Under vinter-OL viser Kina frem…

Kina trekker ut alle plugger for å gjøre sin CBDC digitale Yuan populær. e-CNY er en av de tre betalingsformene som utenlandske idrettsutøvere og dignitærer kan bruke ved Enter Olympics Games. e-CNY er en av tre betalingsmåter tilgjengelig for utenlandske idrettsutøvere og besøkende på vinterlekene.

I desember 2020 dukket den pensjonerte kinesiske skøyteløperen og 2010-olympiske mester Shen Xue opp på TV, og viste frem landets offisielle digitale valuta for å kjøpe et Beijing Subway-pass. Shen lanserte den nyeste digitale yuan-lommeboken med et sveip på turnstilen ved hjelp av skihansker. Det var også sentralbankens digitale valutaer som ble lansert i utlandet under vinter-OL i Beijing i 2022.

COVID-19-pandemien avsporer store e-CNY-planer

Vinter-OL skulle bli en glitrende affære med debuten til e-CNY, som introduserte den digitale formen for Kinas suverene valuta til millioner av globale besøkende. Utenlandske besøkende kan bruke e-CNY til å kjøpe varer under spillene, som offisielt starter på fredag, uten en innenlandsk bankkonto.

Imidlertid avsporet COVID-19-pandemien alle planer, og den kinesiske hovedstaden ble stengt for verden under en “null COVID”-politikk.

I tillegg har Beijing tatt i bruk et “lukket sløyfesystem” for spillene der de 11 000 deltakerne er avsperret fra allmennheten for å stoppe enhver overføring av viruset.

Craig Singleton, senior Kina-stipendiat ved Foundation for Defense of Democracies, en Washington, DC-basert tenketank, sa til Al Jazeera at vinter-OL ville vært den første virkelige sjansen for både utlendinger og kinesiske statsborgere til å gjøre seg kjent med den digitale yuanen.

Beijings forbud mot lokale kunder og utenlandske tilskuere til kampene har imidlertid avvist denne muligheten.
People’s Bank of China er i forkant av CBDC eller Central Bank Digital Currency og hadde fremmet ideen om en digital yuan lenge tilbake i 2014, da jevnaldrende fortsatt veide fordelene med virtuelle valutaer. Imidlertid hadde Kina forbudt all kryptovaluta-aktiviteter i fjor på grunn av bekymring for at det ville forstyrre de etablerte finansregimene og påvirke miljøet.

I januar hadde sentralbanken annonsert at mer enn 261 millioner individuelle brukere over hele landet hadde registrert en digital yuan-lommebok, en app for bruk av e-CNY. Antall brukere har nesten doblet seg siden oktober. I tillegg hadde Beijing startet et pilottestingsprosjekt for sin digitale valuta for bruk under spillene, og registrerte 9,6 milliarder CNY (1,5 milliarder dollar) i transaksjoner innen utgangen av 2021, ifølge data utgitt av Beijing Financial Supervision Authority.

I november sa folkets Bank of China-guvernør Yi Gang at den digitale yuanen først og fremst brukes til detaljhandelstransaksjoner i Kina. Analytikere hevder imidlertid at den digitale Yuan må gå langt når det gjelder bruken i utlandet.

Innlegget At Winter Olympics, China Showcases The World It’s Own Cryptocurrency, Digital Yuan dukket først opp på CoinGape.

Dette innholdet er levert av CoinGape. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *