Hva forårsaket oppgangen og fallet til Fantomet?

Siden begynnelsen av 2022, Bitcoin Den gikk ned fra $68.000 til $34.000, og falt nesten hele kryptomarkedet. Et av unntakene er imidlertid Fantom, som har fortsatt å utvikle TVL og overgår Binance Smart Chain og Tera.

Her er årsaken til den raske fremveksten av Fantom og problemene som kan føre til kollapsen.

Fantomintroduksjon

Konsept

Fantom er et raskt, høykapasitets, lett skalerbart lag 1 EVM En kompatibel offentlig kjede ble lansert i desember 2019. Det er den første offentlige kjeden som støttes av Lachesis, som er en konsensusalgoritme aBFT (Byzantine Asynchronous Fault Tolerance) basert på DAG (directed non-periodic graph). Dens fremtredende funksjoner er:

  • Lavere transaksjonskostnader. Bare rundt $1 transaksjonsgebyr for 10 millioner transaksjoner.
  • Raske transaksjoner. 1-2 sekunder for å bekrefte transaksjonen.
  • Høy produktivitet. Titusenvis av transaksjoner kan behandles samtidig hvert sekund.

miljøsystem

Fantom har publisert 135 protokoller som dekker DEX, avkastning, utlån, eiendeler, spill, mynter og derivater. Det er den femte største offentlige kjeden når det gjelder protokoller, etter Polygon og Avalanche.

Footprint Analytics – Plattformer per kategori etter kjeder

Fantoms TVL er imidlertid mye større enn Polygon eller Avalanche, noe som indikerer et veldig lovende økosystem med god plass til å utvikle seg.

I august kunngjorde Fantom at de ville investere 370 millioner FTM for å stimulere utviklingen av serien.

Finansiere

Fantom har fullført fem strategiske finansieringsrunder og mottatt mer enn 100 millioner dollar i investeringer fra store ventureinvestorer, inkludert Alameda Research.

TVL

Fantoms TVL-volum nådde 18,87 milliarder, og overgikk Terra og Binance for å bli den offentlige kjeden nr. 2. Den største bidragsyteren til TVL er broprosjekter med 34,32 %, fulgt av produksjonsprosjekter med 23,83 %. Når det gjelder spesifikke protokoller, er Multichain (tidligere AnySwap) langt foran resten.

Footprint Analytics – TVL Class Share fra Fantom

Fantom TVL-etterslepet hadde to hovedperioder med rask vekst.

  • nivå 1Fra 21. september til 11. oktober: Den steg 856,5 % til 10,24 milliarder dollar, og overgikk Tron, Avalanche og Terra til å bli den fjerde offentlige kjeden etter Ethereum, BSC og Solana.

Årsaker til rask vekst: AnySwap og Geist Finance er hovedårsakene til at Fantom eksploderte. AnyAwap, med etterspørsel etter Bridges offentlige kjedekamper, bidro med 43 % av Fantoms TVL. Geist Finance Staking tiltrakk seg betydelig kapital på 14 580 % APY, noe som resulterte i en eierandel på 34 % i TVL for Fantom.

I tillegg kunngjorde Andre Cronje Yearn Finances flytting til Fantom, noe som ga spillere selvtillit til å gå inn i Fantoms DeFi-prosjekt.

  • Den andre fasen: Fra 1. januar til i dag. Den steg 224% til 20,83 milliarder dollar, og overgikk Terra og BSC for å bli den nest største offentlige kjeden etter Ethereum.

Årsaker til rask vekst: Hovedårsaken til denne fasen er å hjelpe Crohns effekt.
1. januar kunngjorde Andre Crony (grunnlegger av Yearn.finance) at han ville gi ut en ny protokoll på Fantom og deretter slippe koden sin til de 20 beste TVL DeFi-protokollene i kjeden. Store DeFi-protokoller begynner å samle vanvittig låste TVL-er, spesielt 0xDAO, som bruker vampyrangrep. TVL-lås. Til slutt reiste Fantom TVL seg for å overta Terra som den andre offentlige serien.

Fingerprint Analytics – TVL of Fantom

Investeringspotensial

Fantom-tokenet ble utstedt til $0,02, med en høy pris på $3,28 og en avkastning på investeringen på 16,30%. Den nåværende prisen og markedsverdien er ikke så høy som for andre offentlige kjedetokens, for eksempel Terra (LUNA) og Solana (SOL).

Footprint Analytics – Handelsvolum og FTM-pris

Fantoms raske vekst markerte imidlertid et vendepunkt da luftdroppet ble avsluttet 25. januar. Hvorfor?

Noen tanker om aktuelle Fantom-problemer…

Overdreven avhengighet av kjendisinnflytelse

Fantom har opplevd en utrolig vekst de siste månedene. Imidlertid var det nesten utelukkende drevet av Crohns støtte. Dette gjør ham sårbar i tilfelle ting ikke fungerer for ham i protokollen.

Uattraktivt økosystem

Videre, mens ytelsen er god, er det ikke mange nye prosjekter på Fantom. Ethvert prosjektøkosystem trenger en konstant strøm av nye, nye prosjekter for å fortsette å vokse.

Færre kontrollnoder

Solana har 1000 valideringsknuter og Terra har 100. Fantom har bare 50, relativt få i den modne offentlige toppserien. Noe som resulterer i Fantomets, relativt lavmælte, matte og upålitelige natur i verdensklasse. Dette betyr at desentraliseringen ikke er høy nok til å tiltrekke seg DeFi-protokoller som påvirker TVL. Det er derfor Fantom må legge til valideringsnoder.

Kort sagt, hvis Fantom ønsker å sitte på andreplass eller til og med høyeste plassering i den generelle serien, må de ovennevnte problemene løses på en god måte.

Hva er fingeravtrykksanalyse?

Footprint Analytics er en alt-i-ett-analyseplattform for blokkjededatavisualisering og oppdagelse av innsikt. Den renser og konsoliderer kjededata slik at brukere på alle erfaringsnivåer raskt kan begynne å søke etter koder, prosjekter og protokoller. Med over tusen dashbordmaler samt et dra-og-slipp-grensesnitt, kan hvem som helst lage sine egne tilpassede oppsett på få minutter. Oppdag blokkjededata og invester smart med Footprint.

januar 2022, [email protected]

Datakilde: footprint analytics Fantom dashbord

Innlegget Hva forårsaket oppgangen og fallet til Fantomet? Det dukket først opp på CryptoSlate.

Disse kryptonyhetene er levert av CryptoSlate. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *