Polygon (MATIC) prisförutsägelse 2025-2030: Är 25 USD inom räckhåll för MATIC 2030

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet

Är du missnöjd som MATIC-hållare? Tja, chansen är stor att du är det.

Det finns dock några goda nyheter – du är inte ensam. Vad mer – Det är troligt att det kommer fler goda nyheter framöver på grund av marknadens allmänna hausseartade.

Tänk på detta – Kryptovintern såg MATIC falla hela vägen ner till 0,324 USD den 19 juni 2022 – Dess lägsta nivå på över ett år.

Signalerar denna omsvängning en tjurkörning eller är det en död katt som väntar på att fleece omedvetna investerare? I den här artikeln kommer vi att ta en titt på händelser som har påverkat MATICs pris och de som kommer att påverka dess framtid.

Polygon är utan tvekan Ethereums bästa lager-2-skalningslösning. För ett projekt som startade 2017 har Polygon växt ganska snabbt. Nätverket har hittills behandlat mer än 1,8 miljarder transaktioner. Sandeep Nailwal och hans team skulle inte ha förutsett att de skulle ha mer än 4 miljarder av sin inhemska token MATIC insatt inom 5 år efter lanseringen.

Enligt PolygonScan finns det mer än 170 miljoner unika polygonadresser. Bara den här månaden har nätverket lagt till 2,3 miljoner nya adresser, med en genomsnittlig takt på nästan 150 000 per dag.

Å andra sidan avslöjar MATICs YTD-diagram en mycket annorlunda historia. Sedan januari har krypton rankad 12 på CoinMarketCap sjunkit nästan 68%, och sjunkit från $2,58, hela vägen ner till $0,82. En del av denna förlust kan tillskrivas den ökända kryptovintern som inte har sparat någon krypto.

Den senaste händelsen som har påverkat Polygon är dock Ethereums sammanslagning som såg att nätverket gick över till en konsensusmodell med bevis på insats. MATICs 24-timmarsvolym krympte med över 16%, vilket tyder på att investerare håller sig borta från krypton för att undvika att fånga efterskalv av sammanslagningen, trots allt är Polygon en Ethereum lager 2-skalningslösning.

I skrivande stund handlades MATIC för $0,82. Börsvärdet uppgick till 6,05 miljarder dollar med 321,2 miljoner dollar omsatt under de senaste 24 timmarna. Med över 142 miljoner unika användaradresser och säkrade tillgångar på 5 miljarder USD har Polygon PoS hittills behandlat mer än 1,6 miljarder transaktioner.

2021: Vändpunkt för Polygon

I februari 2021 ändrade Matic namn till Polygon i ett försök att tillhandahålla en skalbar version av Ethereums infrastruktur och introducera överlagringar för att kombinera andra lager 2-plattformar för omedelbara transaktioner, bland annat. Polygon behöll namnet på sin ursprungliga token MATIC. Token fortsatte att öka med över 200 % under de kommande 30 dagarna. Polygon körs på proof-of-stake konsensusprotokollet och kan beskrivas som en Ethereum lager 2-skalningslösning med det bästa av två världar.

2021 steg MATICs pris i höjden tack vare den ökande populariteten för Ethereum och ökande aktivitet i NFTs och play-to-earn-spel som Axie Infinity. MATIC började året på ödmjuka $0,018 och börsvärde på $81 miljoner. I slutet av året nådde MATICs börsvärde hela 20 miljarder dollar, med altcoin som nådde sin rekordnivå på 2,92 dollar den 27 december.

Den 12 maj 2021 donerade Ethereums medgrundare Vitalik Buterin krypto värd 1 miljard dollar till Indien Covid-19 hjälpfond som inrättats av Nailwal. Denna till synes orelaterade händelse fick MATIC att öka med 145 % inom de närmaste 48 timmarna. Den 18 maj hade tokenen gått från $1,01 hela vägen upp till $2,45, och ökat med 240%.

I maj 2021 var Polygon i nyheterna efter att den tagit emot stöd från miljardärsinvesteraren Mark Cuban, som avslöjade planer på att integrera sin NFT-plattform Lazy.com med Polygon. Efter sin investering i Polygon hävdade Cuban att Polygon Network ”förstörde alla andra” vid Defi Summit Virtual Conference i juni 2021.

Sedan början av 2022 har Polygon säkrat olika partnerskap, framför allt med Adobes Behance, Draftkings och miljardärens hedgefondförvaltare Alan Howard för utveckling av Web3-projekt. Polygon har partnerskap inom olika branscher. Instagram och Polygon har också samarbetat kring NFT.

Stripe har lanserat globala kryptoutbetalningar med Polygon. Modemärken som Adidas Originals och Prada har lanserat NFT-kollektioner på polygon

Baserat på insamlade användningsstatistik har Alchemy beskrivit Polygon som det bäst positionerade protokollet för att driva det blomstrande Web3-ekosystemet. Data från Alchemy visade också att Polygon vid presstillfället var värd för mer än 19 000 decentraliserade applikationer (dApps) på sitt nätverk.

Den 27 maj 2022 meddelade Tether (USDT), det största stabila myntet efter börsvärde, att det lanseras på Polygon Network. MATIC steg med mer än 10% efter nyheterna om lanseringen.

Citigroup släppte en rapport i april 2022, en där den beskrev Polygon som AWS of Web3. Rapporten fortsatte med att hävda att Metaverse-ekonomin beräknas vara värd hela 13 biljoner dollar år 2030, med det mesta som utvecklas på Polygon Network. Citigroup tror också att Polygon kommer att få en utbredd användning tack vare dess låga transaktionsavgifter och utvecklarvänliga ekosystem.

Terra-nätverkets kollaps i maj 2022 utlöste en exodus av utvecklare och projekt. Polygon tillkännagav snart en Terra Developers Fund på flera miljoner dollar i ett försök att hjälpa migreringen av alla som vill byta nätverk. Den 8 juli, Polygon Studios vd Ryan Wyatt twittrade att över 48 Terra-projekt hade migrerat till Polygon.

Kryptobörsen Coinbase publicerade en rapport den 8 augusti 2022 som hävdade att framtiden för Layer 2-skalningslösningar mycket väl kan vara ett nollsummespel, vilket antyder att lager 2-lösningar som Polygon skulle kunna gå om Ethereum när det gäller ekonomisk aktivitet.

Den 8 augusti 2022, blockchain-säkerhet från PeckShield rapporterad en rugpull av Polygon-baserat play-to-earn-spelet Dragoma, efter en kraftig nedgång i värdet på dess inhemska token DMA. Detsamma har bekräftats av data från Polygonscan som visar en tydlig ökning av tokenöverföringar och överföringsbelopp på dagen för den påstådda ryggdragningen vilket ledde till en förlust på över 1 miljon dollar.

I veckan efter Polygons meddelande från Gnosis-bron ökade MATIC med mer än 18% och bröt det avgörande motståndet vid $1 under en kort period. Den här funktionen banar väg för Web3-team som DeFi-protokoll och DAO att överföra tillgångar mellan Ethereum och Polygon, för avsevärt lägre gasavgifter utan att kompromissa med säkerheten.

Siffror från den 32:a upplagan av PolygonInsights, en veckorapport publicerad av Polygon som beskriver viktiga nätverksstatistik, indikerade att trots att MATIC tappade från $1-märket som MATIC hade återvunnit en knapp vecka tidigare, var inte allt förlorat. Veckovis NFT-volym uppgick till 902 miljoner dollar, en enorm ökning med 800 % från föregående vecka. Samtidigt växte Active wallets med 75 % till 280 000.

I en bransch som ofta utsätts för att vara energiintensiv och skadlig för miljön, har Polygon utmärkt sig genom att uppnå koldioxidneutralitet i nätverket efter att ha lastat av $400 000 i koldioxidkrediter. Detta ogiltigförklarade den koldioxidskuld som uppstått av nätverket. Enligt ”Green Manifesto” publicerad av Polygon planerar de nu att uppnå statusen att vara koldioxidnegativa i slutet av 2022. Faktum är att de har utlovat 20 miljoner dollar för den milstolpen.

Cercle X, världens första decentraliserade applikation för avfallshanteringslösningar, tillkännagav den 15 augusti att de hade integrerats med Polygon för att utnyttja Web3 för att digitalisera sophanteringsprocessen genom att utveckla en instrumentpanel för avfallshantering.

Valrörelse

Källa: Santiment

Data från blockkedjeanalysföretaget Santiment visar att efter den marknadsomfattande försäljningen som utlöstes av Terras kollaps, togs nästan 30 % av utbudet av toppbörsadresser (valar) bort från börser, detsamma bekräftas av den synliga spiken i utbud som innehas av icke-börsadresser vilket indikerar att utbudet som innehas av icke-börsadresser skjutit i höjden till 806 miljoner MATIC.

Men i mitten av juni upphävdes denna överföring, med investerare som skyndade in sina MATIC-innehav till börser och icke-börsinnehav sjönk med 240 miljoner MATIC.

Det skulle vara säkert att anta att dessa innehav kom från adresser utanför börser eftersom en kraftig nedgång i utbudet hos dem är synlig. I över en månad var innehaven ganska vilande på sina respektive ställen, men i slutet av juli minskade utbudet från toppbörsadresser igen, denna gång med 120 miljoner MATIC. Samtidigt innehöll adresser som inte var utbyte hela 6,6 miljarder MATIC.

Senaste statistiken

Den 30 augusti, Polygon släppte den 34th upplagan av PolygonInsights, en veckoanalysrapport där nyckeltal om nätverket, dApps och NFT:er publiceras.

Med 817 000 aktiva användare per vecka, registrerade nätverket en tillväxt på 14 %, jämfört med 805 000 aktiva användare föregående vecka. Medan de dagliga transaktionerna sjönk med 3 %, var de totala transaktionerna 12 % billigare än veckan innan. Den genomsnittliga dagliga intäkten blev $45 100.

Siffrorna på NFT-avdelningen var mycket mer optimistiska. Den veckovisa NFT växte med hela 400 % och nådde 656 miljoner dollar. Antalet nya NFT-plånböcker ökade med nästan 60 % med 60 000 nya användare som registrerade sig på nätverket. Minthändelser och totala NFT-transaktioner var de två områden som inte såg tillväxt, med båda siffrorna minskade med 12% respektive 9%.

dApp-statistik avslöjade att Arc8 och SushiSwap var de två främsta drivkrafterna i de 25 bästa protokollen. Arc8 registrerade mer än 30 000 nya användare, en ökning med 51 % från föregående vecka. SushiSwap å andra sidan registrerade 8200 nya användare, vilket återspeglar en massiv ökning på 88 % jämfört med föregående vecka.

Polygon Tokenomics

Polygon har en maximal tillgång på 10 miljarder tokens, av vilka 8 miljarder för närvarande är i omlopp. De återstående 2 miljarder tokens kommer att låsas upp med jämna mellanrum under de kommande fyra åren och kommer i första hand att betalas ut genom insatsbelöningar. Det första utbyteserbjudandet hölls på Binance via Binance Launch Pad för att underlätta försäljningen av 19 % av tokens.

Källa: Polygon Forum

Följande är uppdelningen av det nuvarande utbudet –

  • Polygon Team – 1,6 miljarder
  • Polygon Foundation – 2,19 miljarder
  • Binance Launchpad – 1,9 miljarder
  • Rådgivare – 400 miljoner
  • Privat försäljning – 380 miljoner
  • Ekosystem – 2,33 miljarder
  • Staking Rewards – 1,2 miljarder

Det är förståeligt att det är många som är väldigt hausse på MATICs framtid. Vissa YouTubers, till exempel, tro MATIC kommer snart att vara värd $10 på listorna. Faktum är att han hävdade att en ”härlig” tvåsiffrig värdering för token är oundviklig.

Vi har sett Polygon verkligen öka i antalet sålda NFT. Vi kan se från juli, när vi sålde 50 000 polygonbaserade NFT:er, till nu där vi har … 1,99 miljoner NFT:er sålda i december månad på Polygon på OpenSea. Det är en helt enorm, massiv tillväxt för Polygon-ekosystemet.”

MATIC Prisförutsägelse 2025

Efter att ha analyserat altcoins prisåtgärd, drog kryptoexperter på Changelly slutsatsen att MATIC borde vara värt minst $3,39 år 2025. De förutspådde ett maxpris på $3,97 för det året.

Enligt Telegaon ska MATIC vara värd minst 6,93 USD 2025, med ett genomsnittspris på 7,18 USD. Det högsta priset som projiceras av plattformen är $9,36.

MATIC Prisförutsägelse för 2030

Changellys krypto-experter tror att MATIC år 2030 kommer att handlas mellan $22,74 och $27,07, med ett genomsnittspris på $23,36.

Här är det värt att påpeka att 2030 fortfarande är långt borta. 8 år senare kan kryptomarknaden påverkas av en mängd olika händelser och uppdateringar, som var och en är svår att fastställa. Ergo är det bäst att förutsägelser som dessa tas med en nypa salt.

På den ljusa sidan blinkade dock MATICs tekniker med en KÖP-signal i skrivande stund. Det är då inte konstigt att de flesta är optimistiska om altcoinns förmögenhet.

Källa: TradingView

Slutsats

MATIC:s återhämtning sedan den marknadsövergripande försäljningen i maj har varit imponerande, men det är möjligt att trenden vänder om investerare väljer att bokföra sina vinster. Speciellt med tanke på att många av dem har sett sina innehav minska på grund av den pågående kryptovintern och utsikten att lämna i green kommer att vara frestande.

På Korea Blockchain Week 2022 föreslog medgrundaren Sandeep Nailwal att baisseartade förhållanden som den pågående kryptovintern ger en ”brusfri” miljö som lämpar sig för talangförvärv och marknadsföring. Detta kan innebära att Polygon kommer ut i förväg när trenden vänder och tjurarna är tillbaka på marknaden.

Kryptoexperter verkar vara delade över efterdyningarna av den efterlängtade Ethereum-fusionen som…

Leave a Comment