulering i rommet og vanskeligheten med å implementere slik regulering er det som fikk Federal Reserve til å undersøke potensialet til digitale sentralbankvalutaer.

Rapporten sa at hvis en amerikansk sentralbank digital valuta ble opprettet, ville den måtte være personvernbeskyttet, mellomledd, allment overførbar og verifisert.

Imidlertid ser begrepet “beskyttelse av personvernet” ut til å ha liten vekt med Federal Reserve, som har indikert at sentralbankers digitale valutaer må “treffe en passende balanse” mellom personvern og åpenhet for å avskrekke kriminell aktivitet.

Mellomliggende digital dollar- og identitetsverifisering vil kreve at Federal Reserve betydelig utvider sin rolle i det amerikanske finanssystemet og økonomien generelt. For å unngå dette vil Fed ansette privat sektor for å lette styringen av sentralbankers digitale valutabeholdninger og betalinger, samt verifisering.

Å bringe tredjepartsselskaper og private selskaper inn i digitale sentralbankvalutaer åpner for en Pandoras boks med potensielle problemer, spesielt korrupsjon, sentralisering og tilsyn.

Imidlertid klarte ikke rapporten å identifisere noen av disse problemene. I stedet bemerker rapporten at sentralbankers digitale valutaer vil fundamentalt endre strukturen til det amerikanske finanssystemet, redusere dominansen til private banker og øke potensialet for bankras.

“Evnen til raskt å konvertere andre former for penger – inkludert innskudd i kommersielle banker – til sentralbankers digitale valutaer kan gjøre løpingen mot finansforetak mer sannsynlig eller mer intens. Tradisjonelle tiltak som tilsyn, statlig innskuddsforsikring og tilgang til sentralbank Banklikviditeten er utilstrekkelig til å avverge store tilsig av kommersielle bankinnskudd til utenlandsk valuta i tilfelle finansiell panikk.»

Rapporten bemerker også at en sentralbanks digital valuta kan påvirke rentekontrollen ved å endre tilgangen på reserver i banksystemet. Gitt det faktum at Fed har indikert at bankene for tiden er avhengige av innskudd for å finansiere størstedelen av sine lån, kan sentralbankers digitale valutaer vise seg å være en stor belastning for låntakere.

Federal Reserves løsning på dette problemet er veldig skremmende.

I følge rapporten kan sentralbankens digital valuta utformes på en slik måte at den lar Federal Reserve begrense mengden digitale dollar som en sluttbruker kan holde eller begrense mengden digital sentralbankvaluta som en sluttbruker kan akkumulere over korte perioder.

I hovedsak representerer dette designvalget et hardt tak for hvor mye penger innbyggerne kan beholde, og bringer denne Feds foreslåtte designvalg bort fra finansiell innovasjon og nærmere et dystopisk kontrollinstrument.

I følge Federal Reserve er en av de viktigste fordelene med CBD at den vil gi regjeringer muligheten til å kreve inn skatt direkte fra innbyggerne. Denne funksjonaliteten vil også gjøre den i stand til å gi ytelsesutbetalinger til innbyggerne, noe den anser som en betydelig forbedring i forhold til dagens betalingsmodell.

Fed vil bare ta skritt mot å utvikle en digital sentralbankvaluta hvis mer forskning viser at de potensielle fordelene oppveier nedsiderisikoen. For dette formål har Fed ønsket publikum velkommen til å kommentere spørsmål angående funksjonene og politiske hensyn til CBD, som kan sendes inn ved hjelp av dette skjemaet.

Selv om rapporten slår fast at en sentralbanks digital valuta ikke kan utstedes uten støtte fra både den utøvende grenen og kongressen, er en digital dollar fortsatt en mulighet.

Konvensjonen om biologisk mangfold som beskrevet ovenfor vil sette en stopper for personvernet til amerikanske borgere. Sentralbanks digital valuta som beskrevet ovenfor er et veldig kraftig og uendelig programmerbart våpen mot finansiell frihet som ikke bør komme i hendene på en institusjon som Federal Reserve.

Utover Feds CBDC: Et elendig mareritt eller en nødvendig utvikling for dollaren? Det dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *