Studenter som utvinner krypto i sovesaler mai…

Universitetsstudenter i Russland som preger digital valuta i sovesalene sine risikerer straffer og til og med straffeanklager, ifølge en juridisk ekspert sitert av lokale medier. Advarselen kommer mens russiske myndigheter prøver å dempe kryptogruvedrift med billig energi i boligområder.

Gruvedrift kan bli til risikabelt foretak for russiske studenter

Ettersom flere og flere russere setter opp improviserte kryptofarmer på steder med tilgang til subsidiert elektrisitet, som hjemmene deres, har studenter blitt advart om at gruvedrift av digitale mynter i sovesalen kan behandles som et straffbart brudd på loven.

Universitetene vil i det minste kreve at de betaler det overskytende strømforbruket, sa Vladimir Shelupakhin fra advokatfirmaet Gorgadze and Partners til nyhetsbyrået RIA Novosti. I noen tilfeller kan imidlertid amatørgruvearbeiderne bli tiltalt for forbrytelser, la han til.

Gruvedrift kan forårsake betydelige materielle skader, heter det i rapporten. Hvis et universitet betaler en høyere strømregning, kan det kreve erstatning fra studentene som har blitt tatt for å prege kryptovaluta, utdypet advokaten. Men hvis gruvearbeiderne nekter å dekke disse utgiftene, kan de til slutt betale med sin frihet, advarte Shelupakhin.

«Hvis det ikke er mulig å identifisere gruvearbeiderne, er det nødvendig å melde fra til politiet. Og i dette tilfellet vil overtrederne bære straffeansvar i henhold til artikkel 165 i straffeloven (forårsaker skade på eiendom ved bedrag eller brudd på tillit),» sa den juridiske eksperten.

Kryptogruvedrift i Russland er ikke bare en lønnsom virksomhet for selskaper, men har blitt en alternativ inntektskilde for mange vanlige russere også. Husholdningselektrisitet i landet er subsidiert og mye billigere enn strømmen som selges til bedrifter, spesielt i energirike regioner.

Forbruket til befolkningen i Irkutsk, hvor strømprisene starter på bare 0,01 dollar per kWh i landlige områder, har økt fire ganger i 2021, og myndighetene mener at stigningen skyldes gruvemaskinvare som kjører i kjellere og garasjer. Gruvearbeidere har fått skylden for sammenbrudd og driftsstans.

I et forsøk på å håndtere problemet, har medlemmer av parlamentets energikomité nylig foreslått for den føderale regjeringen et sett med tiltak som tar sikte på å dempe hjemmegruvedrift. Utspillet kommer etter at den russiske sammenslutningen av energileverandører sendte lignende forslag til statsdumaen, parlamentets underhus.

Lovgiverne vil at verktøy skal få lov til å koble ulovlige gruvearbeidere fra nettet og forbrukere som må oppgi den tiltenkte bruken av den elektriske energien. De insisterer også på at internettleverandører bør være forpliktet til å dele IP-adressene til mistenkte gruvearbeidere og data om deres gruveaktivitet med myndighetene.

Forventer du at Russland vil slå ned på hjemmekryptogruvearbeidere? Del dine tanker om emnet i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *