El Salvador avfyrer en sint replikk mot…

lesetid: 2 Minutter

  • El Salvadors finansminister, Alejandro Zelaya, avviste IMFs oppfordring om å skrote Bitcoin
  • Det internasjonale pengefondet har bedt El Salvador om å oppløse Bitcoin-skatten på 150 millioner dollar og fjerne statusen som lovlig betalingsmiddel.

  • Zelaya sa til IMF at landets beslutning er hva det skal gjøre med pengene sine

El Salvador har reagert sint på forespørselen fra Det internasjonale pengefondet (IMF) om å forlate bruken av bitcoin som lovlig valuta. I forrige uke advarte Det internasjonale pengefondet landet om at ved å tillate Bitcoin å handle med amerikanske dollar risikerer det å miste den økonomiske og sosiale stabiliteten som fiat-valutaene gir, men El Salvadors finansminister Alejandro Zelaya sa til IMF i går i hovedsak å gi opp den. .

Det internasjonale pengefondet advarer El Salvador om farene ved Bitcoin

Det internasjonale pengefondet oppfordret forrige uke El Salvador til å slutte å behandle bitcoin som en suveren valuta og oppløse 150 millioner dollar trustfondet det opprettet på den tiden, og returnere eventuelle ubrukte midler til statskassen. Begrunnelsen bak dette var kjent – ​​Bitcoins risiko for «finansiell stabilitet, finansiell sikkerhet og forbrukerbeskyttelse».

Tobias Adrian, Det internasjonale pengefondets finansielle rådgiver og leder for kontanter og kapitalmarkeder, sa til Financial Times i går at bruk av kryptovalutaer i stedet for tradisjonelle valutaer utgjør «umiddelbar og akutt risiko» for fremvoksende markeder.

El Salvadors finansminister svarer

Denne forespørselen, som kommer måneder etter at Det internasjonale pengefondet avviste El Salvadors tilnærming til å få et lån på 1,3 milliarder dollar, ble kort ignorert av de salvadoranske myndighetene. I en tale til lokal-tv i går sa Zelaya til IMF at «ingen internasjonal organisasjon vil tvinge oss til å gjøre noe, absolutt hva som helst» før han la til at «land er suverene stater og tar suverene politiske beslutninger».

Denne appellen dreper ethvert håp hos IMF om at El Salvador vil ta sin lokke på alvor og illustrerer forakten som landet nå ser ut til å holde verdens politikere med.

El Salvador Fires Angry Retort Over Over IMF Bitcoin Request-innlegget dukket først opp på FullyCrypto.

Denne kryptonyheten er levert av FullyCrypto. Alle meninger i denne artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke har delt hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den med originalkilden.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *