Solana (SOL) prisförutsägelse 2025-30: Är 1200 $ verkligen i SOL:s sikte?

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet.

Solana grundades för över 2 år sedan och är en av de ledande kryptovalutorna som använder proof-of-stake (PoS) konsensusmekanismen. Det är också en av de första som använder den innovativa proof-of-history-mekanismen (PoH). Under de senaste åren har det gett Ethereum en tuff körning på den globala marknaden för kryptovaluta.

Solana grundades av Anatoly Yakovenko som började sin karriär med Qualcomm och senare arbetade på Dropbox. Han började arbeta på Solana Labs-projektet tillsammans med sin Qualcomm-kollega Greg Fitzgerald 2017. Andra från Qualcomm gick också med i projektet och Solana-protokollet och tokens släpptes 2020.

Ethereum-blockkedjan övergick nyligen till PoS-konsensusmekanismen, en övergång som också har påverkat kryptoindustrin. Yakovenko däremot, sa i en intervju med Bloomberg Technology,

”När man tittar på antalet transaktioner som Solana hanterar från applikationer och från användare dagligen, är det mer än inte bara Ethereum utan alla Ethereum-baserade blockkedjor tillsammans. Så jag tror att Ethereum har en lång väg kvar när det gäller skalbarhet.”

Kryptovalutan sköt i höjden med cirka 12 000 % under 2021 och förblev hausse nästan hela året. Vid lanseringen var SOL:s pris under $1. Men under den hausseartade uppgången 2021 steg den till sin ATH av 258,93 USD den 6 november.

Dess ökande popularitet kan bedömas av det faktum att den populära amerikanska komikern och tv-värden Steve Harvey också gick med tåget. Det gjorde han när han ändrade sin Twitter-profil till en Solana Monkey Business NFT-profil i september förra året.

Källa: Twitter

Amerikanska sångaren Jeson Derulo twittrade om hans upphetsning för token förra året, och sa att han satsade på Solana och njöt av åkturen.

Solana har Uppfostrad runt 335,8 miljoner USD under 9 finansieringsronder, där Alameda Research, Andreessen Horowitz och Polychain är dess ledande investerare.

Det innevarande året hittills har dock visat sig vara mycket volatilt för alla kryptovalutor och Solana undkom inte heller denna börda. Hittills har dess högsta pris i år varit $136,38, daterat den 3 april. Solanas blockchain var nyligen hackad och tusentals användare rapporterade att de förlorat sina pengar värda cirka 8 miljoner dollar.

I skrivande stund handlades altcoinn för drygt 34 ​​dollar, på baksidan av helgens prisnedgång. Faktum är att även om kryptovalutan har deprecierats med knappt 2% under de senaste 24 timmarna, har den ökat under den senaste veckan.

Källa: SOL/USD, TradingView

I början av augusti i år tömdes tusentals Solana-konton. Solana Foundation, dock, berättade Financial Times att det ”inte verkar” som att exploateringen hade påverkat dess kärninfrastruktur, utan snarare orsakades av en bugg ”i programvara som används av flera plånböcker som är populära bland Solana-användare”.

Den amerikanska kryptovalutamiljardären Sam Bankman-Fried, VD för FTX-börsen, sa i en intervju med Fortune att SOL är den mest ”underskattade token just nu … åtminstone för en månad sedan.” Han tillade att även om Solana-systemet exponerade sig för många sårbarheter, har det fortsatt att tänja på gränser och det är vad blockkedjor behöver göra för att växa.

Cryptocurrency VC-fond Cyber ​​Capitals Justin Bons är dock inte lika entusiastisk som SBF. han twittrade att Solana har alldeles för många röda flaggor som flera stilleståndstider.

Solana-nätverket är för närvarande en av de bästa platserna att utforska NFT:er och DeFi-appar. Miljardärsentreprenören Reid Hoffman, mer känd som medgrundare av LinkedIn, meddelat på Twitter i juli att han släpper en serie Solana-baserade NFT:er baserade på bilder skapade med OpenAI:s DALL-E 2 AI-programvara. Han tillade att han skulle auktionera ut det första stycket med början på Magic Eden, den största Solana NFT-marknadsplatsen. Magic Eden är den ledande NFT-marknaden på Solana. Dess fokus på den konstnärliga gemenskapen, tillgängligheten av enkla verktyg och mångfalden av tokens som skapas och erbjuds gör det till en kraft att räkna med i NFT-gemenskapen.

I huvudsak har Solana dykt upp som ett paradigm för andra blockkedjor som vill växa.

Varför dessa prognoser spelar roll

Idag är Solana en av de snabbast växande kryptovalutorna på marknaden med nästan 100 miljarder transaktioner hittills. Den genomsnittliga kostnaden för en transaktion på plattformen är $0,00025, vilket gör den till en av de mest ekonomiska altcoins i krypto-universum. Med 1 850 valideringsnoder hävdar det att det också är ett av de säkraste blockkedjenätverken.

Solana Foundation har meddelat att totalt 489 miljoner SOL-tokens kommer att släppas i omlopp. För närvarande finns det lite under 300 miljoner tokens som redan är i omlopp.

Idag är det den nionde största kryptovalutan på marknaden, med ett börsvärde på nästan 12 miljarder dollar. Solana blockchain har åtta funktioner, inklusive PoH, Cloudbreak och Sealevel. Tack vare sin höga hastighet och låga kostnad har Solana framgångsrikt tilldragit sig intresset från både privata och institutionella investerare över hela världen. Solana lovar sina kunder att det inte ska tillkomma höjda avgifter och skatter. Dess låga transaktionsavgifter kompromissar inte med vare sig skalbarhet eller bearbetningshastighet för protokollet.

Det unika med Solana-blockkedjan är att det är den första plattformen som anpassar mekanismen ”bevis på historien” för kryptomining. En vitbok från 2017 publicerad av Yakovenko beskrev en tidtagningsmetod som han kallade bevis på historien. Tidningen hävdade att den långa tiden som krävs för att nå konsensus över en transaktion på konventionella blockkedjor som Bitcoin och Ethereum har fungerat som en barriär mot skalbarheten av dessa projekt. För att möta denna utmaning föreslog tidningen en ny metod för konsensus – bevis på historien – som skapar en redovisning som registrerar händelser när och när de inträffade.

Valideringsprocessen på Solana görs genom en innovativ kombination av proof-of-history och proof-of-stake konsensusmekanismer, i ett försök att vinna över de dubbla frågorna om säkerhet och skalbarhet som Ethereum-nätverket hade ställts inför.

Det unika med Solana-blockkedjan är att det är den första plattformen som anpassar mekanismen ”bevis på historien”. Dess innovativa inställning till teknik har vunnit betydande dragkraft på marknaden. Ergo måste investerare vara väl medvetna om dess tidigare resultat, nuvarande marknadssentiment och framtida förutsägelser.

I det här stycket ska vi noggrant observera Solanas nyckelprestandaparametrar, med särskild tonvikt på dess pris, marknadsvärde och volym. Vi kommer också att sammanfatta prognoserna från världens mest populära och pålitliga analytiker, förutom Fear & Greed Index för att bedöma framtida prognoser.

Solanas pris, börsvärde och andra mätvärden

Efter en extremt framgångsrik prestation förra året började kryptovalutamarknaden rasa 2022. Från cirka 178 dollar i början av januari sjönk SOL:s pris till så lågt som under 80 dollar i mitten av mars. I början av april bröt den mot $135-gränsen innan den återigen fortsatte att falla lägre och lägre. Vid presstillfället handlades SOL för knappt 32 $, med samma understrykning ett fall med cirka 75% på 7 månader.

I slutet av 2020 var Solanas börsvärde bara lite över 70 miljoner dollar. 2021 visade sig vara en drömkörning för valutan då dess börsvärde fortsatte att stiga högre och högre och klättrade så högt som 77,99 miljarder dollar den 6 november. När 2022 började var dess börsvärde 55,19 miljarder dollar, varefter det nådde en lägsta nivå på 25,49 miljarder dollar den 13 mars.

Marknadsförutsättningarna blev bättre i april, en kort stund, innan den föll igen.

Messaris James Trautman publicerade nyligen en rapport som analyserade tillståndet i Solana under andra kvartalet 2022. Med volatilitet förhärskande över mätvärden under Q1 kraschade Solana fullständigt, i linje med alla andra kryptovalutor under Q2. De makroekonomiska förhållandena försämrades för branschen när strängare regler höll på att komma på plats och vi bevittnade kollapsen på 60 miljarder dollar av terraUSD och LUNA.

Intäkterna minskade med 44,4 % på grund av dålig nätverksprestanda, och de genomsnittliga transaktionsavgifterna minskade i sin tur med 40,6 %. Under andra kvartalet var dess P/S-förhållande 847x. Jämfört med Q1 minskade dess TVL också med cirka 68 %, liknande en ~70 % minskning av TVL över alla de 10 bästa DeFi-protokollen.

Rapporten nämnde också att Solana är en av de ledande blockkedjorna när det kommer till NFT-transaktioner. För närvarande är det hem för Solanart, Metaplex och Magic Eden, bland flera andra NFT-marknadsplatser. Därför kan en ökning av denna tillgångsklass omvänt också påverka priset och volymen på dess inhemska kryptovaluta.

Solana-prisprognosen 2025

Vi måste förstå att experternas förutsägelser varierar mycket. Varje analytiker väger på en specifik uppsättning faktorer för att förutsäga marknaden och olika valutamått. Dessa analytiker studerar tidigare marknadstrender såväl som framtida spekulationer och kommer sedan fram till sina förutsägelser. Det är därför självklart att marknadsprognoserna varierar avsevärt. Även då fortsätter oväntade tekniska och ekonomiska förändringar att störa marknaden vilt och därigenom påverka valutamätningar.

Låt oss nu titta på vad olika kryptoanalytiker har att säga om Solanas framtid 2025.

Ett Changelly-blogginlägg hävdade att max- och minimipriserna för Solana 2025 kommer att vara $213,55 respektive $174,43. I genomsnitt kommer det att handlas till cirka 179,57 $ 2025, tillade det, med SOL:s potentiella ROI som förutspås till 441%.

Finders expertpanel hade också några förutsägelser att göra. Enligt panelen kan SOL förväntas nå $166-strecket 2025. Det är värt att påpeka här att dessa förutsägelser gjordes bara förra månaden. Tvärtom hävdade panelens förutsägelser från januari 2022 att SOL kommer att gå så högt som 486 $ 2025.

DigitalXs Alex Nagorskii har varit särskilt hausse när det gäller kryptovalutan och hävdar,

”Solana har implementerat flera lovande protokolluppdateringar som verkar ha minskat avbrotten på kort sikt. Det återstår att se om stabiliteten kommer att bestå. Solana har erövrat betydande delar av NFT-marknaden från Ethereum och är fortfarande en anständig konkurrent i L1-loppet.”

Solana-prisprognosen 2030

Att förutsäga marknader 8 år framåt är mycket spekulativt; det är i alla fall spekulativt även för en kortare period. Många noterade kryptoanalytiker och kommentatorer har ändå förutspått Solanas mätvärden för 2030.

Faktum är att Fortune rapporterade att FTX VD Sam Bankman-Fried nyligen sa att SOL är den mest ”underskattade token just nu … åtminstone för en månad sedan.” Han lade till,

”Jag tycker att det hade mycket dålig PR under en kort tidsperiod – jag tycker att det liksom förtjänade det, för att vara tydlig: tekniskt sett hade det mycket skit att jobba igenom… Men jag tror att det redan har fungerat igenom två tredjedelar av det. Jag tror att det kommer att ta sig igenom den andra tredjedelen.”

När det gäller 2030 förutspådde Finders panel att SOL kommer att gå så högt som $512 år 2030. Som var fallet för 2025 skilde panelens januariförutsägelser sig mycket från dess förutsägelser i juli.

Källa: Finder

Panxora Hedge Funds Gavin Smith anser att,

”SOL är en av de ledande utmanarna inom det smarta kontraktsblockkedjeområdet. De kommer sannolikt att vara en av de främsta förmånstagarna om Ethereum-uppgraderingarna inte ger lägre transaktionsavgifter.”

Slutsats

Det skulle inte vara rätt att inte nämna det faktum att Solana-nätverket är benäget till avbrott och har varit så ett tag nu. Kommer dessa avbrott att fortsätta och kommer de sannolikt att ha en inverkan på SOL framöver? Tja, det är kanske för tidigt att säga. Enligt Bitwaves vd,

”… håller ett öga på Solana, men det är den enda blockkedjan som regelbundet har stora avbrott, vilket helt enkelt inte är genomförbart för en finansiell teknologi.”

Faktum är att över 65 % av Finders paneldeltagare tror att Solanas nätverk kommer att fortsätta att se fler avbrott i framtiden.

Solana har ändå fortsatt att implementera lösningar för att förbättra nätverkets stabilitet och tillförlitlighet. Det fokuserar också på att utöka sitt marknadsekosystem, med antagandet av NFT-marknadsplatser, EVM-kompatibilitet, marknadsföring av Solana Pay och introduktionen av Solana Mobile. Idag har det vunnit valuta bland marknadsplatserna för decentraliserad finans (DeFi), icke-fungibla tokens (NFT) och spelgemenskaper.

Leverantören av kryptovaluta plånbokstjänster Phantom har nyligen börjat tillhandahålla möjligheten att bränna tokens så att användare kan förbli säkra mot falska icke-fungibla tokens (NFT) som skickas av bedragare.

Nyligen lanserade Solanas move-to-earn-applikation Stepn ett NFT-samarbete med La Liga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *