Ransomware-betalinger i 2020 var ikke…

Chainalysis oppdaterte sitt estimat for 2020 løsepengevarebetalinger fra $350 millioner til $692 millioner, med et første estimat på $602 millioner for 2021.

I sin siste rapport bemerket Chainalysis at den oppdaterer tidligere års estimater med tilbakevirkende kraft ved ytterligere identifisering av midler. De første tallene som setter løsepengevareinntektene i første halvår av 2021 over første halvår av 2020 antyder at årets beløp til slutt vil bli avslørt for å ha langt overgått fjorårets, ifølge rapporten.

I motsetning til den kraftige økningen de siste to årene, oppdaget Chainalysis bare 152 millioner dollar i betalinger i 2019 og kun 39 millioner dollar i 2018.

Flere ransomware-stammer

Ransomware opplevde også vekst i antall aktive stammer og mengden penger som ble presset ut av dem. Gjennom 2021 mottok minst 140 stammer betaling fra ofre, opp fra 119 i 2020 og 70 i 2019. De fleste stammer ankommer og går i faser, og blir sovende etter å ha vist seg i kort tid.

Mens Chainalysis-data i stor grad reflekterte denne trenden, forble en som heter strain Conti aktiv i hele 2021. Da den faktisk så sin samlede andel av all løsepengevareinntektsvekst gjennom året, ble den den største inntektsbelastningen i 2021, og presset til slutt ut minst 180 millioner dollar fra ofre. Rapporten fremhevet også DarkSide som nummer to i midler som ble presset ut i fjor, kjent for sin rolle i angrepet på en oljerørledning Colonial Pipeline, hvorav 2,3 millioner dollar av totalen ble gjenvunnet.

Storviltjakt

Mens den gjennomsnittlige ransomware-betalingsstørrelsen i 2019 var $25.000, har den siden multiplisert til $88.000 i 2020 og over $118.000 i 2021. Rapporten nevner én årsak til økningen i løsepengerstørrelser er “fokuset på å utføre høyt målrettede angrep mot store organisasjoner .”

Tredjepartsleverandører som bruker løsepenge-som-en-tjeneste-forretningsmodeller forenkler denne “big game jakten”-tilnærmingen for løsepenge-angripere. For eksempel kan Contis lang levetid og suksess sannsynligvis tilskrives at den tilbyr løsepengeprogramvare for kjøp for en del av kuttet.

Innlegget Ransomware-betalinger i 2020 var nesten dobbelte innledende kjedeanalyseestimater dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *