FIRO Coin og dens Lelantus Spark Pr…

I fjor, i august 2021, avduket Firo – en kryptovalutaprotokoll for personvern, tidligere kjent som Zcoin, detaljene i sin nye personvernprotokoll.

Kalt Lelantus Spark, det er protokollens neste store oppdatering som har til hensikt å forbedre personvernet betydelig, så vel som den generelle fleksibiliteten til transaksjonene. Med dette i tankene, la oss dykke litt dypere inn i det.

Hva er Lelantus Spark?

Spark representerer den logiske utvidelsen av teamets arbeid med Lelantus v1/v2, og den beholder også mange viktige funksjoner som inkluderer, men er ikke begrenset til:

 • Sett med høy anonymitet
 • Enkel konstruksjon
 • Effektiv støtte for batchverifisering
 • Ingen klarert oppsett
 • Den er også avhengig av veletablerte kryptografiske forutsetninger

Videre introduserer protokollen nye funksjoner for å bevare personvernet, inkludert:

 • Effektive multisig-operasjoner
 • Taster for innkommende og full visning,
 • Gnistadresser
 • Modulær design

Firos team fortsetter å utforske nye veier for å utvide protokollens funksjonalitet, for eksempel forbedret adressering, samt muligheten til å vise betalingsbevis til ulike selgere.

Reuben Yap, Project Steward of Firo, snakket om saken, sa:

“Det er bare en håndfull kryptovaluta-personvernprotokoller i meningsfull bruk i dag, hver med forskjellige avveininger. […] Firo har alltid vært i forkant av teknologisk utvikling av personvern, og vi tror Lelantus Spark representerer en helhetlig balanse mellom høy anonymitet, enkelhet og fleksibilitet, samtidig som den forblir tro mot ånden av tillitsløshet i kryptovalutaer.»

Lelantus Sparks nøkkelideer har også blitt brukt i Moneros kommende personvernramme Serapis i et forsøk på å skalere ringstørrelsene.

Det er verdt å merke seg at Monero har hatt sin del av utfordringene gjennom årene. Firos implementering av Spark fokuserer på mye høyere anonymitetssett og bruker skyvevinduer mellom store sett, og unngår mange av problemene med lokkevalg som finnes i ringbasert personvern. Firos kjerneteam har publisert en detaljert artikkel som sammenligner Spark med andre personvernprotokoller.

Å bryte ned funksjonene

Gnistadresser

Lelantus Spark-protokollen bringer frem et ikke-interaktivt adresseringssystem som er designet for å øke personvernet til mottakeren av transaksjonen. Midlene som holdes i disse Spark-adressene holdes også skjult, slik at ingen kan vite brukerens eksakte beholdning.

Tidligere kunne offentlig delte adresser søkes direkte på en blokkutforsker, og hvem som helst kunne sjekke når nevnte adresser mottok en betaling. Selv med beløpene som ble skjult, ble selve betalingsinformasjonen lekket. Med Spark-adresser har brukere lov til å dele adressene sine uten at de er søkbare på blokkjeden.

Multisignatur

Multi-sig-operasjoner vil gjøre det mulig for flere gjensidig ikke-tillitsfulle parter å generere, motta og også autorisere, på en samarbeidende måte, transaksjoner knyttet til en adresse som støtter multi-sig.

Spark-protokollen er utformet for å støtte effektiv signering og multisig-operasjoner ettersom den bruker det modifiserte Chaum-Pedersen diskrete logaritmebeviset.

Modulær design

Den modulære designen introdusert av Spark følger velkjente kryptografiske byggeblokker som Pedersen-forpliktelsene, null-kunnskap en-av-mange bevis, rekkeviddebevis, samt diskrete logaritme-likhetsbevis som er designet for å tillate enkel sikkerhetsanalyse uten behov for noen. pålitelige oppsettsprosesser.

Vis nøkler

Denne funksjonen kommer med noen få praktiske applikasjoner for organisasjoner, veldedige organisasjoner og enkeltpersoner, som inkluderer:

 • Velgjørere er i stand til å se saldoer og transaksjonsverdier
 • Avlastede skannetjenester er tillatt på nettbaserte og mobile lommebøker
 • Saldoene kan bestemmes for både revisjons- og regnskapsformål

Oppsummert er Lelantus Spark-protokollen annerledes enn noen av de mest populære som brukes for øyeblikket. For eksempel begrenser den Ring-CT-baserte protokollen som brukes i Monero (XMR) avsenderens anonymitet på grunn av plass- og tidsskaleringen til den underliggende skjemasignaturen. Triptych, på den annen side, har en veldig tungvint og kompleks multi-sig-prosess, mens zkSNARKs krever kompleks matematikk og et pålitelig oppsett.

Denne kryptonyheten levert av CryptoPotato. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *