Bitcoin-analytikere frykter ny BTC-prisnedgang ettersom finansieringsrentene faller etter Fed

Bekymringer over mulig amerikansk regulering øker nervene ettersom markedsstemningen krever tap, ikke gevinster, for å danne de neste bevegelsene til Bitcoin.

Bitcoin (BTC) skapte motstand til $37 500 på fredag, midt i en økende konsensus om at et nytt dykk var i gang.

BTC/USD 1-times lysdiagram (bitstempel). Kilde: TradingView

Finansiering signaliserer fall i forventningene

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView avslørte $37 500 som taket som begrenset prishandlingen natt til fredag.

BTC/USD hadde kommet seg etter en tur til lokale lavmål på $35 500 etter kommentarer fra USAs Federal Reserve, men tidligere topper unngikk fortsatt okser.

Nå, med finansieringsratene som fortsetter i negativt territorium, så det ut til at markedet forventet en ny undersøkelse av området nærmere $30 000 støtte.

“Finansiering ble enda mer negativ etter FOMC da investorer ble skremt av Powells beslutning om å bekjempe inflasjon,” oppsummerte en rapport fra kryptoanalysefirmaet Delph Digital.

“Alt i alt ser det ut til at markedet forventer at Bitcoin vil få et lavere lavpunkt etter å ha testet $34K-nivået nylig.”

Bitcoin-finansieringskursdiagram. Kilde: Coinglass

Mens vedvarende lave finansieringsrater gir drivstoff til en “skvis” av intetanende shortere, rådde blandede følelser fredag ​​midt i nyhetene om at den amerikanske regjeringen angivelig utarbeidet en executive order om kryptovaluta.

Omveltninger på reguleringsfronten, som ville komme etter en debatt om miljøpåvirkningen av gruvedrift, gjenspeiler også den vanskelige reisen til et lovforslag fra Kongressen i fjor som så voldsom motstand mot behandlingen av krypto for skatteformål.

Med korte tidsrammer som så uappetittlig ut, vendte håpefulle analytikere seg til investoradferd for å finne tegn.

Populær Twitter-konto Material Scientist, skaperen av on-chain analytics suite Material Indicators, bemerket økt vedvarende kjøp av én enhet denne uken.

Som Cointelegraph rapporterte, viser data også at hodlere forblir bredt forpliktet til sine posisjoner, i tråd med midtpunktet i markedssyklusene.

Bollinger legger til “prøve” Ethereum-posisjon

Altcoins fortsatte å følge i takt med Bitcoin, 24 timer til fredag ​​så begrensede bevegelser uansett.

Relatert: ‘Stopp panikksalget’ — Bitcoin-hvaler pakker reservedeler til BTC når valutasaldoene faller

Ethereum (ETH), den største altcoinen etter markedsverdi, handlet 1,1 % opp, da tegn begynte å snu i dens favør som en investering på dagens nivå.

For John Bollinger, skaperen av den velkjente Bollinger Bands-indikatoren, var det på tide å bygge en ETH-posisjon.

“Jeg kjøpte en liten $ethusd, en prøvestilling, i går kveld, med et nært stopp – vel nærme for krypto… Jeg likte mønsteret på seks timen og har lett etter en oppføring,” han avslørt på Twitter.

“Ikke en høy selvtillit handel og jeg er sannsynligvis tidlig, men tåen er i og jeg er fokusert nå.”

Andre var desidert mindre begeistret for altcoins generelt, men midt i en prognose at Bitcoins markedskapitaldominans kan skyldes en bredere tilbakegang, noe som begrenser deres evner.

Bitcoin dominansdiagram. Kilde: TradingView