Har Ethereum Classic endelig gått i stykker…

Ansvarsfraskrivelse: Funnene i den følgende analysen er forfatterens eneste meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd

Bitcoin nærmet seg en motstandssone fra 40,6 000 dollar til 42 000 dollar, mens Bitcoin-dominansen også mistet noe verdi de siste timene da den falt fra 42,6 % til 41,8 % i løpet av 24 timer før pressetid. Dette viste at altcoins på kort sikt kan fungere like bra som Bitcoin, og enda bedre i noen tilfeller. Ethereum Classic har vært en slik. Etter å ha slitt en stund med en trendlinjemotstand, oppnådde Ethereum Classic sterke oppganger den siste uken.

Kilde: ETC/USDT på TradingView

I hvitt er trendlinjemotstanden som ETC har kjempet for å slå siden midten av november 2021. I midten av januar brøt ETC ut forbi denne trendlinjen og stoppet på motstandsnivået på $33,5, og beveget seg kort oppover til $34,74 før salgstrykket ble intensivert og tvunget ETC så lavt som $21,2.

Denne flyttingen fra $34,74 til $21,2 ble brukt til å plotte et sett med Fibonacci retracement-linjer (gul). Det kan sees at $27-området ikke ga noen etterspørsel fra kjøpere på vei ned, og da prisen prøvde å komme seg i løpet av uken etter, hadde den en lang øvre candlewick til $36,3. Dette viste at selgerne på den tiden var sterke.

Siden den gang har prisen på ETC jevnt seg opp og disse salgsordrene har blitt absorbert av kjøperne. Markedsstrukturen har blitt snudd på kort sikt til bullish, ettersom forrige nedtrends laveste høyde på $26,3 nå har blitt testet på nytt som støtte.

Området på $28,6-$30 vil være et område hvor okser og bjørner kommer til å slåss igjen, men hvis Bitcoin kan klatre til $40,6k og $42k, kan Ethereum Classic følge etter og klatre så høyt som $31,84 og $33,5.

Begrunnelse

Kilde: ETC/USDT på TradingView

I skrivende stund var RSI på timediagrammet tungt i det oversolgte territoriet, selv om prisen nådde en likviditetslomme like over $28. Derfor kan noen timer med sideveis handel på dette nivået tilbakestille RSI for neste etappe oppover.

OBV har klatret jevnt de siste dagene for å vise at etterspørselen lå bak det siste rallyet.

Awesome Oscillator klatret også jevnt over nulllinjen.

Konklusjon

Bitcoin nærmet seg en sterk motstand i $42k-området. Selv om Ethereum Classic kunne registrere noen gevinster i løpet av de neste dagene, forble dens langsiktige trend bearish, det samme gjorde de fleste andre toppmynter i markedet, inkludert Bitcoin.

Bitcoin Trader

Bitcoin Trader

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *