FTC advarer mot romantikksvindel som lokker P…

US Federal Trade Commission (FTC) har advart mot romantikksvindel ved bruk av kryptovaluta. Svindlere bruker romantikk som en krok for å lokke folk til falske investeringer, spesielt krypto, forklarte det føderale byrået. “2021-tallene er nesten fem ganger de som ble rapportert i 2020, og mer enn 25 ganger de som ble rapportert i 2019,” sa FTC.

FTC advarer om kryptoromantikk-svindel

Den amerikanske handelskommisjonen (FTC) utstedte en advarsel torsdag om kryptorelatert romantikksvindel. FTC er et uavhengig byrå for den amerikanske regjeringen hvis hovedoppgave er håndheving av sivil amerikansk antitrustlov og fremme av forbrukerbeskyttelse.

“Nye data fra Federal Trade Commission viser at flere forbrukere enn noen gang rapporterer å bli offer for romantikksvindlere.” Forbrukere rapporterte at de tapte 547 millioner dollar bare i 2021,” skrev FTC og la til:

En økende trend i 2021 var svindlere som brukte romantikk som en krok for å lokke folk til falske investeringer, spesielt kryptovaluta.

“Forbrukere som betalte romantikksvindlere med kryptovaluta rapporterte at de tapte 139 millioner dollar totalt i 2021, mer enn noe annet betalingsbeløp,” sa det føderale byrået. “2021-tallene er nesten fem ganger det som ble rapportert i 2020, og mer enn 25 ganger det som ble rapportert i 2019.”

I tillegg bemerket FTC at mediantapet for forbrukere som rapporterte å betale en romantisk svindler med kryptovaluta i 2021 var nesten $9 770.

Federal Trade Commission forklarte at i romantikk-svindel:

Folk blir forledet til å tro at deres nye følgesvenn på nett er en vellykket investor som, om ikke lenge, tilfeldig tilbyr investeringsråd.

Foruten kryptovaluta, involverer en annen populær investeringsmetode fremmet av disse romantikksvindlerne valutahandel (forex).

Den vanligste betalingsmåten til romantikksvindlere er imidlertid ikke kryptovaluta. “Omtrent 28% av folk som rapporterte å tape penger på en romantikk-svindel i 2021 sa at de betalte med et gavekort eller reload-kort, etterfulgt av kryptovaluta (18%),” avklarte FTC.

Det føderale byrået har utstedt flere advarsler om svindel som involverer kryptovaluta i år. I januar advarte den om kryptosvindel ved bruk av sosiale medier og minibanker.

Hva synes du om svindel med kryptoromantikk? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

Dette innholdet er levert av Bitcoin News. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *