Hvordan kan Metaverse hjelpe næringsmiddelindustrien?

Utviklingen av blokkjeden i matindustrien startet fra etableringen av Bitcoin Pizza Day, og nå flytter den til Metaverse.

Kryptovaluta og næringsmiddelindustrien virker kanskje ikke som den mest intuitive sammenkoblingen – den ene forankret i den digitale verden og den andre solid forankret i den fysiske verden. Men tilbake i de tidlige dagene av kryptovaluta var den første virkelige brukssaken for Bitcoin (BTC) relatert til mat. Den 22. mai 2010 vedtok Laszlo Hanyecz den første dokumenterte BTC-handelstransaksjonen, og kjøpte to Papa John’s-pizzaer for et hovedbeløp på 10 000 BTC.

Den dagen er nå nedfelt i kryptovaluta-kalenderen som Bitcoin Pizza Day. I og for seg endte arrangementet opp med å bli en årlig feiring med både restaurantkjeder og kryptoselskaper som utnyttet markedsføringsmuligheter. Men i tillegg til å markere debuten til Bitcoin som et byttemiddel, har Bitcoin Pizza Day også lansert kryptovalutaens forhold til matsektoren – et forhold som begynner å blomstre og som er satt til å styrke seg ytterligere etter hvert som Web3 og Metaverse tar over. .

Kryptovaluta sin umettelige matlyst

Til tross for dagen med Bitcoin-pizza, ser det ut til at kryptovaluta-verdenen alltid omfavner matrelaterte kjepphester. Ta en rask titt på en hvilken som helst liste over “døde mynter”, og du vil finne mange eksempler på kulinariske tokens, inkludert Baconbitscoin, Onioncoin og Barbequecoin. Pizzacoin vises fortsatt på Coinmarketcap.

Som de fleste prosjekter som hopet seg inn i ICO-vognen, hadde disse en tendens til å være tokens uten underliggende teknologi for å sikkerhetskopiere dem. Innkomsten av DeFi-æraen brakte imidlertid et nytt sett med matrelaterte protokoller på bordet, hvorav mange blomstrer frem til i dag – SushiSwap og PancakeSwap er de mest åpenbare eksemplene.

I slekt: Når og hvorfor mistet ordet “altcoin” relevans?

Uavhengig av navnene, i løpet av årene mellom ICO-mani og oksemarkedet i 2021, har det vært mange andre utviklinger i konvergensen av blockchain, krypto og matsektoren. Sporbarhet for mat er et område som har vist seg å være modent for forstyrrelser. Løsninger som IBMs Food Fund er ofte forbundet med dagligvarer, som Nestlé og Carrefour, men selskapet har også jobbet med en kjede av California sjømatrestauranter for å gjøre mer åpenhet om opprinnelsen og behandlingen av menyelementer før de når bordet.

Det er imidlertid forholdet til kundene som er der blokkjede og kryptovaluta kommer inn i matservicebransjen. I løpet av de siste årene, og spesielt etter spredningen av COVID-19-pandemien, har restauranter funnet seg stadig fjernere fra kundene sine, takket være den økende dominansen til plattformer som Uber Eats. Ikke overraskende har plattformmodellen allerede oppgradert bransjer fra privat transport (Uber) til hoteller (Airbnb) til musikk (Spotify).

I slekt: Sporing av mistenkelige risikoer ved å bruke blokkjedeteknologi midt i COVID-19-pandemien

Når den brukes på restaurantsektoren, betyr plattformmodellen at teknologiselskaper tar seg av kundeforholdet, inkludert betalingsprosessen, databehandling og lojalitetsprogrammer. Matoperatører presses i bakgrunnen slik at deres produkt er den eneste delen som ender opp med å bli sett av forbrukeren. Det mest skadelige er kanskje at å stole på en plattform kan øke prisen på mat med 90 %.

rebalansering

Blockchain og krypto er nå i økende grad i stand til å gjenopprette balansen ved å legge til rette for direkte kommunikasjon mellom restauranter og deres kunder. Den blokkjedebaserte markedsplassen gir matoperatører en lignende one-stop shop som er enkel å bruke for å finne en rekke menyalternativer, men som lar kunden og restauratøren samhandle fritt, med selgere som nyter full autonomi i sine menyer, priser og vilkår. Dette betyr at forbrukere betaler til selgere direkte, uten å fikle med hendene til en kontrollerende tredjepart. I stedet fungerer tredjeparter som infrastrukturleverandører for restauranter og matbutikker, og gir dem verktøyene til å drive nettbutikken sin basert på deres fordeler.

Men i dag er økosystemet fortsatt bare en brøkdel av sitt fulle potensial, som vil komme av seg selv etter hvert som skiftet til Metaverse akselererer.

Mat i metaverset? Det er vel ikke noe sted for aktiviteter som å spise som er godt forankret i den virkelige verden? Digitalt forbruk har sine grenser. Men ettersom vi lever mer og mer av livene våre i det digitale riket, vil matindustrien alltid følge med tiden.

I slekt: Hvorfor eksperimenterer store globale merkevarer med NFT-er i Metaverse?

Så hvordan vil matserveringsoperatører være til stede i Metaverse?

En berikende kulinarisk opplevelse

Svar: Det er de virkelig, i det minste i noen tilfeller. I anledning Halloween har den amerikanske restaurantkjeden Chipotle åpnet en virtuell restaurant for Roblox-spillere. Brukere som gikk inn i restauranten hadde en skummel halloween-opplevelse og fikk deretter en kampanjekode for en gratis burrito i den virkelige verden.

Mattilbudet Metaverse vil i stor grad være en fortsettelse av digitaliseringsreisen som allerede har startet. I tillegg til plattformmodellen som håndterer takeaway og takeaway, er det også vanlig å starte restaurantopplevelsen på nettet ved å undersøke alternativer med Google eller TripAdvisor. Du kan besøke restaurantens nettside for å ta en titt på menyen eller se bilder eller til og med videoer av måltidene og selve restauranten. Tenk deg å se laget ditt spille et stort virtuelt spill og se annonser rundt på stadion for alle stedene du kan spise neste gang, akkurat som på selve stadion nå.

I slekt: Spenn opp: Cryptos innvirkning på markedsføring har nettopp begynt

Når kampen er over og du er sulten på litt hurtigmat, kan du ta med deg avataren til det virtuelle gatematmarkedet hvor du kan sjekke ut de ulike operatørene og menyene deres, som er representert som virtuelle retter. Når du er klar til å bestille, betaler du umiddelbart med kryptovaluta, og vips! Måltidet ditt kommer faktisk på døren innen den neste halvtimen.

Eller la oss si at du vil imponere noen spesiell i livet ditt med et deilig måltid i en god restaurant. Du kan velge ditt sted og til og med bordet ditt basert på en virtuell omvisning. Du kan også chatte med virtuelle kokker om tilberedningen og ingrediensene til en bestemt rett eller bla gjennom vinlisten med en virtuell sommelier som gir deg råd om paringsalternativer for måltidet ditt.

En rekke muligheter

Alle disse scenariene er kun forestilt fra kundens side – fra siden av restauranten er mulighetene enorme. For eksempel, hvis noen bestiller bord etter en virtuell omvisning, kan en restaurant be om et reservasjonsinnskudd gjort i kryptovaluta ved å bruke et deponeringssystem basert på smarte kontrakter. Dette ville beskytte mot et av de største problemene i restaurantbransjen – no-show-bestillinger. Hvis personen ikke dukker opp, overfører smartkontrakten ganske enkelt pengene i depot til restauranten.

Foodservice-bransjen har ikke nødvendigvis dratt nytte av hvordan digital transformasjon har utviklet seg ennå. Imidlertid gir blokkjede og krypto en mulighet til å gjenopprette forholdet mellom mathandlere og kunder. Utover det er Metaverse klar til å skape ny verdi uten sidestykke for hele sektoren.

Denne artikkelen inneholder ikke investeringsråd eller anbefalinger. Alle investerings- og handelsbevegelser innebærer risiko, og leserne bør gjøre sine egne undersøkelser når de tar en beslutning.

Meningene, ideene og meningene som uttrykkes her er forfatterens alene og gjenspeiler eller representerer ikke nødvendigvis synspunktene og meningene til Cointelegraph.

Russisk bass Han er administrerende direktør i Bistroo, et peer-to-peer matmarked som har som mål å bryte barrieren for virkelige brukssaker for kryptovalutaer. Bass elsker å utforske hvordan IT kan forbedre forretningsdriften. Med ekspertise innen IT-styring og risikovurdering, gikk Bass dypere inn i blokkjede-området.