DeFi på Bitcoin del 2: NFT og mar…

Dette innlegget ble først publisert på Medium. Les DeFi på Bitcoin Part 1: Fungible tokens and token swap og DeFi on Bitcoin Part 3: Uniswap.

I del 2 av serien illustrerer vi hvordan man bygger ikke-fungible tokens (NFT) og selger dem direkte på Bitcoin.

Ikke-fungible tokens

I et grunnleggende oppsett er en NFT-kontrakt ganske enkelt en tabell med to kolonner: en ID, som unikt representerer en ikke-fungibel eiendel, og dens rettmessige eier.


NFT-bord

Følgende kontrakt implementerer en slik grunnleggende NFT-kontrakt, lik ERC721 token-standarden i Ethereum.

ERC721 kontrakt

Den er veldig lik den fungible token-kontrakten vi har utviklet. Den mest bemerkelsesverdige forskjellen er token-tabellen på linje 6, som tilordner ID til eieren, i stedet for eier til token-saldo.

Selg NFT

La oss selge noen NFT-er i bytte mot bitcoins. Dette er beslektet med å bytte fungible tokens. I stedet, vi bytte en NFT for bitcoins.

I det følgende eksempelet signerer Alice bare hvis betalingsbeløpet oppfyller priskravet hennes, i den andre utgangen av tx2. Bob signerer kun hvis han blir ny eier av NFT med id 1, i den første utgangen av tx2. Igjen er salget ikke-forvaringsmessig og atomært.

NFT salgsdiagram


NFT-salg

Utvidelser

Det finnes en rekke måter å utvide salget på. Vi nevner noen eksempler:

  • selge NFT i bytte mot andre tokens: den andre utgangen av tx2 skal inneholde betalingen til Alice i tokens (fungible eller ikke), ikke bitcoins, som er finansiert av en annen tx1.
  • plattformavgift: en tredje utgang kan legges til tx2 som betaler markedsplassen en avgift, for eksempel 3 % av beløpet for den andre produksjonen.

Se: CoinGeek New York-panelet, lisensierings-IP for NFT-er: grafiske romaner, tegneserier og merkevarer

Ny på Bitcoin? Sjekk ut CoinGeeks Bitcoin for nybegynnere seksjonen, den ultimate ressursguiden for å lære mer om Bitcoin – som opprinnelig ble forestilt av Satoshi Nakamoto – og blockchain.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *