India: Til tross for skatte-“legitimitet”, han…

Rett etter den indiske regjeringens kunngjøring om å bringe overføringen av digitale eiendeler inn i skatteklassen på 30 %, har økonomisekretær Ajay Seth sagt at selv et forbud fortsatt ikke er av bordet. Han advarte om risikoen ved virtuelle eiendeler, uttalte han i et intervju,

“Finanslovforslaget har søkt å gi klarhet om beskatning, men det betyr ikke at alle politiske alternativer er ute av bordet. Alt er på bordet – enten forbud, regulering osv., men det er et eget aspekt, som tar tid på grunn av kompleksiteten og arten til eiendelen.»

I mellomtiden har CBDT-styreleder JB Mohapatra også samtykket i at beskatning alene ikke gir noen “tro eller legitimitet” til lovligheten av slike transaksjoner. Han bemerket i et annet intervju at

“Vi er ikke den rette myndigheten til å stille spørsmål ved lovligheten av noen aktivitet. Inntektsskatt trer inn når det er en hendelse for å skattlegge et overskudd eller innregne et underskudd.»

Derfor, når det er sagt, selv når den nye lovgivningen gjelder for 2022-23, vil kryptorelaterte transaksjoner før april 2022 ikke være skattefrie ifølge CBDT-formannen.

“Gråområde” av krypto

Før den nasjonale forskriften om krypto kommer på plass, hadde FM uttalt at skattlegging av inntekt ikke lot vente på seg. Derfor kan et lovforslag som fortsatt er under arbeid ytterligere klargjøre posisjonen angående lovligheten av “virtuelle eiendeler.” Inntil da er krypto heller ikke ulovlig. Finanssekretær TV Somanathan sa like etter,

«De er i en gråsone. Det er ikke ulovlig å kjøpe og selge krypto.»

De fleste bransjeaktører har imidlertid gitt en positiv reaksjon på de ovennevnte kunngjøringene da det foreløpig også betyr regjeringens godkjenningsstempel for aktivaklassen. Når det er sagt, er det verdt å merke seg at ordet “krypto” mangler i lovgivningen. Lovgivningen har holdt seg til ordene “virtuelle eiendeler” mens den gir veiledning.

Finansministeren hadde i denne forbindelse uttalt at “Kryptovalutaer er ikke valutaer”. Dette betyr i hovedsak at bare RBI kommer til å utstede en digital valuta, resten av økosystemet vil komme under “aktiva skapt av enkeltpersoner.”

Med det har inntektssekretær Tarun Bajaj fortalt media at i henhold til gjeldende veiledning vil skjemaer for selvangivelse (ITR) fra FY23 ha en egen kolonne for å avsløre kryptooverskudd.

Dette kan sammenlignes med det amerikanske inntektsavdelingen gjør. 1040 US Individual Income Tax Return-skjemaet for amerikanske statsborgere spør,

“Mottok, solgte, byttet eller på annen måte avhendet du økonomiske interesser i en virtuell valuta på noe tidspunkt i løpet av 2021?”

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *