Hvitvasking av kryptovaluta vil øke med 30 % i 2021

Sammenlignet med 2020 økte cyberkriminelles kryptorelaterte aktiviteter betydelig i 2021. Svindlere hvitvasket 8,6 milliarder dollar i kryptoeiendeler i fjor, som er 30 % høyere sammenlignet med 6,6 milliarder dollar i 2020.

En fersk rapport fra Chainalysis, en fremtredende blockchain-dataplattform, viser at nettkriminelle har hvitvasket 33 milliarder dollar av kryptovaluta-eiendeler siden 2017. I 2021 utgjorde hvitvasking bare 0,05 % av det totale volumet av kryptovalutatransaksjoner.

Rollen til desentralisert finans (DeFi) i hvitvasking av kryptopenger har økt de siste 12 månedene. I følge en rapport publisert av Chainalysis mottok DeFi-protokoller omtrent 17 % av alle midler sendt fra ulovlige lommebøker i 2021, opp fra 2 % i 2020.

“Samlet sett har nettkriminelle hvitvasket mer enn 33 milliarder dollar i kryptovaluta siden 2017, og mesteparten av totalen har flyttet over tid til sentrale børser. Til sammenligning anslår FNs kontor for narkotika og kriminalitet at mellom 800 milliarder og 2 billioner dollar i valuta Paper er vaskes hvert år, som utgjør 5 % av globalt BNP, bemerket rapporten.

«Til sammenligning utgjorde hvitvasking bare 0,05 % av det totale volumet av kryptovalutatransaksjoner i 2021. Vi siterer disse tallene ikke for å prøve å redusere problemer knyttet til kryptovalutakriminalitet, men i stedet for å indikere at hvitvasking av penger er en epidemi av alle former for overføring av økonomisk verdi,” la Chainalysis til.

Kriminalitet i kryptovaluta

Mens kryptovalutrelaterte forbrytelser som svindel og tyveri har økt de siste 12 månedene, har sporing og sporing av slike hendelser også økt. I 2021 ble millioner av dollar i hackede midler gjenvunnet. I tillegg, sammenlignet med 2019, har den totale mengden penger som er hvitvasket gjennom kryptoaktiva gått ned.

I 2021 mottok DeFi-protokoller totalt 900 millioner dollar fra illegitime kryptoadresser, 1,964 % høyere enn i fjor.

Sammenlignet med 2020 økte cyberkriminelles kryptorelaterte aktiviteter betydelig i 2021. Svindlere hvitvasket 8,6 milliarder dollar i kryptoeiendeler i fjor, som er 30 % høyere sammenlignet med 6,6 milliarder dollar i 2020.

En fersk rapport fra Chainalysis, en fremtredende blockchain-dataplattform, viser at nettkriminelle har hvitvasket 33 milliarder dollar av kryptovaluta-eiendeler siden 2017. I 2021 utgjorde hvitvasking bare 0,05 % av det totale volumet av kryptovalutatransaksjoner.

Rollen til desentralisert finans (DeFi) i hvitvasking av kryptopenger har økt de siste 12 månedene. I følge en rapport publisert av Chainalysis mottok DeFi-protokoller omtrent 17 % av alle midler sendt fra ulovlige lommebøker i 2021, opp fra 2 % i 2020.

“Samlet sett har nettkriminelle hvitvasket mer enn 33 milliarder dollar i kryptovaluta siden 2017, og mesteparten av totalen har flyttet over tid til sentrale børser. Til sammenligning anslår FNs kontor for narkotika og kriminalitet at mellom 800 milliarder og 2 billioner dollar i valuta Paper er vaskes hvert år, som utgjør 5 % av globalt BNP, bemerket rapporten.

«Til sammenligning utgjorde hvitvasking bare 0,05 % av det totale volumet av kryptovalutatransaksjoner i 2021. Vi siterer disse tallene ikke for å prøve å redusere problemer knyttet til kryptovalutakriminalitet, men i stedet for å indikere at hvitvasking av penger er en epidemi av alle former for overføring av økonomisk verdi,” la Chainalysis til.

Kriminalitet i kryptovaluta

Mens kryptovalutrelaterte forbrytelser som svindel og tyveri har økt de siste 12 månedene, har sporing og sporing av slike hendelser også økt. I 2021 ble millioner av dollar i hackede midler gjenvunnet. I tillegg, sammenlignet med 2019, har den totale mengden penger som er hvitvasket gjennom kryptoaktiva gått ned.

I 2021 mottok DeFi-protokoller totalt 900 millioner dollar fra illegitime kryptoadresser, 1,964 % høyere enn i fjor.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *