Tesla BTC-beholdning er nå verdt 2 milliarder dollar…

Den ledende elbilprodusenten Tesla hadde rundt 2 milliarder dollar i flaggskipet, Bitcoin, ved slutten av fjoråret. Dette var inneholdt i firmaets rapport til United States Securities and Exchange Commission.

Tesla tjente 128 millioner dollar fra BTC

I følge innleveringen er “virkelig verdi” av det Elon Musk-ledede selskapets Bitcoin-beholdning per slutten av desember 1,99 milliarder dollar. Det ble også avslørt at selskapet ser på krypto som et investerings- og likvide alternativ til kontanter.

En gjennomgang av rapporten indikerte at selskapet ga en tidslinje for prosessen som førte til akkumulering av eiendelen.

Tesla kjøpte tidlig i 2021 Bitcoin verdt 1,5 milliarder dollar, et historisk kjøp. Selskapets eierandeler ble ytterligere styrket da det begynte å akseptere eiendelen som betalingsalternativ for kjøretøyene sine.

Beslutningen ble senere opphevet på grunn av miljøhensynet til utvinning av Bitcoin. Imidlertid har selskapet flere ganger antydet at det kan begynne å akseptere kryptokongen igjen.

“I året som ble avsluttet 31. desember 2021, hadde vi omtrent 101 millioner dollar i nedskrivningstap som følge av endringer i bokført verdi av vår Bitcoin og gevinster på 128 millioner dollar på visse salg av Bitcoin av oss.”

Når vi snakket videre i rapporten, bemerket selskapet at det på et tidspunkt kan velge å øke eller redusere Bitcoin-beholdningen når som helst. Denne beslutningen vil imidlertid hovedsakelig være drevet av virksomhetens behov sammen med synet på markedet og miljøforholdene.

Spesielt er Teslas interesse for kryptoindustrien ikke bare knyttet til Bitcoin. Elbilprodusenten kunngjorde nylig sin beslutning om å begynne å støtte betaling for noen av produktene sine ved å bruke den populære meme-mynten, Dogecoin.

BTC institusjonell adopsjon forblir høy

Institusjonell bruk av Bitcoin er fortsatt høy til tross for den iboende flyktige naturen til eiendelen.

Fra pressetid, Tesla holder 43 200 enheter Bitcoin, noe som gjør den til den nest største innehaveren av flaggskipet bak Michael Saylors MicroStrategy, som har over 125 000 enheter av mynten.

Andre toppinnehavere av mynten inkluderer Marathon Digital Holdings med 8 133 Bitcoins, Square med 8 027 BTC-er og Hut 8 Mining Corp med 5 242 BTC-er.

Tilgjengelige data fra Nickel Digital Asset Management avslørte at 20 offentlige selskaper med en markedsverdi på over 1 billion dollar hadde brukt omtrent 10 milliarder dollar på Bitcoin-investeringer.

Verdien av eiendelen er 35 % ned fra det høyeste nivået på 69 000 dollar den hadde satt i november i fjor. Den handles for øyeblikket for $43 746 etter å ha steget med rundt 3% i løpet av de siste 24 timene.

Innlegget Tesla BTC-beholdning er nå verdt 2 milliarder dollar dukket først opp på CryptoSlate.

Denne kryptonyheten levert av CryptoSlate. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *