Cardano (ADA) prisförutsägelse 2025-2030: Vilka är LAMBO-chanserna att behålla ADA?

Varning: Datauppsättningarna som delas i följande artikel har sammanställts från en uppsättning onlineresurser och återspeglar inte AMBCryptos egen forskning i ämnet

Den här veckan, när kryptovalutorna återhämtade sig, gjorde priset på Cardano en betydande återhämtning. Priset ökade till en högsta av $0,4298, vilket var den högsta punkten sedan årets 6 oktober. Myntet har ökat med mer än 23 % sedan det nådde sin topp tidigare denna månad.


Här är AMBCryptos prisförutsägelse för Cardano [ADA] för 2023-24


De senaste dagarna har Cardano och andra kryptovalutor presterat starkt. Tidpunkten för denna återhämtning sammanföll med framgångarna på de amerikanska marknaderna. Förklaringen, enligt analytiker, var USA:s dystra konsumentförtroende och bostadsdata.

Cardanos pris har stigit som ett resultat av Non-Fungible Token (NFT) marknadens starka prestanda. Enligt statistik som förvärvats av OpencNFT har volymen av NFT:er trendat betydligt hausse under de senaste månaderna. Som visas i diagrammet nedan sågs denna vecka en ökning av den dagliga volymen av NFT i ekosystemet.

Efter flera förseningar släpptes Cardanos Vasil mainnet-uppgradering, som lovade att höja nätverkets kapacitet och förbättra skalbarheten av blockkedjan, den 22 september. Detsamma meddelades först via a tweeta av Cardano Foundation.

Den 27 september blev Vasils fulla kapacitet tillgängliga. Dessutom aktiverades kostnadsmodellen Plutus V2 av Cardano blockchain, vilket resulterade i lägre transaktionskostnader för smarta kontrakt.

Det förväntas att dessa modifieringar skulle öka ADA:s värde. Vid presstillfället har detta dock inte hänt. Detta beror mest på den ekonomiska oförutsägbarheten runt om i världen, enligt Andy Lian, Chief Digital Advisor på Mongolian Productivity Organization.

Intressant nog har ADA överträffat Bitcoin och Ethereum när det gäller prestanda, efter att ha ökat med 1100%. Cardano (ADA) är ett relativt nytt mynt. Det är ändå ett nätverk med mycket potential. På grund av dess modifieringar expanderar penningöverföringssystemet utan problem under 2022, trots kryptovärldskrisen.

Cardanos ADA nådde sin topp på tjurmarknaden 2021. ADA:s pris steg till ett värde av över $3 i september 2021. Priset tvingades ta förluster igen som ett resultat. Innan den betydande björnmarknaden började inträffade dessa förluster mellan september och november 2021.

De senaste månaderna har sett enorma förluster för Cardano. Från och med september 2021 förlorade ADA mycket av sitt värde. Dessförinnan hade priset ökat kraftigt som ett resultat av skapandet av smarta kontrakt på Cardano blockchain vid den tiden. Som ett resultat kunde ADA:s pris stiga avsevärt till $3.

Länge gynnat av långsiktiga investerare, ADA har lidit under stora delar av 2022 och är nere med mer än 80% från årets början när det handlades till $2,28.

Även om ADA, tillsammans med majoriteten av de andra kryptomarknaderna, hade en dyster september, tyder viktiga uppdateringar och starka tokenfundamentala på att det kan vara redo för ett genombrott i oktober. Historiskt sett har detta varit en typiskt positiv månad för kryptovalutor.

Men med tanke på att viktiga tekniska indikatorer som RSI och MACD fortsätter att vara under 50, vilket tyder på en baisseartad trend, verkar det svårt för Cardano att nå $1 under de kommande fyra veckorna. Populär analytiker Peter Brandt till och med påstått att ADA kan sjunka till mindre än $0,25 inom en snar framtid.

Det har varit surr kring samtida blockkedjor som Solana och Avalanche. Dessa utgör ett direkt hot mot Cardano och kan särskiljas genom extremt snabba transaktionshastigheter. På grund av detsamma kan man hävda att Cardano måste se sig över axeln.

Trots förluster de senaste månaderna bör Cardanos prisförutsägelse vara ganska optimistisk. Cardano bör så småningom bli en av de mest tekniskt avancerade blockkedjorna på marknaden tack vare dess långsiktiga, vetenskapligt riktade utveckling. Inom en snar framtid kan Cardano överträffa Ethereum och andra blockkedjor i alla avseenden. Hur ser utsikterna ut för Cardano framöver?

Med tanke på allt måste det i slutändan vara försiktigt att köpa ADA, eller hur? Majoriteten av analytiker har optimistiska prognoser för ADA. Dessutom är majoriteten av de långsiktiga ADA-prisprognoserna tillförlitliga.

Cardano-communityt förutser specifikt en potentiell ökning av tokens värde, särskilt efter Vasil hårdgaffeln. Den här raden förutspår att ADA kommer att handlas till $2,26 senast den 31 augusti 2022, enligt NeuralProphets PyTorch-baserade prisprediktionsalgoritm som använder ett ramverk för maskininlärning med öppen källkod.

Cardanos Charles Hoskinson var nyligen också med i nyheterna, med execen som tog ett skott mot sitt favoritmål – BTC-maximalister.

Bitcoin [BTC] maximalisten Bryan (@btc_bryan_21) tog till Twitter för att hävda att Hoskinson kunde ändra antalet ADA-tokens som ett resultat av påstådd centralisering. Cardanos maximala utbud är satt till 45 miljoner ADA-tokens.

Twitter-användaren hävdade dock att eftersom blockchains penningpolitik är relativt föränderlig, skulle ingenting hindra krypto-tycoonen från att modifiera den.

Hoskinson förnekade helt och hållet trovärdigheten i dessa anklagelser. Han kallade vidare Twitter-användaren ”dum”. Det är inte första gången Cardano-grundaren kommenterar BTC-maximalister. I juli 2022 uttalade han att BTC-maximalister är ”giftiga” och ”värdelösa” människor att engagera sig med.

Det ovannämnda uttalandet gjordes som svar på MicroStrategys VD:s påståenden om att ADA är oregistrerad säkerhet.

Eftersom alla ADA-tokens nu finns i sina rättmätiga ägare, har Cardano konsekvent motstått idén att förstöra dem. Hoskinson hävdar att detta skulle motsvara att stjäla från grannskapet.

Åtta av de största kryptovalutabörserna har modifierat sin infrastruktur, enligt IOHK. Dessutom är Cardano-nätverkets utvecklingsteam nu förberedda för den mycket efterlängtade Vasil hårdgaffeln.

Dessutom är tre av de tolv bästa börserna för Cardano-likviditet redo för uppgraderingen. Flera börser, inklusive Gate.io, MEXC, Bitrue, OKx, Whitebit, BtcTurk, AscendEX och Revuto, har förbättrat sina plattformar.

Med tanke på allt måste det i slutändan vara försiktigt att köpa ADA, eller hur? Majoriteten av analytiker har optimistiska prognoser för ADA. Dessutom är majoriteten av de långsiktiga ADA-prisprognoserna tillförlitliga.

Varför spelar dessa prognoser någon roll?

Cardano såg en avsevärd nedgång 2022, och föll från den högsta på 3,10 USD i september 2021 till lite över 0,47 USD i juli 2022. Men bara 75 % av det totala antalet mynt används nu, så det finns fortfarande utrymme för investerare att samla mynt.

Det verkar också som att konflikten mellan Ethereum och Cardano kan komma ner till ett uppgraderingskrig. Med Goguen ”Mary”-uppdateringen bakom den senare och Vasil gjort också, kommer det att bli intressant att se vilken inverkan densamma kommer att bli på nätverket och på ADA.

Under det senaste året har Cardano etablerat sig som en av de mest aktiva kryptotillgångarna. Som väntat verkar det som att investerare i kryptovaluta är optimistiska då det har skett en ökning av antalet Cardano-plånböcker. Enligt AdaStar har 121 nya plånböcker skapats i genomsnitt varje timme sedan ADA:s rekordstora priskörning – en höjning på 98 %.

Även adresser med mellan 10 000 och 10 000 000 ADA har byggt på sina ackumuleringstendenser, enligt Santiment.

Sedan den 27 juli har dessa adresser ökat sina portföljer med totalt 0,46 % av ADA:s nuvarande utbud. På drygt 10 dagar uppgår detta till en ackumulering av ADA värd cirka 138 miljoner dollar.

3 105 Plutus-baserade smarta kontrakt implementerades på nätverket, enligt Cardano Blockchain Insights. Det har faktiskt skett en ökning. Faktum är att i juli var detta antal 2 900. Detta visar Cardanos förmåga att göra det möjligt för kunder att skapa blockchain-relaterade applikationer.

De hausseartade prognoserna är i linje med de generellt hausseartade utsikterna för ADA som kommer från nätverksinitiativ som syftar till att göra tillgången mer fördelaktig. Den efterlängtade Vasil hårdgaffeln är äntligen förberedd för lansering, enligt Cardanos Charles Hoskinson.

Anhängare av token är besatta av prisrörelser när det börjar återhämta sig, trots små vinster har ADA ännu inte reagerat meningsfullt på uppgraderingen. Myntet har dock gynnats av den senaste tvåmånadersökningen på den bredare kryptovalutamarknaden.

I den här artikeln kommer vi snabbt att granska kryptovalutans nuvarande aktivitet med fokus på börsvärde och volym. Sammanfattningsvis kommer förutsägelser från de mest välkända analytikerna och plattformarna att sammanfattas.

ADA:s pris, volym och allt däremellan

Vid presstillfället handlade Cardano kl 0,40 USD. Dess börsvärde var 13 miljarder dollar och priset sjönk med mer än 2,73 % på 24-timmarsdiagrammet. Faktum är att den ökade med 14,84 % under de senaste 7 dagarna.

Det totala antalet ADA-plånböcker uppskattades till 3 577 849 den 28 september, enligt Cardano Blockchain Insights. Cardano kunde också lägga till över 500 000 nya innehav under de senaste sex månaderna. Inte ens uppgraderingens försening kunde övertyga ADA-fans att ändra uppfattning.

Källa: TradingView

På DeFi-fronten minskade Cardanos TVL på DeFiLama. Det totala beloppet som var låst var 56,52 miljoner dollar, i skrivande stund. Detsamma minskade med över 7 % på 24 timmar.

Tillväxttakten för FluidTokens, en DeFi-utlåningsplattform som gör det möjligt för användare att låna ut eller låna med CNFTs som säkerhet, var 54 000 % jämfört med föregående månad. Nätverket upplevde dock en avsevärd nedgång från sin all-time high TVL på 326 miljoner dollar den 24 mars.

I slutet av året, enligt PLAYN-skaparen Matt Lobel, kommer ADA sannolikt att höjas till $1,50. Ledningsgruppens kvalitets-först-filosofi, hävdade han, kommer att göra det möjligt för ADA att ”fortsätta att utvecklas och inte möta några av de kvalitetsutmaningar som andra projekt har”, även om takten med vilken den expanderar kan vara nedslående.

Martin Froehler, VD för Morpher, instämmer i detta uttalande. Han förutspår att värdet på ADA kommer att nå $1 i slutet av 2022 och säger helt enkelt att ”långsamt och stadigt vinner loppet.” Vd och Xo-grundare av Router Protocol, Ramani Ramachandran, är inte lika övertygad om de framtida tillämpningarna av ADA och tror att myntet bara kommer att vara värt 0,20 $ 2022.

Uppskattningen för september sattes av communityn till $0,5891. En märklig förutsägelse från algoritmen var att i slutet av september kommer ADA att handlas till 1,77 dollar.

Och om dessa förutsägelser verkar för mycket för dig, måste du veta att det finns anledningar till varför känslorna är så hausse. Enligt samma Finder-forskning som nämnts tidigare, tror en av fem (20%) paneldeltagare att Cardano hårdgaffel, som syftar till att ytterligare decentralisera nätverket och öka genomströmningen, kommer att ha en gynnsam långsiktig effekt på altcoins pris. Ytterligare 17 % tror att det åtminstone kommer att få en gynnsam effekt inom kort.

Källa: Finder

Det verkliga värdet av blockkedjan kommer att öka i takt med att den blir snabbare och mer effektiv, och ADA:s värde bör öka tillsammans med det. Cardano kan återigen nå $1, enligt Motley Fool’s analytiker, vilket gör det till en solid investering för tillfället.

De mest försiktiga Cardano-prisprognoserna förutser en ungefär linjär tillväxt för ADA under de kommande fem åren. Enligt Cardano-prognosen kommer ADA att avsluta 2022 på $2,74.

Det finns goda skäl till optimismen bakom Vasil också. Faktum är att enligt utvecklarna,

”Vasil är den viktigaste Cardano-uppdateringen hittills, vilket ger ökad nätverkskapacitet och lägre kostnadstransaktioner.”

Låt oss nu titta på vad välkända plattformar och analytiker har att säga om var de tror att ADA kommer att vara 2025 och 2030.

Cardano ADA-prisprognos 2025

Nu, även om de flesta förutsägelser är positiva, tvingar vissa skäl oss att tro något annat. Även om den mycket efterlängtade uppdateringen av blockkedjan förväntas ta priset högt, vad händer om uppdateringen inte håller vad de lovar och blir ett misslyckande?

Enligt Changelly förutspås det lägsta ADA-priset sjunka till 1,87 USD 2025, medan dess högsta pris kommer att vara 2,19 USD. Kostnaden för handel kommer vanligtvis att vara $1,93.

Cardano förutspås av Finders team av fintech-experter att skjuta i höjden till $2,93 år 2025.

En kryptovalutas pris reagerar vanligtvis positivt på uppgraderingar, som det gjorde när Ethereums EIP-1559 trycktes och…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *