Det amerikanske justisdepartementet tar et par…

Det amerikanske justisdepartementet kunngjorde tirsdag at rettshåndhevelsesmyndighetene har fanget et ektepar knyttet til Bitfinex-kryptoutvekslingshacket i 2016.

Ekteparet, Ilya Lichtenstein, 34, og hans kone Heather Morgan 31 ble arrestert av amerikansk rettshåndhevelse og er anklaget for å ha forsøkt å hvitvaske Bitcoin-midler verdt 3,6 millioner dollar.

Par arrestert for påstått hvitvasking av nesten 119 756 Bitcoin

Den amerikanske politimannen er den største hendelsen som et av tyveriene som noen gang har funnet sted. Følgende tyveri er også koblet til et tidligere Bitfinex kryptoutvekslingshack, som resulterte i at børsen mistet nesten 119 756 Bitcoin.

I 2016, omtrent 119 756 Bitcoin ble stjålet fra en ledende virtuell kryptobørs Bitfinex, som på det tidspunktet var verdsatt rundt 78 millioner dollar. I skrivende stund svever de nåværende prisene på den stjålne Bitcoin nær 4,5 milliarder dollar, noe som gjør det til et av de mest kritiske tyveriene som noen gang har blitt utført.

Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) avslørte videre detaljer, og uttalte at DOJ var i stand til å hente de stjålne midlene etter at en IRS-kriminaletterforskning spesialiserte utførte en grundig etterforskning og utstedte rettsautoriserte ransakingsordrer på nettkontoer knyttet til Lichtenstein- og Morgan-agenter. Ordningene tillot myndighetene å beslaglegge filer med private nøkler til paret for å få tilgang til kjernedetaljer og lommebøker som inneholdt stjålne Bitfinex-midler.

“Disse filene inneholdt de private nøklene som kreves for å få tilgang til den digitale lommeboken som direkte mottok midlene stjålet fra Bitfinex, og tillot spesialagenter å lovlig beslaglegge og gjenopprette mer enn 94 000 bitcoin som hadde blitt stjålet fra Bitfinex. Den gjenvunnede bitcoinen var verdsatt til over 3,6 milliarder dollar på tidspunktet for beslag,» la det amerikanske justisdepartementet til.

I en uttalelse utstedt av assisterende riksadvokat Kenneth A Polite Jr, uttalte han videre at arrestasjonen som ble foretatt i dag viser at myndighetene er på vakt mot slike kryptohack og ikke vil tolerere at kryptovaluta blir et medium for hvitvasking-relaterte hendelser.

“I dag demonstrerer føderal rettshåndhevelse nok en gang at vi kan følge pengene gjennom blokkjeden, og at vi ikke vil tillate kryptovaluta å være et fristed for hvitvasking av penger eller en sone for lovløshet i vårt finansielle system,” sier assisterende statsadvokat Kenneth A. Høflig Jr. fra justisdepartementets kriminelle avdeling lagt til.

Den offisielle dokumenter Lagt inn til retten angående hendelsen, skisserer den detaljerte beretningen om de sofistikerte teknikkene som ble brukt av paret i et forsøk på å hvitvaske de stjålne Bitfinex-midlene.

Taktikken inkluderer å sette opp fiktive kontoer og bruke dataprogrammer for å automatisere midler. Senere ble midlene sendt til Lichtenstein-lommeboken ved å bruke en kompleks serie med transaksjoner som var ment å gjøre Bitfinex-fondene uklare og vanskelige å oppdage.

Den offisielle klagen definerer den siktede Lichtenstein som en teknologigründer, som har statsborgerskap i både USA og Russland. På samme måte sier hans kones LinkedIn-profil at Heather Morgan er en seriegründer. Paret er siktet for konspirasjon for å begå hvitvasking, som kommer med en straff som kan føre til at paret kan få fengsel i opptil 20 år.

Etter nyheten om at Feds gjenvinner Bitfinex-midler, tok børsen Twitter for å utstede en generell uttalelse, utvide deres støtte og samarbeid for å bistå Justisdepartementet i eventuelle fremtidige undersøkelser.

Innlegget Det amerikanske justisdepartementet fanger ektepar for angivelig å ha forsøkt å hvitvaske Bitcoin verdt 3,6 millioner dollar, dukket først opp på CryptoSlate.

Denne kryptonyheten levert av CryptoSlate. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *