Facebook setter en stopper for Stablecoin Diem-prosjektet

Det Facebook-ledede kryptovalutaprosjektet Diem demonterer seg selv på grunn av overdreven regulatorisk press og leter etter kjøpere for sine eiendeler. Bloomberg meldte onsdag.

Diem, som er en tredjedel som eies av Facebook, har mange medlemmer og investorer, inkludert venturekapitalister, teknologiselskaper og til og med statlige fond. Noen av de viktigste medlemmene er Andreessen Horowitz, Ribbit Capital, Coinbase, Lyft og mange flere.

Hvert av Diems medlemmer gikk med på å investere i prosjektet mens de ble med i konsortiet.

Med henvisning til anonyme kilder, klargjorde rapporten at prosjektet allerede er under diskusjon med investeringsbankfolk for å finne en måte å selge sin immaterielle eiendom og flytte ingeniørene til et nytt prosjekt. Samtalene er imidlertid fortsatt i en tidlig fase.

I tillegg er det uklart hvordan potensielle kjøpere vil vurdere den intellektuelle eiendommen til kryptoprosjektet. Noen kilder understreket til og med at det ikke er noen garanti for at konsortiet vil lykkes med å finne en kjøper.

Slutten på et ambisiøst prosjekt

Facebook og partnerne deres lanserte et ambisiøst kryptovalutaprosjekt kalt Libra i midten av 2019 og planla å lansere det innen et år. Imidlertid har det vært utsatt for hard regulatorisk gransking rundt om i verden da myndighetene var bekymret for virkningen av den private valutaen på en massiv plattform som Facebook.

Til og med Facebook-sjef Mark Zuckerberg ble tvunget til å vitne og forsvare prosjektet foran USAs kongress. Konsortiet omdøpte deretter prosjektet til Diem og gjorde arkitektoniske endringer i stablecoinen for å unngå litt regulatorisk spenning.

Dessuten planla konsortiet å lansere en stablecoin knyttet til amerikanske dollar med Silvergate Bank som partner. Imidlertid ble denne innsatsen kansellert fordi bankregulatorer ikke var komfortable med å la långiveren delta i en slik satsing.

Det Facebook-ledede kryptovalutaprosjektet Diem demonterer seg selv på grunn av overdreven regulatorisk press og leter etter kjøpere for sine eiendeler. Bloomberg meldte onsdag.

Diem, som er en tredjedel som eies av Facebook, har mange medlemmer og investorer, inkludert venturekapitalister, teknologiselskaper og til og med statlige fond. Noen av de viktigste medlemmene er Andreessen Horowitz, Ribbit Capital, Coinbase, Lyft og mange flere.

Hvert av Diems medlemmer gikk med på å investere i prosjektet mens de ble med i konsortiet.

Med henvisning til anonyme kilder, klargjorde rapporten at prosjektet allerede er under diskusjon med investeringsbankfolk for å finne en måte å selge sin immaterielle eiendom og flytte ingeniørene til et nytt prosjekt. Samtalene er imidlertid fortsatt i en tidlig fase.

I tillegg er det uklart hvordan potensielle kjøpere vil vurdere den intellektuelle eiendommen til kryptoprosjektet. Noen kilder understreket til og med at det ikke er noen garanti for at konsortiet vil lykkes med å finne en kjøper.

Slutten på et ambisiøst prosjekt

Facebook og partnerne deres lanserte et ambisiøst kryptovalutaprosjekt kalt Libra i midten av 2019 og planla å lansere det innen et år. Imidlertid har det vært utsatt for hard regulatorisk gransking rundt om i verden, da myndighetene var bekymret for virkningen av den private valutaen på en massiv plattform som Facebook.

Til og med Facebook-sjef Mark Zuckerberg ble tvunget til å vitne og forsvare prosjektet foran USAs kongress. Konsortiet omdøpte deretter prosjektet til Diem og gjorde arkitektoniske endringer i stablecoinen for å unngå litt regulatorisk spenning.

Dessuten planla konsortiet å lansere en stablecoin knyttet til amerikanske dollar med Silvergate Bank som partner. Imidlertid ble denne innsatsen kansellert fordi bankregulatorer ikke var komfortable med å la långiveren delta i en slik satsing.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *