US Treasury: NFT-er kan være knyttet til…

Sakte men sikkert begynner regjeringer over hele verden å våkne opp til ordningene, svindelene og kriminelle aktivitetene i industrien for digitale eiendeler. Denne uken utstedte det amerikanske finansdepartementet en advarsel om at Non-Fungible Tokens (NFTs) kan brukes i hvitvasking av penger. Det er noe mange som har fulgt med på aktivitetene i NFT-rommet en stund har konkludert uavhengig.

Dette kan være hvitvasking, eller det kan bare være en svindel. Uansett, det er det som skjer!

Hva sa finansdepartementet om NFT-er?

Treasury erkjente at NFTs tilbyr nye muligheter innen kreativ kunst og media. Imidlertid advarte den også om at NFT-er kan tillate kriminelle å bruke ulovlige midler til å gjøre tilsynelatende legitime kunstkjøp.

Treasury utdypet at den bærbare naturen til NFT-er, som kan flyttes internasjonalt og umiddelbart, gjør dem mottakelige for å bli brukt i hvitvaskingsordninger. Den bemerket mangelen på økonomiske, regulatoriske eller etterforskningskostnader ved fysisk forsendelse som grunner til at NFT-er kan være attraktive for kriminelle som ønsker å hvitvaske midler.

Blockchain-dataplattformen Chainalysis har som mål å belyse hva som skjer på tvers av ulike kjeder, motarbeidet dette ved å si at NFT-er representerer en liten del av den totale kriminalitet som foregår i den digitale aktivaindustrien. Gitt omfanget av kriminalitet som forekommer over hele linja, betyr det ikke nødvendigvis at nivået av kriminalitet involvert i NFT-er er ubetydelig.

NFT-er er til syvende og sist forferdelige for hvitvasking av midler

Mens finansdepartementet er bekymret for potensialet for at NFT-er kan brukes i hvitvasking av penger, ser det ut til at de forstår noe som de potensielle kriminelle ikke bruker til slike formål. I sin rapport sier statskassen:

“Utvekslingen av en NFT overfører dette eierskapet mellom digitale lommebøker eller smarte kontrakter, og fordi de er blokkjedebaserte, er NFT-er offentlig verifiserbare, reviderbare og digitalt unike på grunn av at de er utledet kryptografisk.”

Med andre ord, det er et digitalt spor for hver transaksjon, og når en registrering av den er etset inn i en offentlig blokkjede, er beviset på den transaksjonen der for alltid.

Med tiden, når regelen for unhosted lommebok trer inn i USA og EUs nye regler som forbyr anonyme transaksjoner trer i kraft, vil enten kriminelle ha verdifulle NFT-er i lommebøker de ikke vil kunne selge, eller ordningene deres vil umiddelbart bli offentlig synlig for etterforskere som setter sammen bitene når de finner ut hvem som eier hvilke lommebøker.

Videre, når plattformer som Opensea blir ansvarlige for å håndtere utbytte av kriminalitet, vil de implementere sine egne sjekker som vil gjøre det dobbelt vanskelig for kriminelt tilknyttede NFT-er å kjøpe og selge.

NFT-kjøpere og -handlere bør også være klar over de potensielle konsekvensene av å håndtere NFT-er som kan ha blitt handlet av kriminelle. Mens fornuftige stemmer har advart i årevis om at det ville få konsekvenser å håndtere digitale gjenstander knyttet til kriminalitet, er noen fortsatt overrasket når det skjer dem.

Vær forsiktig når du kjøper og handler NFT-er

Selv om saken som er skissert i tweeten ovenfor er relatert til en bruker som håndterer såkalte “tilsølte mynter” og taper en formue som et resultat, er det ikke vanskelig å forestille seg en fremtidig visse NFT-er der de anses som forurenset, og derfor verdiløse.

Dette betyr selvfølgelig ikke at det ikke er noen verdi i NFT-er. De har mange potensialer, og det ville være dumt å kaste babyen ut med badevannet. Det betyr imidlertid at kjøpere bør være forsiktige med hvem de kjøper fra, og om mulig bør se på historien til den digitale eiendelen de kjøper. Siden det ikke er noen måte å vite hvem som selger deg en vare slik det er i bransjen akkurat nå, vil det å kjøpe NFT-er i det nåværende miljøet alltid innebære en viss grad av risiko.

Forhåpentligvis, i en ikke så fjern fremtid, vil alle lommebøker være knyttet til verifiserte identiteter, og dette vil slutte å være en bekymring. Foreløpig kan du satse på at hvis det amerikanske finansdepartementet er inne på dette, er andre regjeringer det også. Betrakt deg selv som advart og kjøp NFT-er trygt.

Se: CoinGeek New York-panelet, Undersøker kriminell aktivitet på blokkjeden

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere seksjonen, den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som opprinnelig ble forestilt av Satoshi Nakamoto – og blockchain.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *