Intel Corporation planlegger å gå inn i…

Kan Intels lansering av en blokkjede-fokusert brikke bety undergang for Bitmain? Vanskelig å si, men det er tegn som tyder på at Intel tar denne plassen på alvor.

Bitcoin-gruvedrift brukte først sentrale prosesseringsenheter i hjemmedatamaskiner, som ble designet for generelle formål. Gruvedrift er prosessen der et begrenset antall bitcoins opptjenes av “gruvearbeidere”, i hovedsak de som løser kryptografiske gåter for å verifisere transaksjoner på en distribuert hovedbok kalt en blokkjede. Etter det ble grafiske prosesseringsenheter (GPUer) brukt ettersom gåtene ble vanskeligere. Deretter ble Application-Specific Integrated Circuits stjernen i showet. Nå er “gruvebassenger”, som består av flere ASIC-datasentre, den mest mulige måten å utvinne bitcoin på.

Hvilken ASIC styrer?

Den mest lønnsomme ASIC på markedet for tiden er Antminer S19 Pro. Den er laget av Bitmain, som spesialiserer seg på gruvemaskinvare. I hjertet av ASIC er en svært sofistikert prosesseringsbrikke dedikert til SHA-256-gruvedrift. SHA-256 refererer til en kryptografisk hash-funksjon som brukes til å bekrefte transaksjoner. Gruvearbeidere ser etter maskiner som er energieffektive ved å bruke den kryptografiske hash-funksjonen SHA-256. Kryptografi er kunsten å skjule data ved hjelp av spesielle matematiske teknikker. Nå gjør Intel et spill for gruvemarkedet ved å lansere den SHA-256-optimaliserte blokkjedeakseleratoren, som hevdes å ha over 1000 ganger bedre ytelse per watt enn GPU-ene som brukes til SHA-256-gruvedriften.

Den nye blokkjedebrikken vil sendes senere i 2022. Intel har allerede inngått avtaler med Argo blockchain, Block (Jack Dorseys betalingsselskap, tidligere Square), og GRIID Infrastructure for å levere brikken. Kan det brukes i Blocks kommende åpen kildekode-gruveprosjekt? Tiden vil vise. Brikkearkitekturen, som i hovedsak er utformingen av underkretsene, er implementert på et lite stykke silisium. Silisium er råmaterialet som underkretser er etset på ved hjelp av avansert litografi. Intels tiår med forskning på kryptografi, hashing-teknikker og svært lavspente kretser har ført det opp til dette punktet. Intel lanserer også en ny Custom Compute Group innenfor sin Accelerated Computing Systems and Graphics Business Unit, for å designe brikker for flere applikasjoner.

Mindre flis er mer energieffektive

En reduksjon i brikkestørrelse er en måte å gjøre en brikke mer energieffektiv på. Antminers syv nanometer (en milliarddel av en meter) er for tiden den mest effektive i bransjen. Jo mindre prosessor, jo større antall transistorer som kan etses på råsilisiumet. Dette betyr at elektrisitet reiser en kortere avstand mellom transistorer (en elementær elektronisk komponent) på brikken for å gjøre praktisk arbeid. Dette resulterer i raskere databehandling, mindre energiforbruk og mer utmerket varmespredning.

Det er ennå å se hvilken størrelse Intels nye blokkjedebrikke vil være. Den minste brikken de har designet er 10nm, mens 7nm-brikken skal lanseres i 2023.

Hva synes du om dette emnet? Skriv til oss og fortell oss!

Innlegget Intel Corporation Plans to Enter Mining Chip Race dukket først opp på BeInCrypto.

Dette innholdet er levert av BeInCrypto. Alle meninger i den artikkelen tilhører leverandøren. Hvis leverandøren ikke deler hele artikkelen, kan du klikke her for å lese den originale kilden.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *