Binance phishing-angrep pågår…

Et phishing-angrep ble nylig lansert mot Binance. Noen kunder mottok en SMS som oppfordret dem til å kansellere en utsjekk fra “Ukjent IP”.

Ved å klikke på lenken i SMS-en vil brukerne ledes til en påloggingsside, som hvis den er gitt lar hackere få påloggingsinformasjon. Binance-sjef Changpeng Zhao (også kjent som “CZ”) advarer om å klikke på lenker i tekstmeldinger.

Binance Phishing-angrep

Følgende tweet ble postet av Binance CEO Changpeng Zhao (aka ‘CZ’):

“Det er en utbredt SMS-svindel med en lenke for å kansellere uttak. Det fører til et phishing-nettsted for å samle inn legitimasjonen din som i skjermbildet nedenfor. Klikk aldri på lenker fra SMS! Gå alltid til binance.com Via bokmerke eller skriv inn.

Det er uklart hvor mange kunder som ble målrettet og om hackerne lyktes med opplegget. Phishing-angrep er svært vanlig. Antivirusprogramvare kan lykkes med å rapportere noen angrep, men generell bevissthet er viktig.

NFT-er og skalperingsroboter

En relativt ny type angrep rettet mot ikke-fungible token-auksjoner (NFT-er) som finner sted på markedsplassene. I følge PermiterX brukes spekulative roboter i auksjoner av NFT-er til fordel for angriperen.

Robotene legger inn flere bud i markedet under salgsprisen. Hvis NFT-eieren som listet NFT for salg aksepterer et bud, vil det umiddelbart bli annullert.

Resultatet av ovenstående vil senke verdien av NFT når den settes inn igjen. Robotene kan da kjøpe NFT til en litt lavere pris og selge den videre med fortjeneste.

Den andre typen er å manipulere NFT ved å drive prisen opp. Roboter kjøper NFT-er tilgjengelig for salg til den laveste tilgjengelige prisen. Når NFT selges videre, vil det være høyere enn det siste salget. NFT-samlere kan bli lurt til å ha stor etterspørsel etter NFT-er og kjøpe til en høyere pris (høyere enn forrige salg).

Den tredje typen manipulasjon gjøres av NFT-leverandøren. Selgeren kan by høyere for en NFT som han prøver å auksjonere bort og deretter avvise budene. Det kan gi et falskt inntrykk av at NFT er “for mye verdi”, og frister kunder til å by på NFT til en høyere pris.

Som tidligere skrevet er det viktig å være oppmerksom på slike potensielle sårbarheter i dagens markeder.

Et phishing-angrep ble nylig lansert mot Binance. Noen kunder mottok en SMS som oppfordret dem til å kansellere en utsjekk fra “Ukjent IP”.

Ved å klikke på lenken i SMS-en vil brukerne ledes til en påloggingsside, som hvis den er gitt lar hackere få påloggingsinformasjon. Binance-sjef Changpeng Zhao (også kjent som “CZ”) advarer om å klikke på lenker i tekstmeldinger.

Binance Phishing-angrep

Følgende tweet ble postet av Binance CEO Changpeng Zhao (aka ‘CZ’):

“Det er en utbredt SMS-svindel med en lenke for å kansellere uttak. Det fører til et phishing-nettsted for å samle inn legitimasjonen din som i skjermbildet nedenfor. Klikk aldri på lenker fra SMS! Gå alltid til binance.com Via bokmerke eller skriv inn.

Binance Phishing-angrep

Det er uklart hvor mange kunder som ble målrettet og om hackerne lyktes med opplegget. Phishing-angrep er svært vanlig. Antivirusprogramvare kan lykkes med å rapportere noen angrep, men generell bevissthet er viktig.

NFT-er og skalperingsroboter

En relativt ny type angrep rettet mot ikke-fungible token-auksjoner (NFT-er) som finner sted på markedsplassene. I følge PermiterX brukes spekulative roboter i auksjoner av NFT-er til fordel for angriperen.

Robotene legger inn flere bud i markedet under salgsprisen. Hvis NFT-eieren som listet NFT for salg aksepterer et bud, vil det umiddelbart bli annullert.

Resultatet av ovenstående vil senke verdien av NFT når den settes inn igjen. Robotene kan da kjøpe NFT til en litt lavere pris og selge den videre med fortjeneste.

Den andre typen er å manipulere NFT ved å drive prisen opp. Bottene kjøper NFT-ene som er tilgjengelig for salg til den laveste tilgjengelige prisen. Når NFT selges videre, vil det være høyere enn det siste salget. NFT-samlere kan bli lurt til å ha stor etterspørsel etter NFT-er og kjøpe til en høyere pris (høyere enn forrige salg).

Den tredje typen manipulasjon gjøres av NFT-leverandøren. Selgeren kan by høyere for en NFT som han prøver å auksjonere bort og deretter avvise budene. Det kan gi et falskt inntrykk av at NFT er “for verdifullt”, og frister kunder til å by på NFT til en høyere pris.

Som tidligere skrevet er det viktig å være oppmerksom på slike potensielle sårbarheter i dagens markeder.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *