Russlands finansdepartement foreslår å regulere kryptovalutaer i stedet for å forby dem

Finansdepartementet har foreslått et regelverk som vil gjøre det mulig å gjennomføre kryptovalutatransaksjoner gjennom det russiske banksystemet, med en infrastruktur for å overvåke og identifisere tradere.

Kryptografiforskrifter i stedet for forbud

Ifølge en rapport utstedt av det lokale mediet RBU fredag ​​(27. januar 2022), foreslår Finansdepartementet en metode som vil gjøre kryptovalutatransaksjoner i Russland gjennom tradisjonelle finansinstitusjoner. Som en del av forslaget ønsker Finansdepartementet at robuste kundeidentifikasjonsprotokoller skal følge regulerte virtuelle valutatransaksjoner i landet.

Det var tidligere rapporter om at den russiske sentralbanken ba om et fullstendig forbud mot kryptovalutaindustrien i landet. Bortsett fra å beskrive sektoren som et pyramidespill, sa storbanken at digitale eiendeler truer finansiell stabilitet og suveren pengepolitikk.

Bank of Russia kom også inn på gruvedrift av kryptovaluta, og hevdet at slik energikrevende aktivitet strider mot Russlands grønne agenda. Interessant nok blomstrer kryptogruveaktiviteter i landet, og er det tredje største gruvesenteret etter USA og Kasakhstan.

Ivan Chepskov, som jobber i Finansdepartementet som direktør for finanspolitisk avdeling, motsatte seg imidlertid det foreslåtte generelle forbudet mot kryptovalutaer. Ifølge tjenestemannen var bransjereguleringen et bedre skritt for vedtakelsen.

Chipskov sa også at Finansdepartementet allerede har utarbeidet et regelverk og oversendt det til regjeringsapparatet. Tjenestemannen sa også at verden har blitt “virtuell”, og det er viktig for den russiske regjeringen å skape et miljø som bidrar til utviklingen av teknologier som kryptering.

I følge tjenestemannen:

“Her er det nødvendig å gi en mulighet til å utvikle disse teknologiene (gruvedrift, etc.). I denne forbindelse er Finansdepartementet aktivt involvert i utviklingen av lovgivningsinitiativer i forbindelse med reguleringen av dette markedet.”

Kryptogruvedrift mottar Putins nikk

Mens sentralbanken fortsetter å opprettholde sin tøffe holdning mot digitale valutaer, har Russlands president Vladimir Putin de siste dagene gitt en viss støtte til kryptovalutaer, spesielt gruvesektoren. Som tidligere rapportert av CryptoPotato, hevdet Putin at Russland ville få noen “konkurransefortrinn” ved å tillate krypto-gruvedrift.

i følge BloombergNoen regjeringskilder har imidlertid hevdet at Putin er opptatt av en regulert kryptogruvedrift som vil dra nytte av landets overskuddsforsyning av elektrisitet. Russland er den tredje største gruvedestinasjonen for kryptovaluta i verden etter USA og Kasakhstan når det gjelder hash-ratedistribusjon.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoPotato. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *