India: Juridiske eksperter delte seg på kryptoønskeliste før budsjett før fagforeningens budsjett

Tidligere rapporter har gjort det klart at det neppe vil bli innført et samlet kryptolovforslag i parlamentet for neste budsjettsesjon 1. februar.

Imidlertid er kryptovalutaindustrien i India fortsatt optimistisk og delt i saken. Lokale medieoppslag indikerer at en del av juridiske eksperter ønsker at regjeringen skal bryte status quo for å gi klare retningslinjer for kryptosektoren. Tvert imot ønsker den andre at regjeringen venter og diskuterer definisjonen og brukssakene som gjelder for hvert kryptoverktøy.

Vent-og-vent-tilnærming?

Mens han snakket til en pressemelding, kommenterte ICICI Bank Group General Counsel, Pramod Rao,

“Regjeringens pause er bra for oss å vente og se på, og bestemme om vi trenger en egen regulator, som kan omgå alle brukstilfeller.”

Kommentaren hans knyttet til regjeringens beslutning om å betale den etterlengtede kryptoregningen i fjor også for andre gang. Kryptovaluta-regningen var ment å bli introdusert på vintersesjonen i det indiske parlamentet som startet 29. november og avsluttet 23. desember 2021.

I tillegg skulle Securities and Exchange Board of India (SEBI) ha tilsyn med kryptovalutamarkedet i landet, og ingen ny regulator vil bli introdusert for sektoren.

Ønsker du klarhet i regelverket?

Når det er sagt, sa Sriram Chakravarthi, partner ved det Singapore-baserte advokatfirmaet Rajah & Tann, at det var på tide med litt klarhet. han ikke,

“Det er bedre å ha en prosess med kontinuerlig utvikling, rådgivning, så komme med retningslinjer osv., og se på hvordan det fungerer i stedet for å vente og se på.”

Når det gjelder industrirepresentanter, fortalte Sharan Nair, forretningssjef i CoinSwitch Kuber, til AMBCrypto at kryptovalutabørser følger strenge selvregulerende praksiser for å sikre kundebeskyttelse.

Om budsjettet sa han:

“Vi håper at det kommende fagforeningsbudsjettet vil gi regulatorisk klarhet, bidra til å standardisere beste praksis og adressere misoppfatninger rundt denne fremvoksende aktivaklassen. Vi tror at det regulerte miljøet vil oppmuntre flere indere til å ta fatt på sin kryptoinvesteringsreise, og fremme finansiell inkludering i tråd med med regjeringens visjon.» .

Konsekvenser av å ikke ha et rammeverk

Bare forrige måned kom store leverandører av kryptovalutatjenester under regulatorisk radar etter mistanke om potensiell skatteunndragelse. Uten klare retningslinjer har indiske investorer og kryptovalutafirmaer et forsiktig syn. En tidligere rapport indikerte at kjøpsintensiteten blant indiske kryptoinvestorer og -handlere er lav denne gangen.

Dette, sammenlignet med alle andre nedganger i markedet, hvor det hersket usikkerhet i sektoren.

Det vi imidlertid kan forvente i budsjettet er skatterelaterte utlysninger. Suman Banerjee, CIO i Hedonova fortalte oss,

Innføringen av et spesielt regulerings- og skatteregime for kryptovalutaer og sentralbankers digitale valutaer kan forventes å dekke ulike aspekter. Jeg forventer at kryptovalutaer blir beskattet som en kapitaleiendel, og en tilsvarende 30 % omsetningsavgift kan forventes for vinnende taler.»

Fem indiske delstater er imidlertid på vei mot forsamlingsvalg i 2022. Skal man tro medieoppslag, ønsker ikke regjeringen å «haste seg» inn i kryptoregningen før valget. Administrasjonen forventes å jobbe med en kryptolov etter delstatsvalget.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *