DeFi – Refleksjoner over 2021 og veien videre

HodlX en annen gjest send meldingen din

Det er rimelig å si at kryptovaluta har gitt oss mange overraskelser det siste året. Mange forventet at DeFi skulle bli mainstream i 2021, og mens store selskaper og organisasjoner har begynt å interessere seg for Ethereum og DeFi-økosystemet som kjører ved roret, er det ingen tvil om at NFT-er har stjålet søkelyset.

Faktisk, mens NFT-er først gjennomsyret mainstream-kulturen, har mange av de eldre DeFi-protokollene avviklet og gått inn i sitt eget bjørnemarked, selv om andre kryptoaktiva steg til rekordhøye nivåer. En av faktorene bak dette kan være de høye gassavgiftene på Ethereum, så vel som tradere som søker eksponering mot ETH på app-omfattende styrings-tokens. Men mens mange DeFi-tokens handles sidelengs, har den totale reserverte verdien i bransjen oversteget 100 milliarder dollar på Ethereum og 250 milliarder dollar over det bredere økosystemet.

Årets mest bemerkelsesverdige utvikling for DeFi var uten tvil eksplosjonen av aktivitet på alternative lag 1-nettverk som Solana, Avalanche og Terra. Disse nettverkene demonstrerte styrke mot Ethereum og demonstrerte at krypto er på vei mot en flerkjedefremtid som inkluderer flere smarte kontraktsplattformer. Når vi nærmer oss 2022, begynner andre smarte kontraktsnettverk som Fantom og NEAR å se fart.

Alternative førstelagsplattformer har ofte brukt sjenerøse insentiver og kontantutvinningsbonuser for å tiltrekke utbyggere og brukere. Imidlertid vil den virkelige testen av levedyktigheten komme hvis markedet opplever en ny alvorlig nedtur. Flere nye broer og nettverk introduserer kompatibilitet med den virtuelle Ethereum-maskinen, så forvent å se nok en eksplosjon av DeFi-aktivitet på tvers av flere nettverk i år.

The Curve wars og DeFi 2.0

DeFi er for tiden midt i en transformasjon som et resultat av de såkalte “Curve Wars” som involverer DeFi-økosystemet og en av de eldste og mest brukte protokollene, Curve Finance. I DeFi er likviditet alt, og Curve Wars beviser det mens de demonstrerer kraften i komposisjon.

I flere måneder nå har Curve Wars sett protokoller som Yearn Finance og Convex Finance kjempe om oppmerksomhet ved å tilby sjenerøse belønninger til brukere som deltar i Curves CRV-token i protokollene deres. Når brukere låser en CRV i en kurve, mottar de en veCRV. Å holde veCRV gir dem stemmerett i henhold til hvor lenge tokens deres er låst inne. Dette er kraftig fordi velgerne kan ta avgjørelser om antall belønninger som er tildelt hver gruppe på kurven.

Flere protokoller skjerper konkurransen om likviditet, kjøper så mange CRV-tokens som mulig, og gir belønninger til de som abonnerer på det. Likviditet er alt i DeFi, og prosjekter har innsett at de må motivere brukere til å holde fast ved å tilby høye belønninger. Convex eier nå 47 % av tilbudet av veCRV.

Kurvekrigene har intensivert den siste tiden midt i den økende interessen for DeFi 2.0-bevegelsen. Andre nye protokoller som Dopex Finance, Tokemak og Olympus DAO har også dukket opp, og tilbyr en rekke unike måter å skaffe og opprettholde likviditet på. I 2022 ser det ut til at Curve Wars og et uventet rush av innovasjon i DeFi 2.0-prosjekter vil definere Og kanskje snu DeFi økosystem.

Hvor står de blå DeFi-brikkene på Ethereum?

Vi forventer at alternative Layer 1-nettverk og DeFi 2.0 vil fortsette sine vekstbaner i 2022. Dette reiser spørsmål om plasseringen til DeFi blue chips som Compound, Uniswap og Maker DeFi Classics 1.0 lansert på Ethereum finne seg i dem. De fleste av myntene faller for øyeblikket mer enn 50 % fra toppene, og det er mange mulige årsaker til dette. For det første er de fleste brukere av den nyere DeFi-kryptovalutaen priset på Ethereum på grunn av de høye gassavgiftene. Når det gjelder kurvene, betyr den lønnsomme avkastningen som tilbys i DeFi 2.0 at blue chips har falt i unåde. Markedet er i en generell nedgang, ettersom de fleste av de store aktivaene også er godt under sine høyder.

DeFi har også lidd i fjor på grunn av en økning i store hacks og utnyttelser. Som en fersk rapport fra Chainalysis avslørte, var inntektene fra kryptokriminalitet totalt 14 milliarder dollar i 2021 Nesten alt dette kommer fra DeFi-plassen. Ethereum- og EVM-kompatible kjeder som Polygon og Binance Smart Chain har vært vertskap for noen av årets mest effektfulle hacks. Dette tyder på at industrien må begynne å bygge en kultur for å bruke smarte kontraktsrevisorer.

2021 beviser at markedet tror på en fremtid med flere kjeder. Sannheten er imidlertid at det å eie eiendeler på tvers av flere nettverk byr på utfordringer selv for de mest erfarne kryptobrukerne. Broer kan være foreldet og medføre sikkerhetsrisikoer, noe som fremgår av det enorme antallet angrep på broer. Som påpekt av Vitalik Buterin, bærer broer økende sikkerhetssårbarheter etter hvert som deres fremtredende plass øker. Interaksjoner på tvers av kjeder forblir utfordrende på tvers av nettverk som Solana, Ethereum og andre EVM-kjeder, noe som bør gi rom for interoperabilitetsfokuserte «lag null»-kjeder som Cosmos og Polkadot for å trives.

Viktige trender for 2022

Hovedutviklingen for DeFi i 2022 vil være fremveksten av Layer 2-løsninger som ZK-Rollups. Økt bruk kan starte en gjentakelse av “DeFi-sommeren” 2020, da handelsmenn strømmet til Ethereum-protokoller for gårdsretur på eiendelene deres for første gang. Vi tror det andre nivået vil få utbredt bruk i 2022 Men DeFi vil sannsynligvis også trives på andre nettverk. Det vil være interessant å se hvordan veksten av DAO-er påvirker plassen ettersom finans blir stadig mer desentralisert, gitt at kjerneverdiforslaget til DeFi er motstand mot sensur avledet fra desentralisering. Bare tiden vil vise, men en ting er sikkert DeFi er kommet for å bli, og det bør fortsette å vokse raskt.

Mens interoperabilitet på tvers av kjeder fortsatt virker noe dårlig, er det et gap i markedet for protokoller og prosjekter som tar sikte på å bringe visjonen om en flertråds verden nærmere virkeligheten. I mellomtiden er DeFi-økosystemet i stor grad lokalisert innenfor Ethereum og andre mindre nettverk.

Vi forventer også å se innovasjon eksplodere i forgrunnen i år. Hvis 2021 er året for mainstream NFT-adopsjon, bør teamene nå fokusere på å kvalifisere nye brukere i overfloden av muligheter i DeFi. De mest vellykkede applikasjonene blant nye brukere vil fokusere på å lage raske, sømløse og rimelige brukstilfeller som gjør teknologien enkel å bruke. Det siste året viste oss at selv om interessen for kryptovalutaer er kommet for å bli, er det fortsatt mange skinner å bygge før vi er klare for masseadopsjon.

En oppsummering av ovenstående

2021 var et år for å promotere og engasjere nykommere. I 2022 må vi fortsette denne trenden samtidig som vi sørger for at de som er nye i bransjen lykkes (på hvilket som helst nivå) med å nå sine mål innenfor den. Når det gjelder adopsjonskurve ordspill ment Vi kan ha sett begynnelsen av drømmere (i stedet for hardcore-nerder og gullrushere) som kommer inn i bransjen.

Vi står nå overfor oppgaven med å bevise at blokkjedebasert teknologi og systemer er overlegne i praksis, ikke bare i teorien. Bare gjennom bedre objektive resultater vil vi lykkes med å tiltrekke oss pragmatikere og overbevise verdens skeptikere.


Brian Passfield er Chief Technology Officer i Fringe Finance med nesten 10 års erfaring innen blockchain, kryptovaluta, fintech og DeFi. Han har levert teknisk komplekse prosjekter som har dratt nytte av hans ingeniørbakgrunn og ivrige forståelse av bransjetrender og filosofier. Brian har også jobbet med blokkjedeorganer i industrien for å lobbye for endringer i myndighetenes lovgivning og retningslinjer.

Sjekk ut de siste overskriftene på HodlX

Følg oss Twitter Facebook-telegram

Sjekk ut de siste bransjekunngjøringene

Ansvarsfraskrivelse: Meningene uttrykt i The Daily Hodl er ikke investeringsråd. Investorer bør utføre sin due diligence før de foretar høyrisikoinvesteringer i bitcoin, kryptovalutaer eller digitale eiendeler. Vær oppmerksom på at dine overføringer og transaksjoner er på egen risiko, og eventuelle tap du måtte pådra er ditt ansvar. The Daily Hodl anbefaler ikke å kjøpe eller selge noen kryptovaluta eller digitale eiendeler, og The Daily Hodl er ikke en investeringsrådgiver. Vær oppmerksom på at The Daily Hodl er involvert i tilknyttet markedsføring.

Utvalgt bilde: Shutterstock/aslysun

Post-DeFi – Reflections on 2021 and the Way Forward dukket først opp på The Daily Hodl.

Disse kryptonyhetene er levert av The Daily Hodl. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *