Cardano vil ikke være med på å bringe…

Afrika-fokusert oppstart 3air har annonsert at de forlater Cardano for å bygge sin internettforbindelsesplattform på SKALEs hovednett.

Kunngjøringen om å flytte til det Ethereum-baserte Layer 2-multikjedenettverket kommer som et slag for Cardanos skalerbarhet, ettersom markedet la merke til problemer med overbelastning.

Mangel på Haskell-utviklere

Den blokkjedebaserte plattformen 3air, som har som mål å bringe bredbåndsinternett og digitale tjenester til millioner av undertjente afrikanere, bestemte seg for å forlate Cardano-blokkjeden.

I følge kunngjøringen vil 3air fortsette å bygge sin blockchain-baserte plattformløsning på SKALE mainnet.

Etter å ha sett på flere EVM-kompatible nettverk for potensielle partnerskap og tekniske evalueringer, bestemte 3air seg for å bygge videre på SKALE, et flerkjedenettverk fokusert på å skalere Ethereum.

“Vi har sett på alle de beste L1-ene inkludert Solana, Algorand, Avalanche, Binance Smart Chain, Velas, Tezos og også andre L2 som Polygon, Arbitrum og lignende,” fortalte Sandi Bitenc, administrerende direktør i 3air. CryptoSlate.

Ifølge Bitenc var beslutningen om å flytte fra Cardano basert på flere faktorer.

«Selv om vi har full tro på det Cardano representerer, har vi vanskelig for å finne talenter som kan utvikle 3airs plattform på Haskell. Vi har brukt måneder på å aktivt ansette senior Haskell-utviklere for å bygge videre på Cardano, men det er en massiv mangel på talent på markedet. Vi fant to deltidsutviklere på startnivå. Vi tok også kontakt med utviklingsbyrået anbefalt av Cardano, og de er flotte, men de er for travle og klarer ikke å levere på tidslinjen vår,” forklarte administrerende direktør.

Cardano er bygget ved hjelp av et funksjonelt programmeringsspråk kalt ‘Haskell’, som ikke rangerer som et av de mest kjente programmeringsspråkene, og som ikke blir plukket opp av utviklere.

Imidlertid er Haskell både grunnlaget for Plutus–Cardanos smarte kontraktsprogrammeringsspråk, og driver Marlowe–Cardanos domenespesifikke språk for finansielle smarte kontrakter.

Skalerbarhetsproblemer hjalp heller ikke

“Vi har prøvd å utvikle på plattformen deres, og vi tror EUTXO-modellen ikke vil være egnet for å bygge smarte kontraktbaserte dApps før en god skaleringsløsning er funnet,” sa Bitenc, og la merke til at Cardanos skalerbarhetsproblemer bidro til beslutningen.

“Vi har også håpet på mer støtte direkte fra Cardano på grunn av den felles visjonen om å koble Afrika,” la Bitenc til.

Ifølge administrerende direktør var den første grunnen til å velge Cardano dens sterke tilstedeværelse i Afrika og å ha kontrakter på statlig nivå for digitale identiteter som 3air ønsker å bruke for sine kunder.

Bitenc forklarte at å bygge på SKALE betyr at 3air-utviklere kan starte arbeidet umiddelbart og at utviklingsfremdriften vil akselerere etter flyttingen.

3air planlegger å utvikle plattformen og lansere smarte kontrakter og sluttbrukerløsningen på SKALE i løpet av de kommende månedene.

“Hovedgrunnen til at vi valgte SKALE er deres evne til å levere transaksjoner med null-gassgebyrer for sluttbrukere, og vi får faktisk vår egen kjede som ikke kan overbelastes av andre prosjekter. Vi tror også deres innovative tilnærming til å skalere og løse vanlige problemer som front-running og umiddelbar blokkering er en av de beste i blokkjede-området for tiden,» forklarte Bitenc.

I mellomtiden fortsetter Cardanos Basho-utviklingsfase å løse seg opp i form av gradvise justeringer og optimaliseringer som forhåpentligvis vil kvitte nettverket av overbelastningsproblemer for godt.

Innlegget Cardano vil tross alt ikke være en del av å bringe demokratisert bredbåndsinternett til millioner av afrikanere først på CryptoSlate.

Denne kryptonyheten levert av CryptoSlate. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *