Oracle Kontraktsbasert Smart Slash – CoinGeek

Dette innlegget ble først publisert på Medium.

Oracles er uunnværlige for smarte kontrakter for å få tilgang til eksterne data fra den virkelige verden. Datanøyaktighet er avgjørende for at disse smarte kontraktene skal fungere. En måte å øke nøyaktigheten til dataene på er å be Oracle om å stille noe sikkerhet i bytte mot dataene de gir. Hvis Oracle oppfører seg feil og gir uredelige data, mister det garantien (kalt skråstrek). Hvis garantiene er sikret av en tredjepart, overfører vi kun tillitsspørsmålet fra Oracle til tredjeparten, som vi overlater overvåking av svindel og forsvarlig straff for gjerningsmennene.

Vår innovasjon i denne artikkelen er å låse sikkerhet direkte inn i en smart kontrakt som en offentlig belønning, og hvem som helst kan samle inn den så lenge de kan finne bevis på svindel, uten noen pålitelig tredjepart. Ved å sørge for at enhver uærlig oppførsel blir fanget opp og straffet økonomisk, oppfordrer vi Oracle til å opptre ærlig og dermed gjøre de smarte kontraktene som er avhengige av det sikrere. Vi illustrerer bruken av det studerte sinnet som et eksempel.

Rimelige kontrakter og åpenbaringer

Bitcoin SV Sensible-logo

Rimelig kontrakt er en metode for å utvikle og regulere bitcoin smarte kontrakter. Den lar en kontrakt rulle tilbake til sin egen utstedelsestransaksjon, samt definere nabokontrakter i inngangen til samme transaksjon. Den er avhengig av en viss type orakel for å verifisere integriteten til data utenfor kjeden, kalt en signaturtjeneste. Spesielt refererer filtfilten til følgende gruppe:

(txid, index, satoshis, scriptHash)

I utgangspunktet autentiserer den en fil indeks-th utgang i en transaksjon med txid Hun har så mange satoshis i den og hash skriptet inn fragmentering.

kutte kontrakt

Vi gjør oppmerksom på at all informasjon i gruppen er offentlig tilgjengelig og alle kan verifisere den uavhengig. Hvis vi kan finne en transaksjon med den gitte txid Men den har en annen mengde eller tekst fra satoshi i den indekserte utgangen, vi fant bevis på svindel og vi kan skille mellom orakelgarantier. For å oppnå dette, sikrer Oracle garantier i følgende kontrakt:

bypass SlashSensibleO mirakel

Linje 20 sikrer at dataene allerede er signert av et sensitivt orakel. Linje 23 analyserer dataene til ønsket format. Linje 26 validerer transaksjonen som har bevis på svindel som samsvarer med txid. Etter å ha hentet spesifisert utdata fra transaksjonen på linje 29, bekrefter linje 32 at Oracle har blitt lurt ved å signere feil beløp eller tekst.

Hvem som helst kan kontakte kontrakten og hente Oracle-sikkerheten hvis svindel blir funnet.

Utvidelse

Et fornuftig orakel kan signere en annen array:

(txid, index, satoshis, scriptHash, expByTxID)

sjekker ikke bare utgangen spesifisert av paret (txidOg indeks) inneholder den nøyaktige mengden satoshi og skriptet, men det brukes også gjennom en transaksjon med txid Utgifter etter TxID. For å oppdage slik svindel kan vi finne en transaksjon med andre txid-utgifter, i tillegg til det som er gjort i kontrakten SlashSensibleO mirakel. Vi kan bruke teknologien, tilgang til Blockchain-data fra Bitcoin Smart Contracts uten Oracles, for å faktisk validere en transaksjon i kjeden.

Abstrakt

Vi har nettopp vist hvordan du bruker en smart kontrakt for å kutte ned på juks. Gjelder ethvert orakel der bevis på svindel kan sjekkes i en smart kontrakt.

Oracle kan for eksempel utføre rene/statsløse, men komplekse beregninger og signere resultatene. Dermed kan den smarte kontrakten importere det signerte resultatet og få resultatet uten å starte alle de dyre beregningene på nytt. Samtidig, når oracle jukser, mister det garantien som er låst i en kontrakt, som ganske enkelt beregner det annerledes, men riktige resultatet.

Se: CoinGeek New York viste frem smarte kontrakter og kontoer på Bitcoin

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere , den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – slik Satoshi Nakamoto har sett for seg – og blokkjeden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *