Solanas siste nettverksbrudd på grunn av spam-e-poster i Arbitrage Bot

Solana, den tidligere omtalte «Ethereum-morderen», har opplevd flere avbrudd enn de fleste av konkurrentene, og det reises spørsmål om påliteligheten.

23. januar publiserte Solanas uavhengige rentemaskin, kalt Solend, en rapport som beskriver det siste nettverksbruddet.

Solana opplevde nettverksustabilitet og strømbrudd som varte i omtrent 30 timer 21. og 22. januar ifølge en nettverksreporter. Det er det andre nettverksbruddet denne måneden etter strømbrudd og ytelsesforringelser mellom 6. januar og 12. januar.

Mannlig obduksjon:

“Det var flere mislykkede innskudds- og betalingsforsøk, som gjorde det vanskelig for brukere å redde kontoen sin fra å bli likvidert.”

Den la til at det var noen svingninger i prisene som hadde forårsaket “ulovlige likvidasjoner”.

Kan Solana virkelig konkurrere?

Grunnårsaken til det nylige strømbruddet var markedskrakket som skapte arbitrasjemuligheter ifølge Solinde.

“Likvidasjons- og arbitrasjeroboter har begynt å sende ut et stort antall transaksjoner i et forsøk på å vinne likvidering og handler.”

Robotene begynte å spamme nettverket fordi transaksjonene var billige og lønnsomheten til vellykket arbitrasje var høy. Den store belastningen førte til at validatorene ble sittende fast fordi de ikke filtrerte ut de dupliserte transaksjonene. “Tusenvis av dupliserte bot-transaksjoner har også ført til at legitime brukertransaksjoner har blitt oversvømmet,” la hun til.

Kunne ikke oppdatere prissetting av orakelfeeds, noen av dem var “timer utdatert” ifølge Solend. Hun uttalte at gamle fôrpriser også forverret mislykkede transaksjoner.

Noen modifikasjoner ble gjort i systemet for å gjenopprette nettverksfunksjonalitet og ingeniører ga ut versjon 1.8.14 for å dempe de verste effektene av problemet. Solend opplyste at brukere som ble likvidert under hendelsen vil bli kompensert 50 % av likvidasjonsstraffen, og de som er berørt av unormale svingninger i SOL-feeden deres vil bli kompensert 100 %.

Crypto Twitter har sluppet løs den vanlige strømmen av kritikk på Solana som gjentatte ganger har hevdet at den er betydelig bedre enn Ethereum når det gjelder ytelse.

I midten av desember opplevde Solana et lignende strømbrudd som forårsaket overbelastning av nettverket fra den nylig lanserte NFT-suiten. Tre måneder før det i september falt Solanas pris igjen i 16 timer på grunn av økt transaksjonsvolum.

Fire avbrudd på flere måneder lover ikke godt for Solanas mainstream-adopsjon, og Solends team har ikke utelukket flere av dem;

“Det er uheldig at disse problemene har oppstått, og selv om vi håper de ikke vil skje igjen, er sjansen stor for at vi vil møte lignende problemer igjen minst én gang.”

SOL.-prisdumper

Prisen på dens opprinnelige valuta, SOL, falt 36 % under strømbruddet og har ennå ikke kommet seg. SOL handles for øyeblikket til $89, det laveste siden slutten av august, og ned ytterligere 7,7% samme dag ved pressetid.

Kjæresten til kryptoområdet glir lavere på børsverdidiagrammene og har allerede blitt snudd av Ripples XRP, Cardano (ADA) og USDC. SOL er for tiden ned 65,8 % fra det høyeste nivået 6. november på $260.

Solanas siste nettverksbrudd på grunn av Arbitrage Bot Spam dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *