Den russiske regjeringen presenterer regelverk…

Den føderale regjeringen i Russland bør være klar med forskjellige regulatoriske scenarier for landets kryptomarked innen slutten av neste arbeidsuke, har dokumenter fra et nylig møte indikert. Den utøvende makten i Moskva favoriserer regulering over forbud mot kryptovalutaer og relaterte aktiviteter.

Regjeringen er tilbøyelig til å legalisere i stedet for å forby kryptovaluta i Russland

Den russiske regjeringen, som er vertskap for den pågående debatten om fremtiden til desentraliserte digitale penger i Russland, skal produsere alternative scenarier for kryptoregulering innen februar. 11. Den russiske forretningsavisen Kommersant brøt nyhetene og siterte dokumenter fra et møte holdt i Det hvite hus i Moskva forrige uke.

Skjebnen til kryptovalutaer i landet vil sannsynligvis avgjøres av utfallet av et sammenstøt mellom to motsatte synspunkter. Mens Russlands sentralbank foreslår et generelt forbud mot kryptorelaterte aktiviteter som utstedelse, utveksling og gruvedrift, presser finansdepartementet på for legalisering under strenge regler og uten å anerkjenne bitcoin som betalingsmiddel.

De fleste statlige institusjoner, inkludert relevante departementer, har støttet tilnærmingen foreslått av finansdepartementet. Hvis den blir vedtatt, vil russere som eier digitale mynter kunne operere med dem som med investeringsmidler under myndighetenes våken øye, foreta transaksjoner gjennom russiske banker og betale skatt.

Bank of Russia utdypet sin holdning til kryptovalutaer i et høringsdokument publisert forrige måned. Den sier at alle transaksjoner med private digitale valutaer skal utføres utenfor russisk jurisdiksjon og uten bruk av Russlands finansielle infrastruktur. På den annen side insisterer Finansdepartementet på at myndighetene bør skille mellom «hvite» og «svarte» kryptomarkedsaktiviteter. Begge er imidlertid enige om at kryptovalutaer ikke bør gis status som lovlig betalingsmiddel.

I forrige uke rapporterte RBC at regjeringen har utarbeidet et regulatorisk veikart, signert av visestatsminister Dmitrij Tsjernysjenko. I følge Kommersant er konseptet om reguleringen av kryptomarkedet skissert i et brev fra finansminister Anton Siluanov til statsminister Mikhail Mishustin. Det er avtalt med andre avdelinger og reguleringsorganer, inkludert departementene for økonomi og digital utvikling, Russlands økonomiske vakthund, Rosfinmonitoring, Federal Tax Service og Federal Security Service.

I følge Siluanov har russiske borgere 12 millioner kryptolommebøker med mynter verdt rundt 2 billioner rubler (nesten 26,5 milliarder dollar). Kunnskapsrike kilder sitert av Bloomberg har imidlertid nylig avslørt at regjeringen også jobber med et mye høyere estimat, som russere eier 215 milliarder dollar til i kryptovaluta.

Tror du Russland vil legalisere kryptovalutaer i nær fremtid? Fortell oss i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *