En meningsmåling viser at russere som er kjent med Bitcoin er delt over det foreslåtte forbudet mot kryptovaluta

En ny undersøkelse viser at russere som har hørt om kryptovalutaer er dypt delte i sine meninger om det nylig foreslåtte forbudet mot drift med digitale eiendeler. En tredjedel av respondentene støtter sentralbankens forslag mens like mange respondenter er imot det.

Bank of Russias oppfordring om å forby kryptovaluta støttet av 32% av russerne som kjenner Bitcoin

Midt i de pågående diskusjonene om fremtiden til digitale valutaer, har Russian Public Opinion Research Center (Vtsiom) publisert en ny studie som måler russiske borgeres holdninger til kryptoaktiva og operasjoner med dem. Det kommer på et tidspunkt da tjenestemenn prøver å ordne kryptorommet i landet, og det er ikke uten kontrovers blant regulatorer.

Ifølge undersøkelsen har flertallet av russerne (64 %) hørt om bitcoin og 17 % har god kunnskap om kryptovalutaen, en økning på fire prosentpoeng sammenlignet med dataene fra undersøkelsen fra 2017. Andelen som er helt uvitende om eksistensen har krympet med 11 poeng, til bare 19 %.

Ifølge den russiske foreningen for kryptoøkonomi, kunstig intelligens og blokkjede (Racib) har mer enn 17 millioner russere kryptovaluta-lommebøker. Lederen av statsdumaens finansmarkedskomité, Anatoly Aksakov, kunngjorde i desember at russiske borgere har investert 5 billioner rubler i kryptovalutaer (mer enn 67 milliarder dollar).

Den økende populariteten til kryptovalutaer har tvunget Moskva til å ta skritt for å regulere markedet. Med henvisning til trusler mot landets finansielle stabilitet og risiko for innbyggerne, har Bank of Russia foreslått et generelt forbud mot en rekke kryptoaktiviteter, inkludert utstedelse, bruk, handel og utvinning av valutaer som bitcoin. Forbudet har blitt motarbeidet av andre institusjoner, og regjeringen har angivelig utarbeidet et veikart for å regulere, ikke forby, kryptooperasjoner.

Undersøkelsen fra Vtsiom viste at like mange valutabevisste russere nå støtter og avviser ideen om en sentralbank (32% hver). En lignende gruppe mennesker, 33 %, forblir likegyldige til regulatorens forsøk på å forby krypto-relaterte transaksjoner. Flertallet av ungdommene, 54 % av de i alderen 18-24 år og halvparten av de 25-34 år, er uenige med pengemyndigheten. I den andre enden av spekteret er de som er 60 år eller eldre, hvorav bare 15 % er imot forbud.

Til tross for det årlige volumet av kryptotransaksjoner utført av russere som beløper seg til 5 milliarder dollar, ifølge estimater fra Bank of Russia selv, ønsker 81 % av respondentene ikke å skaffe seg kryptovaluta, sammenlignet med 16 % som sa at de ønsker å kjøpe. Mer enn halvparten (56 %) av studiedeltakerne synes fortsatt Bitcoin er en dårlig investering, mens én av fem respondenter (22 %) ser det som et godt alternativ.

Flertallet av russerne som er kjent med Bitcoin innrømmet at verken de eller de nære dem noen gang hadde kjøpt kryptovaluta (74 %). En femtedel av undersøkelsens respondenter avslørte at deres slektninger eller venner har kjøpt bitcoin (21 %) og 4 % har kjøpt kryptovaluta selv. Samtidig mener flere russere (38 %) at en cache med kryptovalutaer er vanskeligere å stjele, mens de som føler at fiat-beholdningen er sikrere kom til 27 %.

Hva synes du om resultatene av undersøkelsen og forslagene for å regulere den russiske kryptosektoren? Del dine tanker om emnet i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *