OpenSea v. LooksRare – Vurderer…

OpenSea har vært OG NFT-markedsplassen en stund nå. Faktisk, til tross for noen store bekymringer delt av noen av brukerne, var det for mange usannsynlig at OpenSeas posisjon i markedet ble tilranet.

Inntil nylig.

I januar ble LooksRare lansert, og plassen har ikke vært den samme siden. Faktisk, like etter lanseringen, var LooksRare i nyhetene etter at den gjentatte ganger overtok OGs daglige volum. Denne status quo ble konsekvent opprettholdt fra 12. januar til 11. februar.

Kilde: Dune Analytics

Det er unødvendig å si at slike bevis sannsynligvis gir næring til spekulasjoner om at OpenSeas tid i solen kan være unnagjort. Kan være. Kanskje ikke. Det som er klart, dessverre, er at OpenSea ikke sitter stille. Faktisk, ifølge rapporter, jobber den mot å integrere Solana-baserte NFT-er pluss Phantom-lommebokstøtte.

Fase 2 – En halvering av formuer?

Det ville imidlertid være å gå bort fra poenget fordi det er på tide å se nærmere på LooksRare. I løpet av de siste ukene har det blitt hevdet mye om den nye oppkomlingen. Nå skal vi ikke utdype alt dette her, men sjekk ut hva som er skrevet om påstandene om vaskehandel mot det, for eksempel.

På økosystemfronten var LooksRare nylig i nyhetene etter at den gikk gjennom med fase 2. Under det samme har LOOKS belønninger, både for handel og innsats, blitt redusert med over 50%. Takket være det samme er det nå færre LOOKS i omløp. Videre vil noen LOOKS omfordeles til langsiktig Uniswap V3-likviditet. Den neste belønningshalveringen er planlagt for mindre enn 90 dager.

Hvordan takler LooksRare det da? Vel, det har ikke vært den beste tiden hvis visse datasett tas i betraktning. Spesielt når det settes opp mot tallene som ble sett i januar. Det samme var temaet for den siste Santiment Insights-rapporten.

Sannsynligvis ikke etter planen…

I dagene etter halveringen falt LooksRares brukerantall, handelsvolum og genererte gebyrer til sitt laveste punkt på over en måned. De siste 24 timene så OpenSea faktisk forbi LooksRares daglige volum for første gang på en måned.

Kilde: Dune Analytics/Santiment

Nå, vil dette være nok til å få LooksRare-toget til å stoppe på kort sikt? Sannsynligvis ikke, med en analytiker faktisk hevde at APR er attraktiv nok for vaskehandlere til å holde den i gang de neste 90 dagene.

Det ville imidlertid være for enkelt og urimelig å vurdere ett sett med beregninger alene. Hva sier andre beregninger?

Den metriske siden av ting

Vurder for eksempel spørsmålet om forsyning på børser. Som det fremgår av diagrammet nedenfor, har tilbudet av LOOKS på børsene de siste ukene øket jevnt. Vanligvis er akkumulering av et tokens forsyning på børser et tegn på økende salgspress.

Dette er tilfellet her også, med det samme som tilsvarer et fall i altcoinens pris. Mens noen hadde håpet at belønningshalveringen kanskje ville bremse denne nedstigningen, har det ikke skjedd.

Kilde: Santiment

Så er det spørsmålet om nettverksvekst, en beregning som har falt siden siste kvartal av januar. I følge Santiment,

«Sannsynligvis på grunn av at de fleste har hevdet sitt LOOK og går videre. For øyeblikket er det bare ikke nok ny etterspørsel til å støtte opp prisene.»

Kilde: Santiment

Er det alle dårlige nyheter for LOOKS? Vel, egentlig ikke.

Aktive adresser 1 time for LOOKS, for eksempel, har blitt normalisert i det siste.

Til slutt er det den lille saken om balansen på innsatskontrakten også. Som fremhevet av kryptoanalytikkplattformen, har saldoen på den samme fortsatt å stige de siste dagene, til tross for fallet i alt-prisen. Faktisk, med de samme store tilsigene i det siste, er nesten 85 % av alle LOOKS satset.

“… noe som kan tyde på at hvaler og sterke hender ikke lar seg fascinere av prishandlingen.”

Kilde: Santiment

Det er vanskelig å si hvor LOOKS og LooksRare vil gå herfra. Det som imidlertid er åpenbart er at det er en lang vei å gå før «konkurransen» mellom OpenSea og LooksRare kan forbli som én.

Bitcoin

Bitcoin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *