EU søker å utvikle regjeringens DNS-løser, forby “ulovlig innhold”

I et dokument publisert tidligere denne måneden publiserte EU-kommisjonen en utlysning om forslag til en DNS-løsningstjeneste kontrollert av den europeiske regjeringen. Årsaken bak forslaget er å beskytte personvernet til sluttbrukere og holde dem trygge ved å implementere filtreringsfunksjoner for å forhindre skadelig programvare, phishing og andre cybersikkerhetstrusler. Forslaget foreslår imidlertid også at DNS-resolveren, kalt DNS4EU, også skal ha muligheten til å blokkere «ulovlig innhold».

Domain Name System (DNS) er en globalt distribuert database som kartlegger IP-adresser som er vanskelige å huske, til menneskelesbare domenenavn som cryptoslate.com. DNS har eksistert siden de tidlige dagene av Internett og er en viktig del av Internetts infrastruktur.

Den europeiske union ønsker uavhengighet fra amerikanske tjenester

Forslaget om å utvikle en DNS-løser i EU, en del av DNS-en som slår opp IP-adresser, ses kanskje best gjennom linsen av Europas streben etter å være mindre avhengig av ikke-europeiske tjenesteleverandører for kritisk digital infrastruktur, det være seg skytjenester eller, som i tilfellet med DNS, World Wide Web Services.

Dette har vært en tydelig og åpen EU-strategi i mange år, og det er ingen hemmelighet at «ikke-europeere» av åpenbare grunner er en høflig måte å si at det er amerikansk. I Europa kjører hele myndigheter i hovedsak tjenester som Microsoft Office 365 eller AWS, og EU føler seg ikke komfortabel med å være i en så avhengig posisjon.

DNS er ikke annerledes – verdens største DNS-leverandører er Google og Cloudflare, og Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), den globale myndigheten som fører tilsyn med IP-adresser og domenenavn, er basert og, ifølge mange, dominert av forente stater

Forslaget lyder “DNS4EU bør tilby et høyt nivå av fleksibilitet og beskyttelse av global og EU-spesifikk cybersikkerhet, beskytte data og personvern i samsvar med EUs regler, og sikre at DNS-løsningsdata behandles i Europa og at personopplysninger ikke tjener penger. “

Foreldrekontroll og beskyttelse mot skadelig programvare

I henhold til forslaget har ikke DNS-resolveren lov til å tjene penger på brukerdata og må overholde gjeldende personvernforskrifter, inkludert General Data Protection Regulation (GDPR).

I tillegg til å betjene mennesker direkte, bør DNS4EUs infrastruktur tilby “ekstra valgfrie tjenester som gratis foreldrekontroll, samt betalte, betalte tjenester for å forbedre ytelsen eller sikkerheten for forretningsbrukere”, men også være tilgjengelig for Internett-ryggrader som håndterer trafikk i og fra og til Europa.

Videre bør DNS4EU gi “state-of-the-art beskyttelse mot cybersikkerhetstrusler ved å blokkere malware, phishing og andre trusler basert på pålitelige og oppdaterte globale trusselfeeder og private trusselprofiler utviklet på grunnlag av privat trusseldeteksjon og informasjonsdeling.» Med pålitelige partnere (som CERT-er), spesielt adressering av lokale trusler (f.eks. basert på EU-språk). Infrastruktur for trusseldeteksjon og analyse bør være en integrert del av DNS4EU-tjenesteinfrastrukturen og gi et meget høyt beskyttelsesnivå i Den europeiske union”.

Forby “ulovlig innhold” som er skadelig for kryptovaluta?

Selv om det er få detaljer for øyeblikket, ser det ut til at EU-kommisjonens forslag tar sikte på å filtrere eller forby «ulovlig innhold» også.

DNS4EU-tjenesten kan brukes til å “filtrere nettadresser som fører til ulovlig innhold basert på juridiske krav som gjelder i EU eller i nasjonale jurisdiksjoner (f.eks på rettskjennelser), i full overensstemmelse med EUs regler.”

Ovennevnte indikerer at kryptosider og -tjenester kan blokkeres av DNS4EU, for eksempel hvis EU bestemmer seg for å forby kryptovaluta og relaterte tjenester. Samtidig kan det også påvirke trafikken som går gjennom grunnpilarene på Internett som bruker DNS-løseren.

Ettersom DNS fungerer, er det ingenting som hindrer tjenesteleverandører eller sluttbrukere fra å bruke andre DNS-løsningsleverandører, med mindre EU bestemmer seg for å blokkere dem også, noe som er høyst usannsynlig. DNS4EU kan derfor fungere som et komplement til eksisterende tjenester for de innenfor EU som verdsetter EU-basert digital infrastruktur.

Den europeiske union søker deretter å utvikle en statlig DNS-løser, forbudet mot “ulovlig innhold” dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *