Bithumb for å blokkere kryptouttak til uverifiserte private lommebøker

Bithumb-brukere i Sør-Korea har bare to dager på seg til å utføre en ny runde med KYC for å hviteliste sine personlige lommebøker, ellers vil kryptouttak bli blokkert.

Fra jan. 27, vil den sørkoreanske kryptobørsen Bithumb ikke tillate brukere å trekke ut sine kryptoaktiva til uverifiserte private lommebøker.

På Jan. 24 kunngjorde børsen at den ville være den andre av de fire store børsene i landet som forbyr uttak til uverifiserte lommebøker. Coinone vedtok en lignende policy sent i forrige måned, og de andre store børsene er Upbit og Korbit.

Den nye policyen sier at brukere kun kan registrere sine egne private lommebøker. For å utføre registreringsprosessen, må brukere gjennomgå et ekstra batteri med kjenn-din-kunde-identitetsverifikasjoner.

Uttak til en hvilken som helst innenlandsk sentralisert børs og utenlandske sentraliserte børser med en streng KYC-prosess som Kraken, Bitstamp, Blockchain.com, Bybit og Binance.US er fortsatt universelt godkjent.

Lokal nyhetskanal Penger i dag rapporterte at børsen møtte press fra sin partnerbank, Nonghyup Bank, for å gjøre policyendringen for å overholde FATFs reiseregel. Reiseregelen er utformet for å la finansinstitusjoner vite identiteten til avsendere og mottakere av midler på tvers av landegrensene.

Banken “krevde sterkt” at børsen “sperrer alle personlige lommebøker som ikke har sitt eget KYC-system.” Slike lommebøker inkluderer blant annet MetaMask og MyEtherWallet.

Hver sørkoreansk kryptobørs som tilbyr handelspar i Korean Won (KRW) er pålagt å ha en innenlandsk partnerbank som utsteder bankkontoer med ekte navn til brukerne. En partnerbank kan ha en sterk innvirkning på børsens retningslinjer, slik tilfellet er med Nonghyup til Bithumb og Coinone.

Bankkontoer med ekte navn sikrer at personen som aksepterer fiat-uttak fra en børs, er den samme personen som handler med krypto på plattformen. Denne policyen hjelper børsene med å overholde reisereglene innen fristen mars. 25.

Foreløpig har ikke Exchange Upbit og Korbit utstedt noen policyendringer for personlige kryptolommebøker. Børsene vil bli pålagt å sette disse retningslinjene innen 25. mars når den koreanske regjeringen har ansett det som nødvendig for alle børser å vedta slike retningslinjer.

I slekt: Koreansk Bithumb-børs lanserer NFT-markedsplassen

I følge Statista håndterer Upbit omtrent 76 % av det innenlandske handelsvolumet, mens Bithumb på andreplass håndterer omtrent 13 %.

Unnlatelse av å overholde reiseregelen kan føre til økt anti-hvitvasking av penger og bekjempelse av finansiering av terrorisme (AML/CTF) overvåking.