BSV vs. Web3 — en David og Goliat-figur…

Hvis du har pløyd furen din inn i Bitcoin SV, er det lett å ignorere det som skjer utenfor horisonten. Jeg er like skyldig i det som alle andre, men noen ganger får jeg verdensnyhetene gjennom The Economist. Det viser seg at mye av det BSVere tenker og snakker om også diskuteres andre steder. Det er en merkelig kjent verden der ute.

Jeg ble minnet om dette av en artikkel i The Economist denne uken med tittelen “Vil web3 gjenoppfinne nettvirksomhet?” Fra magasinets kontor i San Francisco beskriver stykket de motsatte leirene av entusiaster og skeptikere rundt det fortsatt grumsete konseptet Web 3 – et alternativ til det blokkjedebaserte Internett.

Reporteren plasserer ideen om Web 3 i sammenheng med teknologihistorien, en “varig kamp mellom desentralisering og nye deltakere.” Så databehandling flyttet fra stormaskiner (sentraliserte) til (sentraliserte) datamaskiner, som Microsoft deretter erobret (sentralisert), bare for å bli møtt med en åpen kildekode (desentralisert) bevegelse som teknologigigantene deretter brukte for å drive teknologien deres, som Android eller AWS ( sentralmakter). nok en gang).

Dette er betydelig, sier skribenten, fordi Web 3 er “en reaksjon på kanskje den mest sentralisering av alle: Internett”. Begynner dette å høres kjent ut? Eier dataene dine. “Det er ingen pålitelige tredjeparter.” Alle kan tjene små betalinger i stedet for å overlate personlige data til teknologigiganter. BSV-logoer sitter lykkelig blant ambisjonene til Web3.

Har du hørt Dr. Craig Wrights meninger om Silicon Valley, sentrum for internetts sentrale makt? Han er ikke fan, for å si det mildt. Og hvis det er én ting som venturekapitalister hater og hvordan teknologigigantene tjener pengene sine på reklame og data, så er det hypen i Silicon Valley om blokkjede. Så venturekapitalfirmaet Andreessen Horowitz (også kjent som a16z) som ifølge The EconomistOg Han er den “største web3-helten” i Silicon Valley, og er ikke omtalt i de gode bøkene hans.

Chris Dixon fra a16z ser på Web 1 (som det aldri ble kalt på den tiden) som det opprinnelige desentraliserte internett. Det var de dagene da hver tjuende aspirerende person startet sitt eget dot com-nettverk, og hver ISP tilbød sine kunder sjansen til å bygge sin egen familienettside.

Så, ifølge Dixon, var det web2, legemliggjort av Google og Facebook, som samlet inn dataene til brukerne deres i en enestående skala. Dette var overvåkingskapitalismens epoke. Det kan være for tidlig, men for web 3-tilhengere er vi allerede i begynnelsen av en ny æra.

Det er her innsikten til BSV og web3 overlapper – og til og med innsikten til a16z. Hvor mange ganger har du hørt BSVere snakke om at penger ganske enkelt er den første anvendelsen av blokkjedeteknologi? Vel, Web3 har innhentet: “Blokkjeder har overgått kryptovalutaer, deres eldste applikasjoner,” sier The Economist. “Nå støtter de i økende grad ikke-finansielle tjenester.”

Chris Dixon gjenspeiler ideene til mange BSV-gründere når han sier at det er vanskelig for blokkjedebaserte organisasjoner å låse kunder fordi de ikke eier kundedataene deres: «Hvis kundene deres er misfornøyde, kan de bytte til en konkurrerende tjeneste.» Spør Joshua Henslee eller Jack Liu, og de vil fortelle deg at dette er en av de store innovasjonene som er muliggjort av BSV-blokkjeden. Og hva er så bra med det? Vel, som Joshua eller Jack, eller tilsynelatende Chris Dixon også, vil fortelle deg, “Web 3 gjør [or BSV] Bedrifter prøver hardt for å tilfredsstille kundene og fortsetter med innovasjon.»

Det ville være feil å antyde at hvis bare folk var snillere mot hverandre, ville de oppdaget at målene deres er like og de kunne leve sammen i fred og harmoni. Marc Andreessen, “a” fra a16z, er en veteran innen teknologisentral-/desentraliseringssyklusen. I 1993, fortsatt ved universitetet, ledet han utviklingen av nettleseren Mosaic, som flyttet til Silicon Valley, ble Netscape og katalyserte eksplosjonen av forbrukerinternett, og utfordret Microsoft, det “onde imperiet” i Seattle. Så, som venturekapitalist, har han plukket opp flere store jackpotter, inkludert Twitter, Pinterest og Facebook – som alle er kunde- og datasentriske. Nå, som tilhenger av blockchain, vil han sannsynligvis true deres autoritet med en andre runde med desentralisering.

Men som The Economist påpeker, gjenstår det å se om blokkjedeselskaper kan tilfredsstille sine nye datakyndige kunder og gjøre det «samtidig som de tjener penger». Den store forskjellen mellom Entrepreneur BSV og a16z er at BSVere satser på at alt er mulig mens Mark Andreessen sikrer innsatsene sine. Han sitter fortsatt i Meta-styret (Facebook), og som VC har oddsen en tendens til å fungere i hans favør uansett, selv om oppstartene han har støttet, viser seg å ikke være den nye Facebook.

Så hvor forlater alt dette BSV? Det burde absolutt være nyttig hvis ideene som støtter utviklingen av BSV blir spredt bredt, selv om de er i en annen forretningskontekst. Hvis BSV-entreprenører eller potensielle investorer allerede er kjent med begrepene «å ha egne data» og «ikke ha en betrodd tredjepart», kan argumenter for BSV fremføres overfor lyttere som vil være mer villige til å høre om sine egne fordeler som f.eks. lave transaksjonsgebyrer og små betalinger. På den annen side gjør den store vekten og momentumet bak a16z og dets andre Silicon Valley blockchain-støttespillere dem til formidable utfordrere. Fra dette perspektivet kan det høres ut som en David og Goliat-konkurranse. Men husk at David vant. Han hadde bedre teknologi.

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere Seksjon, The Ultimate Resource Guide for å lære mer om Bitcoin – som forestilt av Satoshi Nakamoto – og blokkjeden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *