Bitcoin holder seg nær $38 000 når RSI-utbruddet utfordrer en “kjedelig” helg

RSI er på vei til å gjenta et trendbrudd, som utløste “massive” BTC-kursbevegelser to ganger det siste året, bemerker en analytiker.

Bitcoin (BTC) rundet $38 000-merket inn i januar. 30 som en “trappy” helg bød likevel på sjansen til en solid ukentlig avslutning.

BTC/USD 1-times lysdiagram (bitstempel). Kilde: TradingView

“Choppy waters” for Bitcoin

Data fra Cointelegraph Markets Pro og TradingView viste at BTC/USD gjenvant $38.000-merket etter å ha sett lokale topper på $38.740 på Bitstamp dagen før.

Til tross for den sterke ytelsen “utenom arbeidstid”, var det få analytikere som trodde på BTC som et fast bullish spill uten tradisjonell markedsveiledning.

“Fortsatt hakkete vann for Bitcoin,” Cointelegraph-bidragsyter Michaël van de Poppe sumd i sin siste Twitter-oppdatering.

“Ser på $37 000 for å se om det holder. Hvis ikke -> jeg antar at vi vil teste laveste nivåer for daglige bullish divergenser for å skape. Hvis vi holder, kan vi se en breaker over $ 38.5K skje. Helgetider -> kjedelig /trapp.”

Høydene fortsatte likevel det som ser ut som en langsom tilbakevending til form for BTC/USD på daglige tidsrammer etter under $33 000 laveste verdier tidligere i uken.

For trader, investor og gründer Bob Loukas lå styrken i parets multiple lukkinger over 10-dagers glidende gjennomsnitt (MA).

Håpet om en ukentlig lukking på $39 600 motstand så imidlertid fortsatt ut til å bli oppfylt i skrivende stund.

“Kryptomarkedet er fullt av breakout-handlere. Hva er den enkleste måten å lokke dem på en helg når moralen allerede er lav? Tvinge et trekk,” den skeptiske analytikeren og kjent som Cantering Clark på Twitter la til.

RSI gir okser årsak til spenning

Skifter til on-chain data, i mellomtiden, populær analytiker Matthew Hyland avslørt enda flere bullish signaler kommer fra BTCs relative styrkeindikator (RSI).

Relatert: Ingen avblåsningstopp? Bitcoin hodler-beregning peker på “deprimert” BTC-pris

På tvers av flere diagramtidsrammer nådde RSI nylig sine mest “oversolgte” nivåer siden koronaviruskrasjen i mars 2020.

Beregningen brukes til å bestemme hvor “overkjøpt” eller “oversolgt” BTC er til en bestemt pris, og dermed hvor sannsynlig en bestemt trend vil opprettholde.

For øyeblikket, takket være den beskjedne tilbakegangen fra de laveste, ser RSI ut til å være i ferd med å utfordre en flermåneders nedadgående trend siden november.

“De to forrige utbruddene i løpet av det siste året har ført til massive bullish-bevegelser,” la Hyland til som en del av Twitter-kommentarer sammen med et diagram som viser handlingen.

Bitcoin daglig RSI vs. BTC/USD-annotert diagram. Kilde: Matthew Hyland/ Twitter