Binance: Tyskland finner mulige utvekslingskoblinger til terrorangrepet i Wien

I november 2020, da byen var i ferd med å lukkes ned på grunn av utbruddet av covid-19, gikk en påstått sympatisør av den islamske staten inn i Wiens sentrum og åpnet ild. Kujtim Fjzulai, bevæpnet med en pistol, automatrifle og en machete, drepte fire personer og såret 23 andre før han ble drept av østerriksk politi på stedet. Myndighetene beskrev raskt angrepet som en islamsk terrorhandling.

Nå hevder det tyske forbundspolitiet at to menn som kan ha hjulpet våpenmannen, bruker kryptobørs Binance.

Flere detaljer om Binance-historien

Her er det vi vet så langt fra offentlig tilgjengelig informasjon:

  • De to mennene skal være Drilon G fra Tyskland og Plenor S fra Kosovo. Deres fulle navn er ikke avslørt.
  • Blinor S brukte en bankkonto for å lette flere Binance-transaksjoner, ifølge politiet, mens en Binance-verifiseringskode ble funnet på Drilon Gs telefon.
  • Det er forstått at det tyske føderale politiet ba om detaljer om alle transaksjoner knyttet til paret. Disse opplysningene ble etterspurt ifm Mulig planlegging av et terrorangrep.
  • Binance svarte ikke på en første forespørsel om kommentar fra Reuters, som brøt nyhetene, men administrerende direktør Changpeng Zhao tok til sosiale medier for å avvise rapporten som FUD.

Zhao twitret senere at mens kryptovalutautvekslinger er knyttet til skurker, er ikke banken det, selv om de bruker «samme eller sterkere» anti-hvitvaskingsverktøy som banker. Det som mangler i denne fortellingen er det faktum at Binance først nylig begynte å overholde AML/KYC-regler og først gjorde det når regulatorer i Europa, Amerika og Asia la et enormt press på dem for å gjøre det.

Det er viktig å merke seg at ingen av de to mennene er siktet eller arrestert for noen forbrytelse på dette tidspunktet. Statsadvokatembetet beskrev imidlertid de to som «mistenkte medskyldige i angrepet».

Lovens betydning og myten om krypto-utopi

Disse hendelsene bekrefter at det er viktig å følge loven, og at en laissez-faire tilnærming til regelverk som de som ble tatt av Binance i de første dagene kan føre til katastrofale resultater.

Selv om det er viktig å ikke kvele innovasjon og ha en moderat tilnærming til regulering, er det også viktig å følge KYC/AML-regler og å forstå og ta på alvor viktigheten av CFT-reguleringer på tvers av bransjen.

Langt fra å frigjøre velmenende anarkister til å drive fredelig handel utenfor statens undertrykkende øye, gjør anonyme transaksjoner på tvers av industrien det lettere for dårlige aktører, som terrorister, å skaffe finansiering og gjør det vanskeligere for myndigheter som har i oppgave å beskytte offentlig å gjøre det.

Det er en lekse som Tsjekkoslovakia og dets mangeårige tilhengere må lære. Mens Zhao ser ut til å endre melodien sin på disse spørsmålene for å beskytte sine forretningsinteresser, har han ikke sunket inn i mye av bransjen, som ser på enhver regulering som innblanding fra uvelkomne myndigheter.

Bitcoin ble imidlertid aldri designet for å legge til rette for anonyme transaksjoner som ville gjøre det lettere for terrorister som Fejzulai å drepe og lemleste uskyldige mennesker. Den er utformet for å gjøre livet vanskeligere og sikre at partnerne deres blir straffeforfulgt dersom de utfører slike angrep.

Han følger CoinGeeks Crypto Crime Cartel Serien, som fordyper seg i strømmen av grupper — fra BitMEX til BinanceOg Bitcoin.comOg BlockstreamOg formenOg Queen stykkeOg krusningOg EthereumOg FTX Og svangerskap—som valgte den digitale aktiva-revolusjonen og gjorde industrien til et minefelt for naive (og til og med erfarne) aktører i markedet.

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, Den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *