SEC undersøker kryptofirmaer for å tilby utlånsprodukter

United States Securities and Exchange Commission (SEC) gransker tre kryptoselskaper, Celsius Network, Voyager Digital og Gemini Trust, som en del av en bredere etterforskning mot plattformer for utlån av kryptovaluta, Bloomberg meldte onsdag.

Med henvisning til anonyme kilder, den detaljerte rapporten om at etterforskningen av regulatoren er fokusert på å sjekke om kryptolåneselskapene bør registrere tilbudene sine som verdipapirer. Han har imidlertid ikke anklaget selskapene for noen forseelser eller tatt ut tiltale ennå.

Kryptoutlånsselskaper opererer stort sett som banker: de tar kryptovalutaer til kunder som innskudd og tilbyr renter på dem. Disse selskaper låner deretter disse deponerte kryptovalutaene for å låne institusjoner for å dekke deres kryptohandelsposisjoner.

Selv om kryptoutlånsselskapene står overfor en føderal etterforskning nå, har flere amerikanske statlige regulatorer allerede rykket mot dem for brudd på statlige verdipapirlover. New Jersey, Texas, Alabama, Kentucky og noen få andre stater har anlagt håndhevelsestiltak mot Celsius og BlockFi og til og med truet med å blokkere virksomhetene deres.

Selskaper som samarbeider med regulator

SEC bekreftet ikke offisielt sin siste etterforskning, men alle de tre selskapene har sagt at de samarbeider med regulatoren.

“Vi er ett av mange selskaper SEC har kontaktet angående kryptorenteprodukter,” sa en Gemini-talsperson til publikasjonen. “Vi samarbeider frivillig med denne bransjeomfattende forespørselen.”

“Alle diskusjoner med regulatorer er konfidensielle,” la Bethany Davis ved Celsius til. “Vi har alltid, og vil fortsette å, samarbeide med regulatorer i USA og globalt for å operere i full overensstemmelse med loven.”

Men SECs fiendtlighet mot kryptoutlånsprodukter er ikke ny. Regulatoren flagget tidligere Coinbase’s i ferd med å bli lansert kryptoutlån, og børsen ble tvunget til å skrape det til slutt.

United States Securities and Exchange Commission (SEC) gransker tre kryptoselskaper, Celsius Network, Voyager Digital og Gemini Trust, som en del av en bredere etterforskning mot plattformer for utlån av kryptovaluta, Bloomberg meldte onsdag.

Med henvisning til anonyme kilder, den detaljerte rapporten om at etterforskningen av regulatoren er fokusert på å sjekke om kryptolåneselskapene bør registrere tilbudene sine som verdipapirer. Han har imidlertid ikke anklaget selskapene for noen forseelser eller tatt ut tiltale ennå.

Kryptoutlånsselskaper opererer stort sett som banker: de tar kryptovalutaer til kunder som innskudd og tilbyr renter på dem. Disse selskaper låner deretter disse deponerte kryptovalutaene for å låne institusjoner for å dekke deres kryptohandelsposisjoner.

Selv om kryptoutlånsselskapene står overfor en føderal etterforskning nå, har flere amerikanske statlige regulatorer allerede rykket mot dem for brudd på statlige verdipapirlover. New Jersey, Texas, Alabama, Kentucky og noen få andre stater har anlagt håndhevelsestiltak mot Celsius og BlockFi og til og med truet med å blokkere virksomhetene deres.

Selskaper som samarbeider med regulator

SEC bekreftet ikke offisielt sin siste etterforskning, men alle de tre selskapene har sagt at de samarbeider med regulatoren.

“Vi er ett av mange selskaper SEC har kontaktet angående kryptorenteprodukter,” sa en Gemini-talsperson til publikasjonen. “Vi samarbeider frivillig med denne bransjeomfattende forespørselen.”

“Alle diskusjoner med regulatorer er konfidensielle,” la Bethany Davis ved Celsius til. “Vi har alltid, og vil fortsette å, samarbeide med regulatorer i USA og globalt for å operere i full overensstemmelse med loven.”

Men SECs fiendtlighet mot kryptoutlånsprodukter er ikke ny. Regulatoren har tidligere flagget Coinbases i ferd med å bli lansert kryptoutlån, og børsen ble tvunget til å skrape det til slutt.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *