Coinbase-utveksling aktivt engasjert …

Det er ingen tvil om at sensur ikke er kult, og debatten rundt hvor mye makt teknologiselskaper bør ha og når det er hensiktsmessig for dem å bruke den raser.

Teknologiselskaper som Twitter har en historie med å fjerne kontoer for å spre «feilinformasjon» og har til og med gått så langt som å utestenge en tidligere amerikansk president. Mer nylig ble Spotify under ild for å fortsette å være vert for Joe Rogan Experience etter at innhold noen brukere fant støtende gikk viralt på sosiale medier.

Spørsmålet om hvor mye kraft teknologiselskaper bør ha og når det kan være hensiktsmessig for dem å gå inn er det hete temaet online akkurat nå. Coinbase (NASDAQ: COIN), sannsynligvis i håp om å vises i samsvar med verdiene som holdes av de fleste innen digitale eiendeler, ga nylig ut en uttalelse som sa at den ikke er enig med sensur fra teknologiselskaper.

“Vi tror det skaper en farlig presedens når teknologiselskaper, som Coinbase, eller deres ledere begynner å komme med dømmekraft i vanskelige samfunnsspørsmål, og opptrer som dommer og jury,” het det i en blogg publisert 5. februar.

Å la markedet bestemme og ikke sensurere noe du er uenig i, er noe de fleste i den digitale valutaindustrien vil godta. Men er Coinbase virkelig så knirkende rent når det kommer til denne saken?

En kort tur nedover memory lane

Tidlig i 2011, med henvisning til at han hadde gått over til andre ting, forsvant Bitcoins oppfinner Satoshi Nakamoto fra å legge ut forum og sluttet å være aktivt offentlig involvert i prosjektet.

I desember 2015, en australsk dataforsker ved navn Dr. Craig Wright ble sendt ut av magasinene Wired og Gizmodo som Bitcoins oppfinner. Ikke lenge etter, Dr. Wright ga et intervju til BBC og bekreftet at han faktisk var Satoshi Nakamoto.

Det tok ikke lang tid før det ble tydelig at mange mennesker i Bitcoin ikke likte Dr. Wright eller hva han hadde å si. Du skjønner, han er en type lov og orden, en som forakter kriminalitet og korrupsjon og som ønsker å se en renere, bedre og mer effektiv verden. Han var ikke sjenert for å fortelle ‘crypto bros’ hvordan han følte om retningen de tok, og det tok ikke lang tid før en massiv, organisert svertekampanje begynte å prøve å diskreditere ham.

I et forsøk på å forsvare seg mot påstander om å være en bedrager, forsøkte Dr. Wright saksøkte flere personer som hadde ærekrenket ham på nettet. Som svar fjernet handelsplattformer som Binance Bitcoin SV, direkte i strid med deres påståtte frimarkedsprinsipper til fordel for å gjøre en digital valuta assosiert med noen de var uenige med utilgjengelig.

Coinbase gikk videre: den noterte aldri BSV i utgangspunktet. Det er riktig; den beste versjonen av Bitcoin, som er originalen som skissert av Satoshi Nakamoto i hans hvitbok, kom aldri inn på den mest kjente digitale valutavekslingen. Coinbase var bare altfor glad for å liste opp en rekke verdiløse altcoins og den kriminelt tilknyttede stablecoin Tether, men for den enkle handlingen å motsi deres fortelling og forsvare hans rykte i retten, sa Dr. Wright og den digitale valutaen knyttet til ham ble forvist fra de største handelsplattformene, og BSV ble aldri engang anerkjent av Coinbase.

Er ikke det rart? Coinbase-sjef Brian Armstrong har gjentatte ganger beskrevet å lese hvitboken og ha en serie av verdensberømte avsløringer om hvordan Bitcoin ville endre alt, så han må vite at BSV stemmer overens med det som står i den. Mer nylig mottok Coinbase, sammen med flere andre digitale valutavekslinger, brev fra Dr. Wrights advokater advarer dem om forestående rettslige skritt på grunn av deres feilaktige bruk av merkenavnet Bitcoin. Coinbase foretrakk stillhet fremfor ærlig diskurs, og klarte ikke å advare brukerne eller investorene om de juridiske merknadene.

Spar oss det fromme tullet, Coinbase

Selv om Coinbase kan prøve å spille-skuespill at det er en av de kule barna, viser handlingene deres annerledes. Det er en bedriftsgigant med bunnlinjen i tankene, og når det kommer til sine forretningsinteresser, er den like villig til å sensurere avvikende stemmer som Twitter og de andre store teknologiselskapene.

Når historiebøkene er skrevet, vil Coinbase gå ned som en av fiendene til Bitcoin. Ved å foretrekke handelsfortjeneste fremfor den revolusjonerende teknologien grunnleggeren hevder å ha forelsket seg i, vil det bemerkes at Coinbase var medskyldig i å dempe Satoshi og undertrykke Bitcoin.

Til tross for hva det kan stå i hyklerske uttalelser lagt ut på nettet, Coinbase er aktivt involvert i sensur. Brukerne, som kan falle for disse villedende uttalelsene, bør være klar over dette før de velger å gjøre forretninger med dem.

Følg CoinGeeks Crypto Crime Cartel serie, som fordyper seg i strømmen av grupper – en fra BitMEX til Binance, Bitcoin.com, Blockstream, ShapeShift, Myntbase, Ripple, Ethereum, FTX og Tether—som har valgt å bruke den digitale aktiva-revolusjonen og gjort industrien til et minefelt for naive (og til og med erfarne) aktører i markedet.

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere seksjonen, den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som opprinnelig ble forestilt av Satoshi Nakamoto – og blockchain.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *