Huawei Mate Xs 2 recenzija: odličen zložljiv telefon z nekaj pomanjkljivostmi

Huawei je zopet poskrbel, da so oči javnosti vsaj za nekaj časa usmerjene v njih. Tokrat ne zaradi nesoglasij z ZDA, ampak zaradi novega zložljivega telefona Huawei Mate Xs 2.

Huawei P50 Pocket, Mate X, Mate Xs in sedaj še Huawei Mate Xs 2. Kitajsko podjetje ni novinec na trgu zložljivih in prepogljivih telefonov. Lansko leto smo testirali P50 Pocket, ki je nadgradil zložljivo zasnovo, postregel z dobro glavno kamero in dinamičnim 120 Hz OLED zaslonu. Bil pa je predstavnik oblike odpiranja in zapiranja v obliki školjke. Novi Xs 2 pa se odpira kot knjiga, vendar v nasprotno smer kot smo vajeni pri Samsung zložljivih telefonih.

V nadaljevanju si bomo ogledali, katere so prednosti in slabosti drugačne zložljive zasnove, kako se obnese nova generacija zložljivega tečaja, ali je zaradi drugačne zasnove kompromirana vzdržljivost telefona, dotaknili se bomo tudi Huaweieve programske opreme in kako si olajšate življenje brez Googlovih mobilnih storitev oziroma kako si lahko na različne načine povrnete del Googlovega programskega ekosistema.

Potrpite z nami, saj gre za dolgo branje.

Prednosti Slabosti
📱 Skoraj popolna zložljiva zasnova 📵 Previsoka cena, tudi za zložljiv telefon
📱 Ogromen in živahen OLED zaslon 📵 Povprečna baterija
📱 Odlična večopravilnost 📵 Programska in strojna omejitev zaradi blokade ZDA
📱 Hitro 66 W polnjenje  

Huawei Mate Xs 2 cena Slovenija in različice

  • Huawei Mate Xs 2 8GB/512GB: 1.999 €

V Sloveniji na voljo samo v beli barvi.

Huawei Mate Xs 2: zložljiva zasnova, ki je postavila trend za naprej

Najprej se dotaknimo vrtoglave cene dveh tisočakov. Ko telefon stane, ne glede na to, ali je zložljiv ali ne, enako kot dva dobra računalnika ali dva klasična flagship telefona, ga zelo hitro čaka težka, če ne celo nemogoča naloga. Že tako zložljivi telefoni spadajo v kategorijo nišnih naprav, s tako visoko ceno pa so dobili še dodatnega sovražnika – sebe. Če nas bo želel Huawei Mate Xs 2 prepričati, bo moral obkljukati čisto vsa okenca na našem seznamu pričakovanj.

Leave a Comment