BabyMuskCoin-teppet trekker $660K i BNB…

Rugtrekk fortsetter å kaste en mørk sky over kryptoindustrien, med BabyMuskCoin som det siste eksemplet med over $600 000 lurt fra investorer.

Kryptopotet Snakket med Ronghui Gu, medgründer av blokkjedesikkerhetsselskapet – CertiK – om hvordan brukere kan forsvare seg mot slike ondsinnede aktiviteter.

BabyMuskCoin Rug Pull

Helt siden populariteten til eksplosjonen av Dogecoin, hovedsakelig drevet av en av de mest innflytelsesrike personene – Elon Musk, har kryptovalutaindustrien sett et raskt voksende antall memecoins. Mens noen få hadde en viss suksess, med Shiba Inu som skilte seg ut mest, viste andre seg å være åpenbare svindel.

Det siste eksemplet kom fra en annen mynt som legemliggjorde navnet til Teslas administrerende direktør – BabyMuskCoin, målet var å “fange Elons oppmerksomhet slik at han vil bli med i prosjektet.” Prisen på det opprinnelige tokenet dumpet med 99 % i timer da det anonyme teamet bak prosjektet flyttet 1 571 BNB (verdt rundt $660 000 på den tiden) til den populære mikseren – Tornado Cash.

Som CertiK forklarte, hevdet teamet først at de ble svindlet på Telegram, men prosjektets Twitter og nettside gikk ned og er fortsatt ute av drift når de skriver disse linjene.

I en annen uttalelse sendt til Kryptopotet, la CertiK til at utviklerne gjorde to transaksjoner for 10 BNB hver til Tornado Cash 31. januar. Senere begynte de å bytte BabyMUSK-tokens for BNB før de kjørte førstnevntes pris til null. På det tidspunktet ble alle BNB-mynter overført til en ekstern adresse og senere til Tornado Cash.

BabyMuskCoin-pris.  Kilde: Dextools
BabyMuskCoin-pris. Kilde: Dextools

Teppetrekk og hvordan du unngår dem

Som navnet antyder, betyr slike ondsinnede aktiviteter at grunnleggerne/utviklerne av et bestemt prosjekt bestemmer seg for å “trekke teppet” under investorene sine ved å dumpe alle mynter de kontrollerer på det åpne markedet og forlate protokollen. Antallet slike hendelser har skutt i været de siste månedene, og likevel fortsetter investorer å øse penger inn i mistenkelige prosjekter.

Som sådan, Kryptopotet tok kontakt med CertiKs medgründer – Rongui Gu – som også er assisterende professor ved Columbia University, for å spørre om teppet som trekker i rommet og hvordan investorer kan beskytte seg selv.

«Det har vært en eksplosjon av teppetrekk det siste halvannet året, hvor gründerne fullstendig forlater prosjektet og stikker av med så mye penger de kan hente ut fra investorer. Bare i januar i år fant CertiK at $16,56 millioner gikk tapt på ni teppetrekk, med ytterligere syv forskjellige teppetrekk fra IDOer alene.» – kommenterte han.

Gu påpekte flere røde flagg for ham da han gjennomgikk et prosjekt, inkludert “ubarmhjertige” promoteringer av deres eget token og fokus på “pris og potensial fremfor fellesskapsvekst og grunnleggende.” Han mener dette signaliserer at hovedmålet deres er “kanskje å spore mer verdien av beholdningen deres.”

“Den eneste måten å vurdere en smart kontrakt eller blokkjedeprotokoll nøyaktig for sikkerhetsrisikoer er å forstå hver linje med kode og hvordan den koden skal fungere i samsvar med designspesifikasjonen. Dette kan virke skremmende, og det ville være sant – det er derfor team av fagfolk er dedikert til å revidere smarte kontrakter.

Utviklerteam bør implementere beste fremgangsmåter for sikker koding for å unngå sårbarheter som kan utnyttes senere. Hvis forståelsen av kode og potensialet for sikkerhetssårbarheter er for utenfor omfanget, er det beste rådet jeg kan gi å lese revisjonsrapportene grundig før du foretar en første investering.»

Denne kryptonyheten levert av CryptoPotato. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *