Floridas grunnlegger av Cryptsy-børsen tiltalt for angivelig å ha stjålet 1 million dollar og ødelagt bevis

Grunnleggeren av en digital valutaveksling basert i Florida risikerer livstid i fengsel etter at han ble siktet av det amerikanske justisdepartementet i en nylig tiltale. Paul Vernom står overfor en tiltale på 17 i forbindelse med sine påståtte forbrytelser, med 16 av anklagene med en maksimumsstraff på 20 år bak murene.

Vernom var grunnleggeren av Cryptsy, en nå nedlagt digital valutaveksling som opererte fra Delray Beach i Florida. til DoJ stjal Vernom 1 million dollar fra sine klienters digitale aktivakontoer, utbetalte det, flyktet fra USA og dro til Kina, og senere fikk han tilgang til servere som inneholdt bevis mot ham og ødela dem.

Mellom mai 2013 og mai 2015 brukte Vernom angivelig sin kontroll over Cryptsy-kontoer for å hente digitale eiendeler fra kundelommebøker. Deretter utbetalte han dem og overførte pengene til sin personlige bankkonto, sa myndighetene.

I juli 2014 fortalte han angivelig sine ansatte at Cryptsy var blitt hacket og angriperne hadde tatt av med over 5 millioner dollar i kundemidler. Til tross for dette fortsatte børsen sin virksomhet med enda flere kunder som kom inn, ifølge føderale dommer.

I november 2015 flyttet Vernom til Kina og kort tid etter bekreftet han overfor Cryptsy-klienter at plattformen var blitt hacket. Måneder senere i 2016 skal Vernom ha hacket seg inn på Cryptsys servere etter å ha fått vite at utvekslingen var i mottak, stjålet databasen som involverte ham i svindelen og ødela alle bevis, sa DoJ.

Bortsett fra sine digitale aktivaforbrytelser, er Vernom også anklaget for å unndra skatter i 2014 og 2015.

I et 2016-intervju med Miami New Times insisterte Vernom på at Cryptsy var blitt hacket. Før det ble hacket, hevder han å ha tjent 3 millioner dollar i overskudd, og tok 1,1 millioner dollar i lønn og bonuser.

På grunn av hvorfor han skjulte hacket i årevis, hevdet Vernom at det var fordi han søkte å dekke tapene fra fortjenesten børsen ville gi.

“Planen var å bruke en del av inntektene til å fylle på lommebokene. Imidlertid viste det seg at minkende bitcoin-pris og -volum ikke gikk i vår favør,” sa han til Miami New Times.

Følg CoinGeeks Crypto Crime Cartel serie, som fordyper seg i strømmen av grupper – en fra BitMEX til Binance, Bitcoin.com, Blockstream, ShapeShift, Myntbase, Ripple, Ethereum, FTX og Tether—som har valgt å bruke den digitale aktiva-revolusjonen og gjort industrien til et minefelt for naive (og til og med erfarne) aktører i markedet.

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere seksjonen, den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som opprinnelig ble forestilt av Satoshi Nakamoto – og blockchain.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *