Premier League og UEFA søker juridiske råd om Chelsea Legends NFT-samling

Chelsea-legenden John Terry ser ut til å ha havnet i en suppe etter å ha tvitret om en samling NFT-er som inkluderer bilder av Premier League-trofeene og UEFAs Champions League- og Europa League-trofeer. Chelsea Football Club ser også på innleggene til den tidligere forsvareren siden de inkluderer bilder av klubbmerket.

Ape Kids Club NFT Collection

Ape Kids Club NFT-kolleksjonen er en utgave av den populære NFT-kolleksjonen “Bored Ape Yacht Club”, som har en samling på 10 000 digitale illustrasjoner. Ape Kids Club Collection har 9 999 forskjellige NFT-er tilgjengelig for kjøp. Eks-Chelsea-forsvareren har promotert NFT-samlingen tungt gjennom sine sosiale medier-kontoer.

NFT-ene, som viser karikaturer av babyaper, inneholder også bilder av Premier League Trophy, Champions League Trophy og Europa League Trophy. Samlingen inneholder også bilder av Chelsea-klubbmerket, som alle er beskyttet av varemerke- og immaterielle rettigheter.

Premier League og UEFA mindre enn imponert

Terrys innlegg på Twitter som promoterer NFT-samlingen har tiltrukket seg oppmerksomheten til Premier League, takket være tilstedeværelsen av Premier League Trophy i samlingen. Trofeet er varemerkebeskyttet, og all bruk av det i en kommersiell virksomhet krever signering av en lisensavtale med Premier League.

UEFA har også uttalt at de etterforsker saken, og samlingen inneholder også Europa League- og Champions League-trofeene. I en kort uttalelse kommenterte UEFA,

“Uefa tar beskyttelsen av sine immaterielle rettigheter på alvor, og vi undersøker denne saken videre.”

FA ga også ut en uttalelse der de sa at de er klar over NFT-kampanjene på Terrys kontoer, som også inneholder Community Shield, England Kit og FA Cup.

Chelsea gjennomfører sin egen etterforskning

Chelsea Football Club ser også på kampanjene. Samlingen bruker klubbens logo, drakt og trofeer i kunstverket som krenker flere opphavsrettigheter knyttet til klubben, Premier League, FA og UEFA. Chelsea hadde nylig ansatt Terry på nytt i en konsulentrolle ved deres akademi, men har avklart at de ikke er involvert i salget av NFT-samlingen som ble promotert av den tidligere spilleren.

En populær samling

Ape Kids Club har vist seg å bli en ganske populær samling blant nåværende og tidligere fotballspillere, med flere spillere som har støttet dem og laget sine egne avatarer. Tidligere spillere som Ashley Cole og Nigel De Jong, mens nåværende spillere inkludert Tammy Abraham, Recce James, Willian og Marco Veratti har tvitret om samlingen, og antydet deres engasjement.

Så langt er det kun UEFA som har gitt ut en uttalelse angående innsamlingen, mens det ikke er mottatt noen kommentarer fra Ape Kids Club eller deres promotører.

Et voksende rom

NFT-er har sett betydelig popularitet blant kjendiser og har blitt promotert av slike som John Cena, Paris Hilton og Eminem, og nå ser det ut til at fotballspillere også har hoppet om bord. Imidlertid har NFT-er sin rettferdige del av kritikere, og kaller dem en spekulativ boble og advarer folk om at de kan tape pengene sine ved å investere i dem.

Ansvarsfraskrivelse: Denne artikkelen er kun gitt for informasjonsformål. Det er ikke tilbudt eller ment å brukes som juridiske, skattemessige, investerings-, økonomiske eller andre råd.

Denne kryptonyheten levert av Crypto Daily™. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *