Russian Blanket Crypto Ban mai nå…

Nye rapporter som dukker opp fra Russland tyder nå på at Russlands sentralbank (CBR) ser etter å endre sine foreslåtte planer for å vedta en generell bank for digitale valutaer.

Ifølge lokal nyhetskanal, Vc.ru, er apex-banken fast på sitt forbud, men kan spesielt begrense overgangen til Proof-of-Work (PoW) gruveaktiviteter som er kjent for å være energikrevende.

Den lokale nyhetskanalen sier at CBR presser på for forbudet mot gruvedrift til tross for at det er utenfor sin direkte jurisdiksjon for å regulere aspektet av industrien. Det potensielle russiske forbudet er hengt på premisset om at gruvedrift er farlig for både miljøet og innbyggerne.

Den antatte motivasjonen for Bank of Russia er å hindre sirkulasjonen av de miljøfarlige digitale valutaene.

Fra bankens posisjoner er Proof-of-Stake (PoS) mynter som anses å være mer energieffektive klar til å bli tillatt.

Rapporten siterte en lignende følelse som ble uttrykt av nestleder i European Securities and Markets Authority (ESMA), Erik Thedéen, som også nylig ba om et pan-europeisk forbud mot energiintensive kryptovalutaer.

Det russiske forbudet møter betydelig motstand i landet ettersom toppteknologiske og politiske ledere er spesielt imot planene om å forby myntene. Bortsett fra politikken identifiserte imidlertid Fitch Ratings at forbudet kan lykkes med å hjelpe Russland med å redusere risikoen som kan være forbundet med de digitale valutaene, men det kan også være en vei for å stoppe fremveksten av innovative finansteknologier i landet.

«Den russiske sentralbankens (CBR) foreslåtte nye restriksjoner på bruk av kryptovaluta i Russland vil begrense finanssystemets eksponering for risiko knyttet til den fremvoksende sektoren, selv om de kan holde tilbake spredningen av teknologier som kan forbedre produktiviteten, sier Fitch Ratings. “, heter det i Fitch Rating-rapporten.

Bildekilde: Shutterstock

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *