Kommentarer til Pantera Capitals spådommer for kryptomarkedet i 2022

Dette innholdet er levert av NewsBTC. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

En av Pantera Capitals investorer, Paul Veradittakit, var modig nok til å komme med spådommer for dette året i den tumultariske verdenen av krypto. Selv om vi applauderer motet, kommer vi til å stikke hull i dem. Fordi dette er Internett og det er det vi gjør her. For å være tydelig, gikk forfatteren gjennom de største trendene i 2021 og ekstrapolerte dem inn i fremtiden. Noe som er en sikker nok teknikk.

Relatert lesing | Sports NFT Marketplace Lympo lider av et hack på 18,7 millioner dollar

Med tanke på at Pantera definerer seg selv som den “første amerikanske institusjonelle kapitalforvalteren med fokus utelukkende på blokkjede”, vet du at Veradittakit ikke engang nevnte Bitcoin. Følgende er en ren krypto-affære. Det er også verdt å merke seg at den største kritikken som Web3 får er at den er finansiert av venturekapital, og det er de som til slutt vil dra nytte av det. Og vel, det er akkurat det Pantera er og gjør.

I alle fall, la oss utforske Veradittakits ideer og spådommer.

Pantera på L2s og rollups

Overraskende nok starter artikkelen med å kaste Ethereum under bussen. Ifølge Veradittakit vil all handlingen være på L2s. Disse vokste enormt i 2021, og Pantera-investoren anser dem som essensielle for Ethereums skalerbarhet.

“Ettersom mainstream-adopsjonen av krypto fortsetter å vokse, vil Ethereums nettverksoverbelastning bare bli verre, og forverre problemene med ventetid og avgifter. Sammendrag er avgjørende for å opprettholde veksten av Ethereum ved å sikre at datainfrastruktur er svært skalerbar, slik at brukere kan samhandle med dApps med lignende eller enda bedre forventninger til brukervennlighet som med tradisjonelle nettapper.»

Når man leser mellom linjene, sier denne spådommen også at Ethereum ikke kommer til å gi ut noen av nettverksoppgraderingene i år. Noe som høres riktig ut.

Pantera på ikke-Ethereum/Bitcoin-kjeder

Denne spådommen refererer til slaget om L1s, eller de antatte Ethereum-morderne. Pantera-investoren er åpenbart delvis mot en spesielt:

“Nylig aktivitet i Solana-samfunnet, inkludert lanseringer av massive midler for desentraliserte sosiale medier og spill, antyder at økosystemet vil fortsette å vokse massivt i det kommende året.”

For det første kan du ikke ha “desentraliserte sosiale medier og spill” i en sentralisert plattform som Solana. For det andre glemmer Veradittakit å nevne Solanas konstante tekniske problemer og problemer. Gjør det du vil.

En annen tendens forfatterne nevner er broer, “som muliggjør interoperabilitet mellom vidt forskjellige nettverk”, som han mener vil “akselerere veksten av ikke-Ethereum-økosystemer.” Eller, for å si det mer rett ut:

“Samlet sett vil disse fremskrittene innen infrastruktur på tvers av kjeder akselerere hastigheten som alternative ettlagskjeder får trekkraft, og fremme utviklingen av et virkelig robust, mangfoldig flerkjedet kryptoøkosystem.”

Det Pantera-investoren egentlig mener er at alle andre L1-er vil fortsette å lekke på Ethereum. Noe som høres riktig ut.

SOL prisdiagram på FTX | Kilde: SOL/USD på TradingView.com Veradittakit On Composability and Web3

Dette temaet henger sammen med det forrige. Men Pantera-investoren kommer inn på et veldig interessant emne:

“Desentraliserte identitetsprosjekter, som lar brukere opprettholde full, mer presis kontroll over personlige data og omdømme, som muliggjør brukssaker rundt lån uten sikkerhet, kjenner kundenes regler (KYC) og mer. I 2022 vil vi se flere prosjekter som utvider omfanget av eierskap i kjeden, slik at brukerne kan ha full, funksjonell kontroll over identiteten sin og eierandeler i den digitale verden.»

En ting er sikkert, verden trenger “en enkelt pålogging på tvers av alle tjenester”. Ingen kan håndtere antallet passord vi skal huske. Dette er et reelt problem. I artikkelen fokuserer forfatteren imidlertid på Ethereum-baserte løsninger. Vi vil gjerne nevne at det er et alternativ som bruker Lightning Network. Og du vet, det går over et nettverk som faktisk er desentralisert.

Pantera om utvidelse av NFT-er

Dette er hans minst kontroversielle oppfatning. Veradittakit mener “NFT-er vil fortsette å vokse enormt i popularitet gjennom det kommende året.” Han utdyper:

“NFT-prosjekter i 2022 vil vise betydelig mer mangfold i brukstilfeller og vil rekonfigurere hvordan vi samhandler med og tenker på eierskap til digitale medier mer bredt.”

Men, parafrasert Vitalik, må NFTs leve gjennom et bjørnemarked før de kan betraktes som en suksess. Kommer det til å være et bjørnemarked i 2022? Sannsynligvis ikke. Så Panteras spådom står fast.

Veradittakit om desentraliserte autonome organisasjoner

Denne spådommen er også ganske ukontroversiell:

“Gitt deres økte fremtredende plass, forventer jeg å se DAO-er bli et mainstream-verktøy for online organisering og kollektiv handling, som hjelper enkeltpersoner over hele verden med å engasjere seg i saker de bryr seg om.”

Og Pantera-investoren følger det opp med denne:

“Når DAO-operasjoner vokser i kompleksitet, forventer jeg å se enda flere prosjekter bygge ut DAO-verktøy og infrastruktur i 2022.”

Flere DAOer og verktøy for å administrere dem? Det høres omtrent riktig ut.

Relatert lesing | Solana: En rask gjennomgang og se fremover

Pantera On DeFi Security

Denne spådommen starter med skremmende statistikk:

«Mer enn 610 millioner dollar ble stjålet gjennom DeFi-utnyttelser i 2021 (en svimlende åttedobling fra 77 millioner dollar i 2020), og ytterligere 704 millioner dollar i midler ble stjålet og senere returnert av hackere med hvite hatter, som de bak PolyNetwork-utnyttelsen på 600 millioner dollar .”

Med tanke på at 2021 var året for DeFi, bør dette ikke komme som noen overraskelse. Kriminelle følger suksess og oppmerksomhet. I alle fall, se på disse tallene og ekstrapoler dem til hva de ville vært hvis DeFi oppnår mainstream-status.

“I 2022 forventer jeg å se sikkerhet bli et enormt fokus for DeFi-prosjekter, og jeg forventer at flere prosjekter lanseres rundt bedre smart kontraktrevisjon, presis kjøretidsovervåking og forbrukerbeskyttelse.”

Spørsmålet her er, er det nok? Eller er smarte kontrakter per definisjon en sikkerhetsrisiko? Vil noen kunne bygge en uhackbar DeFi-protokoll? Hvem vinner dette løpet?

Utvalgt bilde av JohannaIris i Pixabay | Diagrammer av TradingView

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *