Ingen utviklet land forbyr kryptovalutaer, advarer Telegram-grunnlegger Pavel Durov Russland

Pavel Durov, grunnlegger av meldingsappen Telegram, har kritisert Bank of Russias forslag om å innføre et generelt forbud mot en rekke kryptorelaterte aktiviteter. Durov sier at et slikt grep ville kvele høyteknologisk utvikling og drive ut blokkjedespesialister.

Durov snakker mot Bank of Russia presser på for å forby kryptovaluta

Et kryptoforbud foreslått av Central Bank of Russia (CBR) vil ødelegge en rekke høyteknologiske sektorer og utløse en tilstrømning av IT-fagfolk, spådde Pavel Durov, mannen bak den populære budbringeren i kryptosamfunnet Telegram. Den russiske forretningsmannen advarte også om at den restriktive politikken ville hindre utviklingen av blokkjeden. Durov uttalte i en Telegram-publikasjon:

Ingen utviklet land forbyr kryptovalutaer. Årsaken: Dette forbudet vil uunngåelig bremse utviklingen av blokkjedeteknologier generelt. Disse teknologiene forbedrer effektiviteten og sikkerheten til mange menneskelige aktiviteter, fra finans til kunst.

Durov hevdet at løsninger basert på distribuerte hovedbøker, og bruken av kryptovalutaer som kontoenheter, erstatter det han beskrev som de “foreldede sentrale finanssystemene i andre halvdel av det 20. århundre.”

Han bemerket at Russlands naboer, fra Ukraina til Usbekistan, følger i fotsporene til utviklede land og vedtar progressive lover for blokkjedeområdet fordi de ikke ønsker å forbli på sidelinjen av teknologisk og økonomisk fremgang.

Sist torsdag publiserte CBR et rådgivende dokument som beskriver dets generelle syn på fremtiden til kryptovalutaer i Russland. Regulatoren har foreslått å forby et bredt spekter av kryptooperasjoner, inkludert gratis handel, utveksling og utvinning av digitale valutaer.

Ingen utviklet land forbyr kryptovalutaer, advarer Telegram-grunnlegger Pavel Durov Russland

Pavel Durov bemerket at Russland nå er en av lederne når det gjelder antall høyt kvalifiserte spesialister i blokkjedeindustrien. “Tankeregulering vil tillate landet å balansere maktfordelingen i det internasjonale finanssystemet og bli en av hovedaktørene i den nye økonomien,” forklarte han.

Durov erkjente at enhver finansmyndighet naturlig ønsker å regulere handel med kryptovaluta. Han advarte imidlertid også om at et generelt forbud, slik som et anbefalt av Russlands sentralbank, neppe vil stoppe skruppelløse spillere mens det truer med å sette en stopper for legitime russiske kryptoprosjekter.

Er du enig i Pavel Durovs uttalelser angående Bank of Russias forslag om å forby kryptorelaterte aktiviteter? Del dine tanker om emnet i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *