Russiske myndigheter ser etter 13 milliarder dollar…

Myndighetene i Moskva forventer å samle inn mer enn 13 milliarder dollar som skattebetalinger fra det russiske kryptomarkedet, ifølge et regjeringsdokument sitert av media. Anslaget kommer mens russiske institusjoner holder diskusjoner om fremtiden til kryptovalutaer i landet.

En billion rubler for å gå inn i statskassen som kryptoskatter, sier russiske analytikere

Mens departementer og regulatorer diskuterer Russlands fremtidige kryptopolitikk, har et dokument lekket til pressen gitt detaljer om samtalene. Kilder som nylig ble sitert av Bloomberg avslørte at ifølge et estimat regjeringen nå bruker i overveielsen, eier russere over 16,5 billioner rubler i kryptovaluta (rundt 215 milliarder dollar).

Politikken som refererte til denne figuren ble også senere sitert av The Bell nyhetsutsalg, som publiserte et annet nøkkeluttak. Ifølge forfatterne, selv om Moskva velger et forenklet skatteregime, kan summen av skatteinntektene som forventes fra den digitale aktivaindustrien potensielt nå en billion rubler i året, 13 milliarder dollar i amerikansk valuta.

Analysen gir ulike vurderinger av størrelsen på Russlands kryptomarked, noe som tyder på at landets andel av den globale kryptoøkonomien kan være 12 % eller mer. Samtidig bemerker rapporten at dette anslaget, produsert av analysesenteret under den føderale regjeringen, har blitt tvilt av noen tjenestemenn.

Ekspertene utdyper at kryptorelaterte skatter kan innkreves fra to hovedkilder – avgifter på juridiske personer, som børser og tjenesteleverandører, samt skatter på investeringer. Deres beregninger viser at staten kan motta mellom 90 og 180 milliarder rubler i året fra lisensierte kryptohandelsplattformer og inntektsskatt kan bringe opp til 606 milliarder rubler.

Selv etter vedtakelsen av loven “On Digital Financial Assets”, har Russland ennå ikke fullstendig reguleret sitt kryptorom. En arbeidsgruppe ved statsdumaen, underhuset i det russiske parlamentet, forbereder nå forslag for å fylle de gjenværende reguleringshullene.

I januar foreslo Bank of Russia et omfattende forbud mot bruk, utveksling og utvinning av kryptovalutaer. Imidlertid har den monetære myndigheten siden funnet seg selv i isolasjon, med økende motstand mot sin harde holdning til desentraliserte digitale penger og negative reaksjoner fra medlemmer av kryptosamfunnet.

I mellomtiden har Finansdepartementet kommet med en egen, alternativ tilnærming som favoriserer regulering under strenge statlige regler fremfor forbud. Den russiske regjeringen, som tar parti for finansdepartementet, forventes å presentere ulike regulatoriske scenarier innen utgangen av denne uken.

Tror du Russland på sikt vil velge regulering fremfor et generelt forbud mot operasjoner med kryptovaluta? Del dine forventninger i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *